ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝΙΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ 


                             Λιβαδειά, 19- 09-2011








ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις των Τροφωνίων, οι οποίες αποτελούν πολιτιστικό θεσμό για την πόλη της Λιβαδειάς, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Στις φετινές εκδηλώσεις καταβλήθηκε προσπάθεια να συμπεριληφθούν μουσικές παραστάσεις καταξιωμένων ελλήνων τραγουδιστών, πλήθος θεατρικών παραστάσεων τόσο από θεατρικές ομάδες γνωστών θιάσων όσο και η ανάδειξη της σημαντικής δουλειάς των τοπικών θεατρικών ομάδων, αλλά και το μεράκι και η αγάπη για τον πολιτισμό από τους μαθητές των σχολείων της περιοχής μας. Επίσης, σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους διοργανώθηκαν βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική παράδοση και την παραδοσιακή μουσική. Οι μουσικές εκδηλώσεις εμπλουτίστηκαν με τη συμμετοχή φιλαρμονικών ορχηστρών και χορωδιών που μας ταξίδευσαν σε μαγικούς μουσικούς τόπους. Στις εκδηλώσεις συμπεριλήφθησαν παραστάσεις για τους μικρούς μας φίλους με αφηγήσεις παραμυθιών και παραστάσεις θεάτρου σκιών όχι μόνο στη Λιβαδειά, αλλά και στον Άγιο Γεώργιο, τη Δαύλεια και το Κυριάκι. Τέλος, στο πλαίσιο των Τροφωνίων παρουσιάστηκε η δουλειά ντόπιων καλλιτεχνών στους εκθεσιακούς χώρους της πόλης και διοργανώθηκε τουρνουά αντισφαίρισης στα δημοτικά γήπεδα στην «Τουρκοπούλα».


Θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς όλες και όλους τους Λιβαδείτες που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις, ο αριθμός των οποίων έφθασε περίπου τα 11.500 άτομα. Η συμμετοχή τους αυτή, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε, αλλά και μας δεσμεύει για να εργαστούμε πιο εντατικά για να μπορέσουμε και του χρόνου να διοργανώσουμε εκδηλώσεις που να στηρίζουν τον πολιτισμό και τις τέχνες.

Καταλήγοντας θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους δημότες ότι το κόστος για τη διοργάνωση των Τροφωνίων, που βάρυναν τον Δήμο, ανήλθε περίπου στο ποσό των 14.000 ευρώ, καταδεικνύοντας ότι με σωστή διαχείριση και προσωπικό ζήλο ακόμη και σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, με περιορισμένους οικονομικούς πόρους, μπορούν να διοργανωθούν πολυάριθμες ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, και πάλι όλοι μαζί, να γίνουμε συνοδοιπόροι στους δρόμους του πολιτισμού.

Πηγη: thivanews.blogspot.com

Σχόλια