Το ΔΝΤ "εγκρίνει" την έκτη δόση και αποκλείει (προς το παρόν) την χρεοκοπία...

Η οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη δύο υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, υποστηρίζει στην ιστοσελίδα της ότι η επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα αναμένεται να εκταμιευτεί εντός του τρέχοντος μηνός.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αξιωματούχοι είπαν πως η Ελλάδα πιθανότατα θα λάβει την επόμενη δόση αφού την Κυριακή, η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι επιβάλλει ένα νέο φόρο στα ακίνητα που θα καλύψει το υπάρχον έλλειμμα των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Οι δύο αξιωματούχοι προειδοποίησαν ωστόσο ότι αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας και ότι η προγραμματισμένη για τον Δεκέμβριο νέα δόση θα είναι πιο δύσκολο να δοθεί εφόσον δεν επιτευχθούν οι στόχοι.
«Πιστεύω ότι είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας», είπε ένας εκ των...
  δύο αξιωματούχων.  «Αν τα μέτρα που η ελληνική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί δεν εφαρμοστούν μέχρι τον Δεκέμβρη, το σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα θα δυσκολευτεί πολύ να λάβει την επόμενη δόση», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι το ελληνικό ζήτημα θα συζητηθεί σε μια ανεπίσημη συνεδρίαση του συμβουλίου του ΔΝΤ την Τετάρτη.
 Την ίδια ώρα, οι αξιωματούχοι απέρριψαν τις υποθέσεις περί χρεοκοπίας ή εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
«Η πίεση στην Ελλάδα έχει αυξηθεί από όλες τις πλευρές επειδή επανειλημμένα απέτυχε να πετύχει όσα υποσχέθηκε. Αλλά δεν υπάρχουν συζητήσεις για πτώχευση ή για έξοδο από την ευρωζώνη, τουλάχιστον όχι ακόμη. Μια τέτοια εξέλιξη θα συγκλόνιζε χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία», είπε ο αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σχόλια