Σήμερα Δευτέρα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο εκδήλωση για τα παιδιά της ΦΛΟΓΑΣ

19-09-11
















Μεγάλη γιορτή πραγματοποιε'ιται σήμερα Δευτέρα 19-9-2011 (στις 4.30 το απόγευμα) στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, για τα παιδια της ΦΛΟΓΑΣ, τα παιδιά με Νεοπλασματική Ασθένεια.

Φέτος η ΦΛΟΓΑ και η χορηγός εταιρία,γιορτάζουν τα 2 χρόνια από την έναρξητου προγράμματος «Νοσηλεία στο Σπίτι» το οποίο υλοποιείται από τη ΦΛΟΓΑ με την αποκλειστική υποστήριξη της GlaxoSmithKline. Πρόκειται για την παροχή κατ οικον νοσηλείας και ιατρικής φροντίδας σε παιδιά που κάνουν χημειοθεραπεία σε ογκολογικά νοσοκομεία της Αθήνας και στο μεσοδιάστημα των θεραπειών - που πάνε στο σπίτι τους - έχουν ανάγκη αυτή την βοήθεια. Κι αυτό για να αποφεύγουν,όσο γίνεται, τις επισκέψεις τους στην ογκολογική κλινική και να αποδεσμεύουν κρεβάτια που είναι αναγκαία για άλλους μικρούς ασθενείς.


Τα αυτοκίνητα της Νοσηλείας, διέσχισαν για δεύτερη χρονιά όλη την Αττική, μεταφέροντας μαζί με τη νοσηλευτική φροντίδα, το μήνυμα της αγάπης και της συμπαράστασης στο δύσκολο αγώνα που δίνουν παιδιά και οικογένειες. Κτυπάει το κουδούνι και ο αγαπημένος νοσηλευτής βρίσκεται στην πόρτα των παιδιών, με όρεξη, χαμόγελο και πραγματική αγάπη. Η νοσηλευτική φροντίδα μέσα στο σπιτικό περιβάλλον γίνεται πιο απλή, λιγότερο επώδυνη, πιο φυσική. Περνάει απαρατήρητη, μπροστά στη χαρά της επίσκεψης του αγαπημένου νοσηλευτή.Το μήνυμα είναι <<Κανένα παιδί που το έχει ανάγκη δεν μένει έξω από το πρόγραμμα>>.
Στο πλαίσιο της «Ημέρας Εθελοντικής Προσφοράς» οι δύο φορείς λοιπόν οργανώνουν, από κοινού, εκδήλωση στην οποία θα φιλοξενηθούν τα παιδιά της Φλόγας και οι οικογένειές τους στο Αττικό Πάρκο. Οι οργανωτές υπόσχονται στα παιδιά της Φλόγας και τους γονείς τους, να περάσουν ένα καταπληκτικό απόγευμα ειδικά σχεδιασμένο γι’ αυτούς με ζωγραφικό παιχνίδι, ξενάγηση στους χώρους του πάρκου, δώρα και διάφορες εκπλήξεις.Στην εκδήλωση θα γίνει σύντομη αναφορά στην πορεία και τα αποτελέσματα του προγράμματος για την τελευταία διετία ενώ θα ακουστούν και μαρτυρίες γονιών για το πώς το πρόγραμμα έχει βελτιώσει την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητά τους.
Στην εκδήλωση θα είναι και πολλοί φίλοι της Φλόγας, (του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια) ενώ έχουνπροσκληθεί και εκπρόσωποι της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου .

Πηγή:  thivanews.blogspot.com

Σχόλια