ΚΚΕ: Να συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά τα καταστήματα ΙΚΑ Αγίας Άννας και Λίμνης στη Β. Εύβοια










ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης


Θέμα: «Να συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά τα καταστήματα ΙΚΑ Αγίας Άννας και Λίμνης στη Β. Εύβοια»


Επανερχόμαστε και θέτουμε εκ νέου το θέμα της συνέχισης της λειτουργίας των Γραφείων εξυπηρέτησης του ΙΚΑ στη Λίμνη και την Αγία Άννα της Β. Εύβοιας. Στα πλαίσια της γενικότερης επίθεσης που χτυπάει τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, το κλείσιμο των καταστημάτων εξυπηρέτησης στις απομακρυσμένες περιοχές είναι ένα ακόμα χτύπημα για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες.

Το καλοκαίρι η Διοίκηση του ΙΚΑ ανακοίνωσε το κλείσιμο του καταστήματος της Αγίας Άννας από 1ης Ιουλίου 2011. Πρόσφατα ανακοίνωσε το κλείσιμο του καταστήματος ΙΚΑ Λίμνης από 1η Νοέμβρη 2011.

Στην πρόσφατη ερώτηση μας (19583/14-7-11) για το κλείσιμο του καταστήματος της Αγίας Άννας, η απάντηση του υπουργείου σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως λύση.



Δεν μπορεί να αποτελέσει λύση για τους ηλικιωμένους της περιοχής η εξυπηρέτηση μέσω της ιστοσελίδας του ΙΚΑ όπως προτείνει το υπουργείο. Ούτε η μετάβαση σε κοντινά καταστήματα που απαιτεί μετακίνηση μέσα σε ορεινό, απαρχαιωμένο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο έως και 60 χιλιόμετρα μακριά με ελλιπή συγκοινωνία μπορεί να αποτελέσει λύση.

Σημειωτέων, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός τόσο της Λίμνης, όσο και της Αγίας Άννας και των παρακείμενων χωριών υπερδιπλασιάζεται λόγω του τουρισμού.


Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ Υπουργός, σκοπεύει η κυβέρνηση να πάρει υπόψη της τα προβλήματα που δημιουργούνται ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος του ΙΚΑ στην Λίμνη και η επαναλειτουργία του καταστήματος στην Αγία Άννα;


Οι βουλευτές


Γιώργος Μαρίνος


Γιώργος Μαυρίκος

Πηγή: thivanews.blogspot.com



Σχόλια