Δημοσπρασία για μίσθωση χώρου στέγασης του 9ου Νηπιαγωγείου Θήβας

Ιουν 20, 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ 445/11


ΟΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ:

Έχοντας υπόψη:

1) Τις διατάξεις του ν. 3852/10 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης ιοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» και ιδίως του άρθρου 94 του νόμου αυτού

2) Τις διατάξεις των άρθρων 192, 201 και 271 παρ.1 του ν. 3463/06 «Κώδικας ήμων και Κοινοτήτων»

3) Τις διατάξεις του π.δ. 270/81 «Περί καθορισμού των οργάνων, της διαδικασίας και των όρων διενέργειας δημοπρασιών δι’ εκποίησιν ή εκμίσθωσιν πραγμάτων των ήμων και Κοινοτήτων»

4) Την υπ’αρ. 50/11 Απόφαση της ημαρχιακής Επιτροπής με την οποία καταρτίσθηκαν οι όροι αυτής της δημοπρασίας

5) Την υπ’αρ. 164/11 Απόφαση ημοτικού Συμβουλίου Θήβας, σχετικά με τον ορισμό επιτροπής εκτίμησης ακινήτων και με τη δημοσίευση περίληψης της διακήρυξης στον τύπο

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

Μειοδοτική, φανερή δημοπρασία για τη μίσθωση χώρου στέγασης του 9ου Νηπιαγωγείου Θήβας

ΑΡΘΡΟ 1

Περιγραφή μισθίου

Το προσφερόμενο ακίνητο πρέπει να έχει συνολικό εμβαδό περίπου 160 τ.μ . σχετικό αύλειο χώρο και να περιλαμβάνει (2) αίθουσες διδασκαλίας , ένα (1) γραφείο , δύο (2) τουαλέτες παιδικές και μία (1) για το προσωπικό και να πληροί όλες τις προϋποθέσεις καταλληλότητας για την χρήση για την οποία προορίζεται.

Θα πρέπει να βρίσκεται στην περιοχή που περικλείεται εντός των οδών: Πουλιοπούλου – Κύπρου – Αγ. Τριάδος – Περιφερειακός (Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών–Θηβών – Αγ. Νικολάου.

ΑΡΘΡΟ 2

Τρόπος διενέργειας δημοπρασίας

Η δημοπρασία πραγματοποιείται σε δύο φάσεις, όπως ειδικότερα ορίζεται από το π.δ. 270/81 (άρθρο 5) και συγκεκριμένα ως εξής:

1Η φάση

Μέχρι την ευτέρα 4 Ιουλίου 2011 και ώρα 12:00 μεσ. οφείλουν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις προσφορές τους, στο Γραφείο Προμηθειών του ήμου Θηβαίων (οδός Κύπρου 3).

Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους αυτοπροσώπως ή με πληρεξούσιο έγγραφο, μέσα σε σφραγισμένο φάκελο που θα περιέχει:

1. αίτηση, στην οποία θα περιγράφεται αναλυτικά το προσφερόμενο ακίνητο

2. αντίγραφο τίτλων κυριότητας του προσφερόμενου ακινήτου

3. αντίγραφο οικοδομικής άδειας του ακινήτου επικυρωμένο από την Πολεοδομία

4. δήλωση ότι έλαβαν γνώση των όρων της δημοπρασίας και τους αποδέχονται πλήρως και ανεπιφύλακτα

Οι προσφορές, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 5 του π.δ. 270/81, αποστέλλονται στην αρμόδια επιτροπή, η οποία ύστερα από επιτόπια έρευνα θα κρίνει περί της καταλληλότητας των προσφερόμενων ακινήτων και θα συντάξει σχετική έκθεση, εντός δέκα (10) ημερών από την υποβολή τους. Οι λόγοι αποκλεισμού ενός ακινήτου αιτιολογούνται επαρκώς στην έκθεση.

Η έκθεση αξιολόγησης, μαζί με τις προσφορές ενδιαφέροντος, αποστέλλονται στην αρμόδια υπηρεσία του ήμου, η οποία και την κοινοποιεί σε όσους εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

2Η φάση

Στη συνέχεια ο ήμαρχος θα ορίσει την ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, καλώντας να λάβουν μέρος σε αυτήν μόνον εκείνοι των οποίων τα ακίνητα κρίθηκαν κατάλληλα κατά την προηγούμενη αναφερόμενη διαδικασία.

Κατά την δεύτερη φάση της δημοπρασίας οι υποψήφιοι υποβάλουν εγγυητική επιστολή Τράπεζας ή γραμμάτιο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δ ανείων, για ποσό ίσο με το 10% του αιτούμενου ετήσιου μισθώματος.

Η εγγυητική επιστολή επιστρέφεται μετά το πέρας της δημοπρασίας σε όλους τους συμμετέχοντες, πλην εκείνου στον οποίο κατακυρώθηκε το αποτέλεσμα, στον οποίο η εγγυητική επιστρέφεται μετά την υπογραφή του συμβολαίου.

Κατά τη διενέργεια της δημοπρασίας συντάσσεται πρακτικό το οποίο μετά τη λήξη της δημοπρασίας υπογράφεται από τον μειοδότη και τον εγγυητή.

Επί των πρακτικών της δημοπρασίας αποφασίζει το αρμόδιο όργανο.

ΑΡΘΡΟ 3

Εγγυητής

Ο τελευταίος μειοδότης υποχρεούται να παρουσιάσει αξιόχρεο εγγυητή, ο οποίος θα υπογράψει τα πρακτικά της δημοπρασίας κα έτσι καθίσταται αλληλεγγύως και εις ολόκληρον υπεύθυνος με αυτόν για την εκπλήρωση των όρων της σύμβασης.

ΑΡΘΡΟ 4

Δικαίωμα αποζημίωσης

Ο τελευταίος μειοδότης δεν αποκτά δικαίωμα προς αποζημίωση από τη μη έγκριση των πρακτικών της δημοπρασίας από το αρμόδιο , κατά νόμο, όργανο.

ΑΡΘΡΟ 5

Σύμβαση

Ο εκμισθωτής που θα αναδειχθεί από την δημοπρασία, υποχρεούται μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της δημοπρασίας να προσέλθει εντός δέκα (10) ημερών, στο ημοτικό Κατάστημα για την υπογραφή του μισθωτηρίου

συμβολαίου, διαφορετικά η δημοπρασία θεωρείται άκυρη και η εγγύηση που έχει καταθέσει καταπίπτει υπέρ του ήμου χωρίς δικαστική παρέμβαση. Στην περίπτωση αυτή ενεργείται αναπλειστηριασμός σε βάρος του μειοδότη και του εγγυητή του. , οι οποίοι ευθύνονται για το μεγαλύτερο τυχόν οικονομικό αποτέλεσμα της δημοπρασίας από αυτό της προηγούμενης.

Μετά το πέρας της παραπάνω προθεσμίας των (10) ημερών η σύμβαση θεωρείται οριστικά καταρτισθείσα.

ΑΡΘΡΟ 6

Διάρκεια μίσθωσης

Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε δώδεκα (12) έτη. Το μίσθωμα μπορεί να αναπροσαρμοσθεί κατά την προβλεπόμενη από το νόμο αύξηση μετά το δεύτερο έτος της μίσθωσης.

Σιωπηρή αναμίσθωση δεν επιτρέπεται .

ΑΡΘΡΟ 7

Έναρξη μίσθωσης – καταβολή μισθώματος

Η μίσθωση άρχεται από της εγκαταστάσεως των υπηρεσιών του 9ου Νηπιαγωγείου Θήβας στο οίκημα και την σύνταξη σχετικού πρωτοκόλλου.

Η πληρωμή του μισθώματος αρχίζει με την εγκατάσταση των υπηρεσιών του 9ου Νηπιαγωγείου Θήβας στο οίκημα και ενεργείται στο τέλος κάθε μήνα κατά τα εκάστοτε οριζόμενα από το Υπουργείο Οικονομικών.

ΑΡΘΡΟ 8

Υποχρεώσεις εκμισθωτή

Ο εκμισθωτής υποχρεούται να παραδώσει το ακίνητο στο ήμο, κατάλληλο προς την ζητούμενη χρήση και σύμφωνα με τους όρους αυτής της διακήρυξης.

Ο εκμισθωτής υποχρεούται στην διάρκεια της μίσθωσης να ενεργεί στο μίσθωμα τις αναγκαίες επισκευές και να επανορθώσει τις συνηθισμένες από την χρήση φθορές που τυχόν υπάρχουν. Σε περίπτωση άρνησης του ο ήμος μπορεί μέσα σε ορισμένη προθεσμία να προβεί μονομερώς στην λύση της μίσθωσης παρακρατώντας το ποσό των δαπανών μετά από προηγούμενη βεβαίωση της Τεχνικής Υπηρεσίας του ήμου Θηβαίων.

Ο εκμισθωτής υποχρεούται να ενεργήσει με δαπάνες του όλες τις εργασίες των εγκαταστάσεων νερού και ηλεκτρικού και να παραδώσει αυτές σε κατάσταση πλήρους λειτουργίας.

ΑΡΘΡΟ 9

Υποχρεώσεις μισθωτή

Ο μισθωτής υποχρεούται να διατηρεί και να διαφυλάσσει την κατοχή του μισθίου, τις υπέρ αυτού δουλείες, τα όρια αυτού και εν γένει το μίσθιο σε καλή κατάσταση, προστατεύοντας αυτό απέναντι σε κάθε καταπάτηση, διαφορετικά ευθύνεται σε αποζημίωση.

ΑΡΘΡΟ 10

Κρατήσεις

Το μίσθωμα υπόκειται στις παρακάτω κρατήσεις:

1. Υπέρ ΤΑ ΚΥ σε ποσοστό 2%

2. Χαρτόσημο 3% και ΟΓΑ επί του χαρτοσήμου 20%.

εν γίνεται η υπ’αρ. (2 ) κράτηση εάν ο εκμισθωτής προσκομίσει βεβαίωση της ΟΥ ότι περιλαμβάνει στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος τα μισθώματα του ακινήτου.

ΑΡΘΡΟ 11

Μεταφορά σε άλλο οίκημα

Ο εκμισθωτής δεν δικαιούται καμία αποζημίωση από τον ήμο εάν αυτός πριν από την λήξη της μίσθωσης μεταφέρει το 9ου Νηπιαγωγείο σε άλλο ιδιόκτητο οίκημα ή σε οίκημα που του παραχωρήθηκε δωρεάν. Στην περίπτωση αυτή ο ήμος μπορεί να λύσει μονομερώς την μίσθωση ειδοποιώντας εγκαίρως εγγράφως τον εκμισθωτή.

ΑΡΘΡΟ 12

Δημοσίευση διακήρυξης

Η διακήρυξη θα τοιχοκολληθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του

ημοτικού Καταστήματος.

Περίληψη της διακήρυξης θα δημοσιευθεί στην αθηναϊκή εφημερίδα «Δ ημοπρασιακή» και στην ημερήσια τοπική εφημερίδα «Βοιωτικά Νέα».

Η δαπάνη δημοσίευσης θα βαρύνει τον μειοδότη της δημοπρασίας.

ΑΡΘΡΟ 13

Επανάληψη δημοπρασίας

Η δημοπρασία επαναλαμβάνεται οίκοθεν από το ήμαρχο εάν δεν παρουσιάσθηκε σε αυτήν μειοδότης.

Η επαναληπτική δημοπρασία γνωστοποιείται με περιληπτική διακήρυξη του ημάρχου , που θα αναφέρεται στους όρους της πρώτης διακήρυξης και η οποία θα δημοσιευθεί πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν τη διενέργεια της δημοπρασίας.

ΑΡΘΡΟ 14

Για ό,τι δεν ρυθμίζεται από την παρούσα διακήρυξη έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του ν. 3463/06 «Κώδικας ήμων και Κοινοτήτων», του π.δ. 270/81 και οι διατάξεις του Αστικού Κώδικα περί μισθώσεων.

Θήβα, 9-6-2011

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή exeisminima.gr

Σχόλια