Μήνυμα της ΕΛΜΕ Βοιωτίας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

ΜHΝYΜΑ της ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά με νέες προκλήσεις τόσο της κυβέρνησης όσο και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου παιδείας.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:
• Με νέες απαράδεκτες περικοπές όπως αυτή της μείωσης κατά 50 ευρώ του κινήτρου απόδοσης (και μάλιστα αναδρομικά από 1/7/11).
• Με νέες κρατήσεις για το Ταμείο Ανεργίας και το ΤΠΔΥ. Η κράτηση από 3% θα γίνει 7,2% για τους επόμενους μήνες του 2011.
• Με μείωση του αφορολόγητου από 12.000 ευρώ στα 8.000 ευρώ και την έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα από το 2010.
Το σύνολο της απώλειας στο ετήσιο εισόδημά μας (μέχρι στιγμής) πλησιάζει τους τέσσερις μισθούς ή ποσοστό...
μείωσης 25%! ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΙΩΣΗ με την ψήφιση του νέου μισθολογίου.
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:
• Με αποσπάσεις απίστευτης προχειρότητας την τελευταία στιγμή.
• Χωρίς βιβλία για πρώτη φορά στην ιστορία των 40 χρόνων του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων που έχει ήδη καταργηθεί με νόμο και λειτουργεί φέτος για τελευταία χρονιά.
• Με τη συνεχιζόμενη εξοικονόμηση πόρων και προσωπικού (συγχωνεύσεις σχολείων, δημιουργία τμημάτων με πάνω από 25 μαθητές, κατάργηση της παράλληλης διδασκαλίας ξένης γλώσσας, κλείσιμο βιβλιοθηκών, γραφείων κ.α.).
• Με την πρόσφατη εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ για την μετακίνηση των εκπαιδευτικών που ¨πλεονάζουν¨ σε άλλο νομό και τελικά σε άλλη περιφέρεια, η οποία θα υποχρεώσει συναδέλφους να αλλάξουν τόπο διαμονής ή αν έχουν οικογένεια να δημιουργήσουν 2ο σπίτι (σε αυτή την οικονομική συγκυρία).
ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΣΤΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΑΝΕΣΤΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ, ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΥ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ¨ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ¨ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΤΟΥΝΕΛ.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Αυτοί που έφεραν τη λιτότητα και την ανεργία στο λαό, την ανασφάλεια στους εκπαιδευτικούς και την αμάθεια στους μαθητές απέδειξαν με την ανεπάρκεια και τον τυχοδιωκτισμό τους ότι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν μια καλύτερη παιδεία.
Αυτό που θα αντιμετωπίσουν πρώτα οι μαθητές το φετινό Σεπτέμβριο θα είναι μια μεγάλη πρόβα για ένα σχολείο στην εποχή του μνημονίου.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη από ένα σχολείο που θα ικανοποιεί το σύνολο των μορφωτικών αναγκών όλων των μαθητών:
• Ένα σχολείο για όλους και όλες, ανεξάρτητα από κοινωνική θέση.
• Ένα σχολείο που θα συμβάλλει στη διαμόρφωση ολόπλευρα αναπτυγμένων προσωπικοτήτων.
• Ένα σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν που ο νόμος του κέρδους δεν θα έχει θέση μέσα σε αυτό και στη σχέση του μαθητή με το δάσκαλο.
Τίποτε από αυτά δεν θα μας χαρίσουν. Καλούμε όλους: Εργαζόμενους – μαθητές – γονείς – εκπαιδευτικούς να δώσουν αγωνιστικό παρόν.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                           Η Γενική Γραμματέας
Χρήστος Δαμιανίδης          Χριστίνα Ρηγοπούλου
"exeisminima"

Σχόλια