Ο Β.Τοπολιάτης πρόεδρος της Δ΄Εθνικής

25-08-2011












Το Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. αποφάσισε στην τελευταία συνεδριάσή του ότι τη θέση του προέδρου Επιτροπής Πρωταθλήματος Δ' Εθνικής αναλαμβάνει ο Βαγγέλης Τοπολιάτης. Ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Βοιωτίας θα αντικαταστήσει τον Γιώργο Σαρρή μετά την ανάληψη της προεδρίας Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο. από τον τελευταίο.


Συνεργάτες του στην Επιτροπή θα είναι ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου (πρόεδρος Ε.Π.Σ.Εύβοιας) και ο Μιχάλης Τζανόπουλος (πρόεδρος Ε.Π.Σ.Δυτικής Αττικής). Ο Βαγγέλης Τοπολιάτης μίλησε στο www.onsports.gr για την κατάσταση στην κατηγορία:



«Ακόμη δεν έχουμε ολοκληρώσει τον καταρτισμό των ομίλων της Δ’ Εθνικής, καθώς περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τις ομάδες από τη Γ’ Εθνική, καθώς και το τι θα συμβεί τελικά με τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα. Από τη Δ’ Εθνική έχουν δηλώσει συμμετοχή 123 ομάδες, άλλες τέσσερις από τη Football League 2, ενώ περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με ακόμη επτά ομάδες. Ισως να μην δηλώσουν όλες συμμετοχή στη Δ’ Εθνική. Τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμη και δεν μπορεί να γίνει ο καταρτισμός των ομίλων. Δεν θα αλλάξει η κατανομή των Ενώσεων ανά όμιλο, ωστόσο ακόμη δεν μπορούμε να καθορίσουμε το πόσες ομάδες θα υποβιβάζονται από κάθε όμιλο.

Όλα αυτά τα ζητήματα μας απασχολούν αυτή τη στιγμή και προσπαθούμε να κάνουμε όλες τις ενέργειες για να είναι όλα έτοιμα στις 25 Σεπτεμβρίου που θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ο καταρτισμός των ομίλων θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς στις 2/9 θα οριστικοποιηθεί ποιες ομάδες θα συμμετέχουν στη Football League 2 και στη συνέχεια θα έχουμε σαφή εικόνα και στη Δ’ Εθνική.
Η Δ’ Εθνική αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο μεταίχμιο της αναδιάρθρωσης και μείωσης των ομίλων. Στόχος μας είναι την περίοδο 2012-13 το πρωτάθλημα να διεξάγεται με 6 ομίλους των 16 ομάδων και τον επόμενο χρόνο με 4 ομίλους των 18 ομάδων. Είναι σαφές πλέον πως η ύπαρξη δέκα ομίλων δεν είναι βιώσιμη λύση. Και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε εμείς οι πρόεδροι των Ενώσεων. Από φέτος δεν θα ανεβαίνουν όλοι πρωταθλητές Ενώσεων, αλλά περίπου οι μισοί και αναζητούμε τη φόρμουλα για να γίνει αυτό όσο πιο αξιοκρατικά και δίκαια γίνεται. Μετά το τέλος των τοπικών πρωταθλημάτων, θα γίνουν αγώνες μπαράζ για την άνοδο, αλλά ακόμη δεν έχουμε καταλήξει στον τρόπo.


Είναι γεγονός ότι η συγκυρία που βρισκόμαστε είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Υπάρχει το ζήτημα των επιχορηγήσεων προς τα σωματεία από την Πολιτεία, αλλά παρά τις διαβεβαιώσεις που παίρνουμε, δεν γίνεται κάτι. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να ασκήσουμε πιέσεις, αλλά δεν υπάρχουν αποτελέσματα. Τα σωματεία ζητούν μείωση των εξόδων για τη διαιτησία και για τα πρόστιμα. Εμείς έχουμε κάνει ότι μειώσεις μπορούμε, ωστόσο δεν γίνεται κάτι άλλο. Αυτά τα έσοδα που εισπράττουμε εμείς τα επιστρέφουμε πίσω στις ομάδες, με τις τρεις μετακινήσεις που καλύπτουμε στις ομάδες των νησιών, αλλά και τα μπόνους στο τέλος της χρονιάς για τις ομάδες που είχαν τις λιγότερες κάρτες και ποινές. Δεν έχουμε κέρδος από αυτή τη διαδικασία και αντιλαμβανόμαστε κι εμείς τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα σωματεία».

Πηγή: lamiastar.gr

Σχόλια