Φωτόπουλος: Η ΓΕΝΟΠ θα εμποδίσει την έκδοση λογαριασμών με ειδικό τέλος

Η ΓΕΝΟΠ θα εμποδίσει την έκδοση λογαριασμών της ΔΕΗ με το ειδικό τέλος, δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ν. Φωτόπουλος.

«Η ΓΕΝΟΠ σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί η ΔΕΗ ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ν. Φωτόπουλος σήμερα, αναφερόμενος στη χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή ειδικού τέλους στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Ο κ. Φωτόπουλος διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να διαβεβαιώσει ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα σε όποιον δεν πληρώσει το ειδικό τέλος. «Διαφορετικά, πρόσθεσε, θα εμποδίσουμε την έκδοση αυτών των λογαριασμών και δεν θα υλοποιούμε τις διακοπές ρεύματος για όσους καταναλωτές δεν πληρώσουν το τέλος».
«Βάζουν τη ΔΕΗ απέναντι στον ελληνικό λαό», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ.
Στα 135 εκατ. ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ, υποστηρίζει η ΓΕΝΟΠ
Στα 135 εκ.ευρώ προσδιορίζει τα χρέη υπουργείων και λοιπών φορέων του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ, η ΓΕΝΟΠ με νεότερη ανακοίνωση της αναφορικά με το τέλος για τα ακίνητα που ανακοινώθηκε χθες και θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της επιχείρησης.
«Αυτοί που αποφάσισαν το ρόλο του σερίφη για τη ΔΕΗ για να λεηλατήσουν τον Ελληνικό λαό εξαιτίας του ότι οι πολιτικές τους εδώ και ενάμισι χρόνο απέτυχαν παταγωδώς να...
 φροντίσουν πρώτα να πληρώσουν αυτά που της χρωστάνε», αναφέρει η Ομοσπονδία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει, τα χρέη του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ είναι 135 εκατ. ευρώ και αναλύονται ως εξής:
-υπουργείο Οικονομικών 46,63 εκ. ευρώ
-υπουργείο Εθνικής Άμυνας 9,41 εκ. ευρώ
-υπουργείο Προστασίας του Πολίτη 7,10 εκ. ευρώ
-υπουργείο Εσωτερικών 14,50 εκ. ευρώ
-υπουργείο Δικαιοσύνης 4,41 εκ. ευρώ
-υπουργείο Οικονομίας 1 εκ. ευρώ
-υπουργείο Υγείας 3,80 εκ. ευρώ
-υπουργείο Παιδείας 2,2 εκ. ευρώ
-σύνολο χρεών μαζί με άλλους δημόσιους φορείς 135 εκ.ευρώ
Η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ακόμη ότι από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα οι διακοπές ρεύματος σε δεκάδες χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Ν. Φωτόπουλος ανέφερε ότι το συνδικάτο δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί η ΔΕΗ ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός» και ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να διαβεβαιώσει ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα σε όποιον δεν πληρώσει το ειδικό τέλος «Διαφορετικά θα εμποδίσουμε την έκδοση αυτών των λογαριασμών και δεν θα υλοποιούμε τις διακοπές ρεύματος για όσους καταναλωτές δεν πληρώσουν το τέλος» .
www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια