Γ. Αλογοσκούφης: «Πλήρως αβάσιμα τα όσα μου αποδίδονται» για τη Siemens

13-08-2011


«Σε άθλια προσπάθεια κομματικού συμψηφισμού και αποπροσανατολισμού» αποδίδει ο Γιώργος...
Αλογοσκούφης την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Siemens, τονίζοντας ταυτόχρονα πως εκείνα που του αποδίδονται δεν έχουν απολύτως καμία βάση. Μιλά μάλιστα για πολιτική στοχοποίηση και δίωξή του.
Με αφορμή τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε συλλογή υπογραφών από το ΠΑΣΟΚ με στόχο την εμπλοκή του στην υπόθεση Siemens, ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών σε δήλωσή του τονίζει ότι τα όσα αναφέρονται για να δικαιολογήσουν την εμπλοκή του ονόματός του δεν έχουν καμία βάση, παρά «συνιστούν καθαρή πολιτική στοχοποίηση και δίωξη στα πλαίσια μιας άθλιας προσπάθειας κομματικού συμψηφισμού και αποπροσανατολισμού».


Αναφορικά με τα όσα τού καταλογίζονται σχετικά με ελλιπή εποπτεία στην εφαρμογή των ρητρών στις συμβάσεις του ΟΤΕ, ο κ. Αλογοσκούφης επικαλείται τη σαφήνεια της νομοθεσίας περί μη σχετικής αρμοδιότητας ή εποπτείας του ΟΤΕ από τους υπουργούς Οικονομικών.
«Η νομοθεσία είναι σαφής. Ουδεμία πράξη ή παράλειψη μπορεί να μου καταλογιστεί σε σχέση με τον ΟΤΕ, ο οποίος ως ανώνυμη εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο διέπεται από τις διατάξεις περί εταιρικής διακυβέρνησης και δεν υπάγεται στην εποπτεία του υπουργείου Οικονομικών. Ουδεμία σχετική σύμβαση θα μπορούσα να έχω χειριστεί ή υπογράψει ή διαχειριστεί ή ελέγξει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου. Ουδέποτε υπέγραψα, εκτέλεσα, διαχειρίστηκα ή έλαβα γνώση συμβάσεων του ΟΤΕ, με τη Siemens, καθώς δεν είχα καμία σχετική αρμοδιότητα. Αυτά ισχύουν τόσο για εμένα, όσο και για όλους τους υπουργούς Οικονομικών μέχρι και σήμερα».

Πηγή: epikaira.gr

Σχόλια