Καλοκαιριάτικος «εφιάλτης» στην Παραλία Αλυκής!!!

22-08-2011




















Είδαν κι έπαθαν οι οικιστές της Παραλίας Αλυκής το φετινό καλοκαίρι με την ύδρευση, αφού έμεναν πολλές ώρες ή και μέρες χωρίς νερό!!
 
Κάποιοι τα μάζεψαν κι έφυγαν και άλλοι αντέδρασαν με καταγγελίες, έχοντας μεν το δίκιο με το μέρος τους, χωρίς ωστόσο να αναλογούν ευθύνες σε ορισμένους, αφού όλα συνέβησαν ξαφνικά και χωρίς να μπορεί να δοθεί λύση …

Η παραλία μέχρι πρότινος δεν είχε νερό, είχε ελάχιστα σπίτια και υδρευόταν από ιδιωτικό αγωγό, ώσπου κατασκευάστηκε νέος εξωτερικός αγωγός(1996), μέσα στον οικισμό και άρχισαν να δίνονται παροχές με υδρόμετρα. 

Και όλα κυλούσαν ομαλά, μέχρι τις αρχές Ιουλίου, όταν άρχισαν τα προβλήματα. Από τον Μόρνο, που ξεκινά το νερό και μέχρι να καταλήξει στην δεξαμενή, υπάρχει σιδερένιος εξωτερικός αγωγός 16 χλμ., με εσωτερικό περίβλημα, που το τελευταίο διάστημα άρχισε να βγάζει κομμάτια πεπιεσμένης πίσσας λόγω της πολύχρονης έκθεσής του στις καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα να φράζουν τα φίλτρα, οπότε ο αγωγός έκλεινε προκειμένου να καθαρίζεται διαρκώς για ώρες ή και μέρα, δημιουργώντας έτσι τα γνωστά προβλήματα και παράπονα…

«Το ίδιο πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα στο Σαράντι κι ευχόμασταν να μη συμβεί και στην Αλυκή, αλλά δυστυχώς συνέβη μέσα στο καλοκαίρι και δεν υπήρχε καμία λύση, καθώς δεν υπήρχε εναλλακτική πηγή, προκειμένου να δοθεί νερό τουλάχιστον για την οικιακή λάτρα και όχι πόσιμο» εξηγεί ο Δήμαρχος Θηβαίων Σ. Νικολάο, μιλώντας για τις εργασίες κι ενέργειες που έχουν ήδη ξεκινήσει για να δοθεί λύση στο πρόβλημα του παραλιακού οικισμού.

Η προσωρινή λύση του προβλήματος έχει να κάνει με καινούργιο αγωγό 3 χλμ., καλύπτοντας τις ανάγκες των οικιστών για τις επόμενες ημέρες, και τον χειμώνα.

Η ολοκληρωτική λύση του προβλήματος ωστόσο, έχει να κάνει με την κατασκευή αγωγού 16 χιλιομέτρων, μεγαλύτερη δεξαμενή γιατί η υπάρχουσα δεν εξυπηρετεί τον μεγάλο αριθμό των οικιστών, καθώς και μεγαλύτερο διυλιστήριο, προκειμένου να αυξηθεί η ροή του νερού προς την δεξαμενή.

«Το κόστος υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ, έχουμε ήδη στείλει έγγραφο στην ΕΥΔΑΠ, έχουμε ήδη κάνει επαφές και με την περιφέρεια Στ. Ελλάδος και περιμένουμε να δουμε πως θα κινηθούμε για την κατασκευή του έργου»τονίζει ο κ. Νικολάου, που όλες αυτές τις μέρες έβλεπε τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο της περιοχής Γ. Σκαλή να καθαρίζει ο ίδιος τα φίλτρα, ενώ ο συνεργάτης του Σ. Κεφαλάς προσπαθούσε διαρκώς με υδροφόρες να αναπληρώνει το νερό της δεξαμενής…



Πηγή:lamiastereanews.blogspot.com

Σχόλια