Κλέαρχος Περγαντάς, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας : Αναβαθμίζουμε τις κτιριακές υποδομές του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας – Προχωρούμε στην κατασκευή του έργου επισκευών και διαμορφώσεων στην τέως Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας, προϋπολογισμού 1.275.000 €.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                             Λαμία 14-09-2011


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Κλέαρχος Περγαντάς, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας : Αναβαθμίζουμε τις κτιριακές υποδομές του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας – Προχωρούμε στην κατασκευή του έργου επισκευών και διαμορφώσεων στην τέως Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας, προϋπολογισμού 1.275.000 €.


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν στις 14 Σεπτεμβρίου, τη σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για την κατασκευή του έργου «Επισκευές – διαρρυθμίσεις σε δύο κτίρια της τέως Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας». Το έργο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 1.275.000 € και συμβατικό αντικείμενο 660.766 €.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, αφού οι διαμορφώσεις των κτιρίων της τέως Παιδαγωγικής Ακαδημίας, γίνονται με σκοπό να φιλοξενηθούν εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.


Με το έργο που θα υλοποιηθεί, προβλέπεται να γίνουν εργασίες επισκευών και εσωτερικών διαρρυθμίσεων σε δύο κτίρια του συγκροτήματος της τέως Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας, συνολικής επιφάνειας 744,23 τετραγωνικών μέτρων. Οι εργασίες αυτές αφορούν σε :

• Ενίσχυση της στατικότητας του κτιρίου, προκειμένου να πληρούνται οι προδιαγραφές αντισεισμικής προστασίας, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.

• Εσωτερικές διαρρυθμίσεις, οι οποίες θα αποδώσουν σε δύο αίθουσες διδασκαλίας των 60 ατόμων η κάθε μια, ένα εργαστήριο πληροφορικής, μια βιβλιοθήκη, γραφεία διδακτικού προσωπικού, κυλικείο, εστιατόριο, βοηθητικούς χώρους και χώρους υγιεινής.

Ως μια μεγάλη παρέμβαση στον τομέα των κτιριακών υποδομών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, χαρακτηρίζει το έργο ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, επισημαίνοντας :

«Με το έργο που αρχίζει άμεσα, αξιοποιούμε ένα ιστορικό κτίριο της Λαμίας – την πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία – για να καλύψουμε σύγχρονες ανάγκες και συγκεκριμένα ανάγκες στέγασης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας. Είναι μια ουσιαστική συμβολή της Περιφέρειας στο χώρο της τριτοβάθμιας παιδείας, που χρειάζεται τη στήριξή μας και την παρέμβασή μας. Έχουμε ήδη αποδείξει τη μέριμνά μας για το Πανεπιστήμιο, συνεδριάζοντας ειδικά με αυτό το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Από το ΕΣΠΑ χρηματοδοτούμε κτιριακές υποδομές, τόσο για το Πανεπιστήμιο, όσο και για το ΤΕΙ (Άμφισσας) με διαρκή στόχο τον εκσυγχρονισμό τους και την αναβάθμισή τους. Με τη σύμβαση που υπογράψαμε σήμερα επιδιώκουμε να παραδώσουμε ένα έργο σύγχρονο και λειτουργικό που θα καλύπτει σημαντικές ανάγκες των φοιτητών και του διδακτικού προσωπικού, στοχεύοντας στη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης στη Στερεά Ελλάδα»

Πηγή:  thivanews.blogspot.com

Σχόλια