Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με αντιπροσωπία μαθητών των υπό κατάληψη σχολείων

Θήβα 26/09/2011
















ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με αντιπροσωπία μαθητών των υπό κατάληψη σχολείων.


Στο κτήριο του Δημαρχείου κατέληξε η πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Θήβας που τελούν υπό κατάληψη, διεκδικώντας δωρεάν παιδεία και καλύτερη λειτουργία των σχολικών μονάδων, με κύρια αφορμή την καθυστέρηση εκτύπωσης και διανομής των σχολικών βιβλίων.

Οι μαθητές ζήτησαν να δουν τον Δήμαρχο Θηβαίων, προκειμένου να έχουν άμεση ενημέρωση για τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα. Με τη σειρά του ο κ. Δήμαρχος τους υποδέχτηκε εγκάρδια και συνομίλησε μαζί τους για αρκετή ώρα στο γραφείο του, γνωστοποιώντας τους την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τους Διευθυντές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα από κοινού.


«Ένα από τα θέματα που συζητήσαμε διεξοδικά ήταν και η έλλειψη σχολικών βιβλίων, όπου αποφασίσαμε να αντιμετωπίσουμε προσωρινά το πρόβλημα με φωτοτυπίες, σύμφωνα και με την εγκύκλιο που μας απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας, αλλά παρακαλέσαμε παράλληλα τους γονείς μαθητών προηγούμενων ετών, αν έχουν βιβλία να τα πάνε άμεσα στα σχολεία.

Δεν επιβαρύνονται οι μαθητές ούτε οι εκπαιδευτικοί με επιπλέον κόστος για τις φωτοτυπίες, αυτές θα πληρωθούν με έξοδα του Υπουργείου» τόνισε ο Δήμαρχος Θηβαίων μιλώντας επίσης στους μαθητές για τα κονδύλια που έχουν διατεθεί ήδη προς τις Σχολικές Επιτροπές, καθώς και για όλες τις διευκολύνσεις που παρέχονται καθημερινά προς όλα τα σχολεία, προκειμένου να αμβλυνθούν τα προβλήματα που υπάρχουν « είμαστε συμπαραστάτες και αρωγοί στην προσπάθεια για βελτίωση των συνθηκών διδασκαλίας, τα θέματα παιδείας για μας έχουν προτεραιότητα».


Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Θηβαίων έδωσε την υπόσχεσή του στους μαθητές ότι θα αποστείλει το συντομότερο δυνατό ένα έγγραφο προς το Υπουργείο Παιδείας, όπου θα ενημερώνει την κ. Υπουργό για τις καταλήψεις των σχολείων, μεταφέροντας τα προβλήματα των μαθητών, πιέζοντας ταυτόχρονα για άμεση λύση του προβλήματος.


Πηγή: thivanewsblogspot.com

Σχόλια