Παραχώρηση "ΞΕΝΙΑ" στο Δή μο Λεβαδέων

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ


Λιβαδειά, 02- 09-2011













ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Πρωταρχικό μέλημα της νέας Δημοτικής Αρχής ήταν η όσον το δυνατόν ταχύτερη εξεύρεση λύσης για την παραχώρηση του Τουριστικού Περιπτέρου «ΞΕΝΙΑ» από τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε. στο Δήμο. Οι συντονισμένες δράσεις της Δημοτικής Αρχής με την αρωγή και την υποστήριξη του βουλευτή κ. Βασίλειου Τόγια είχαν ως αποτέλεσμα την παραχώρηση του «ΞΕΝΙΑ» στο Δήμο εντός χρονικού διαστήματος οκτώ μηνών, μετά την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου.

Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε. στις 4 Αυγούστου 2011, εγκρίθηκε η παραχώρηση του «ΞΕΝΙΑ» για τριάντα (30) έτη.

Στόχος είναι η πλήρης ανακατασκευή και λειτουργία του τουριστικού περιπτέρου καθώς και η γενικότερη αξιοποίηση του ακινήτου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών της.


«Η δημοτική αρχή με σταθερά βήματα υλοποιεί τις δεσμεύσεις της προς τους δημότες. Από την πρώτη στιγμή εργαστήκαμε και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την ικανοποίηση του αιτήματος της παραχώρησης του ΞΕΝΙΑ στο δήμο, για την αναβάθμιση της συγκεκριμένης περιοχής στις πηγές της Κρύας και την ανάδειξή της.

Μιας περιοχής ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που πρέπει να αποκτήσει και πάλι την αίγλη του παρελθόντος προσελκύοντας ντόπιους και ξένους επισκέπτες. Ήδη οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου συντάσσουν την τεχνική μελέτη - και βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση - αποκατάστασης του κτιρίου για τον υπολογισμό του κόστους κατασκευής, την έκδοση της σχετικής άδειας και τη δημοπράτηση του έργου. Το ποσό του κόστους κατασκευής θα καλυφθεί καταρχήν με ήδη εξασφαλισμένες πιστώσεις, ύψους περίπου 130.000 ευρώ», σημειώνει ο Δήμαρχος Λεβαδέων, Νίκος Παπαγγελής.

Η παραχώρηση του «ΞΕΝΙΑ» θα ολοκληρωθεί μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και της ΕΤΑ, και αφού έχει προηγηθεί η αποδοχή της σχετικής απόφασης της ΕΤΑ από το Δημοτικό Συμβούλιο.










Σχόλια