Ο Δήμαρχος Θηβαίων στον Αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά

13-09-11


































Κοντά στους μαθητές ο Δήμαρχος Θηβαίων με ευχές για καλή σχολική χρονιά.



Κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριες της πόλης των Θηβών βρέθηκε την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, στην τελετή του Αγιασμού στο 2ο Δημοτικό, στο 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο, στο 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο και στο 5ο Γυμνάσιο Θήβας.

Ταυτόχρονα, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής παραβρέθηκαν στην τελετή του Αγιασμού και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Δήμου Θηβαίων, δείχνοντας έμπρακτα την προτεραιότητα του Δήμου στα θέματα παιδείας.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων στον χαιρετισμό του ευχήθηκε στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς καλή δύναμη και καλή σχολική χρονιά με επιτυχία στο έργο τους . Προέτρεψε επίσης τους μαθητές και τις μαθήτριες να αγαπάνε και να σέβονται τους γονείς και τους δασκάλους τους και να φροντίζουν το σχολείο τους σαν να είναι το σπίτι τους, υπογραμμίζοντας ότι « και ο Δήμος από την πλευρά του κάνει συνεχείς προσπάθειες όλα τα σχολικά συγκροτήματα να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

 
Ο κ. Δήμαρχος τόνισε ότι η χρονιά ξεκινά με δυσκολίες για το εκπαιδευτικό σύστημα καθώς υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε γραφική ύλη (βιβλία κλπ.) όμως «το γεγονός αυτό δεν θα πρέπει να απασχολεί τους μαθητές , γιατί γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες από το Δήμο σε συνεργασία πάντα με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και με την εκπαιδευτική κοινότητα να λυθεί γρήγορα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρόβλημα και είμαστε σίγουροι ότι θα ξεπεραστεί και αυτό».


Τέλος, ο Δήμαρχος Θηβαίων αναφέρθηκε και σε μια σειρά από πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο Δήμος, προκειμένου η πόλη της Θήβας να διατηρείται καθαρή, ζητώντας ταυτόχρονα από τους μαθητές και της μαθήτριες στα πλαίσια του «Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011» που προωθεί την ενεργό συμμετοχή του πολίτη, να δείξουν την εθελοντική τους διάθεση και να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Δήμου Θηβαίων για καθαρισμό της πόλης, το αμέσως προσεχές διάστημα.

thiva nikolas

Σχόλια