Απορρίφθηκε και η νέα πρόταση παραπομπής «γαλάζιων» υπουργών στην υπόθεση Siemens

25-08-2011


 














Αθήνα
Για δεύτερη φορά δεν συγκεντρώθηκαν οι απαραίτητες 151 ψήφοι για την παραπομπή των πρώην υπουργών της ΝΔ Γ. Αλογοσκούφη και Χ. Μαρκογιαννάκη σε δικαστικό συμβούλιο για τις ενδεχόμενες ποινικές τους ευθύνες στο σκάνδαλο Siemens.

Το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας, στην οποία συμμετείχαν 165 βουλευτές, καταδεικνύει ότι υπήρξαν «διαρροές» και από τις τάξεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Από την Ολομέλεια αποχώρησαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

  • Υπέρ της παραπομπής του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ψήφισαν 128 βουλευτές, εναντίον 9, «παρών» δήλωσαν 10, ενώ υπήρξαν και 6 λευκά και 12 άκυρα ψηφοδέλτια.
  • Υπέρ της παραπομπής του Γιώργου Αλογοσκούφη, ψήφισαν 130 βουλευτές, εναντίον ψήφισαν 8, «παρών» δήλωσαν 9, ενώ βρέθηκαν και 7 λευκά και 11 άκυρα ψηφοδέλτια.
Από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απουσίαζαν οι Β.Τόγια και Θ.Ρομπόπουλος (βρίσκονται στο εξωτερικό), οι Δ.Παπουτσής και Σ.Εμμινίδης (ασθενείς) και η Βάσω Παπανδρέου.

*Σχολιάζοντας την απόρριψη της πρότασης, συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή υπενθύμιζαν όσα είχαν πει και μετά την πρώτη ψηφοφορία, της οποίας το αποτέλεσμα -επεσήμαναν- επιβεβαιώθηκε και με τη δεύτερη ψηφοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη διαδικασία -στις 21 Ιουλίου- κατά τη μυστική ψηφοφορία που είχε γίνει βάσει πρότασης των 108 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να συσταθεί γνωμοδοτικό συμβούλιο για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος κατ' εξακολούθηση, δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη απόλυτη πλειοψηφία των 151 θετικών ψήφων.

Η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ δεν είχαν πάρει μέρος στην μυστική ψηφοφορία, ενώ «λευκό» ψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά και Δημοκρατική Συμμαχία).

Έτσι, από τους 178 βουλευτές που ψήφισαν, το αποτέλεσμα ήταν:
  • Για τον Γιώργο Αλογοσκούφη υπέρ της πρότασης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν 141, κατά της πρότασης 7, παρών» 6, «λευκό» 13, ενώ βρέθηκαν και 11 άκυρα.
  • Για τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη υπέρ της πρότασης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν 136 βουλευτές, κατά 8, «παρών» 10, ενώ στην κάλπη βρέθηκαν 13 «λευκά» και 11 άκυρα.
Πηγή: in.gr

Σχόλια