Στείρι: Ζητούμε την άμεση δι καίωση, για το μοναδικό σχολείο μ ας

14-09-11






















Οι μαθητές, οι γονείς και οι κάτοικοι του Στειρίου δεν παραδίδουν τα όπλα και με υπόμνημα που απέστειλαν σήμερα στο υπουργείο παιδείας δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων απαιτούν την άμεση δικαίωση για το θέμα της συγχώνευσης του μοναδικού σχολείου στο Στείρι.

Σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία κατοίκων του Στειρίου συνάντησαν τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Ηλία Αργυρόπουλο και του εξέθεσαν τις αντιρρήσεις τους, για την εκπαιδευτική εισήγησή του στην κατάργηση-συγχώνευση του μοναδικού σχολείου τους .


Του τόνισαν δε ότι δεν πρέπει να ισχύουν άλλα κριτήρια για μερικά σχολεία της περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδας, άλλα σε άλλα (Έξαρχος, Ζέλι, Άγια Τριάδα, Σωληνάρι, Διόνυσο κλπ. ) και σε άλλα να αναστέλλονται οι συγχωνεύεις ( ΦΕΚ 1812/τΒ΄/11-8-2011 {17o με 23ο δημοτικό σχολείο Χαλκίδας}).

Στην συνέχεια επισκέφτηκαν τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά, του εξέθεσαν το κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται με την κατάργηση του σχολείου τους, απαιτώντας ο δεύτερος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του.

Κάποτε φωτισμένοι άνθρωποι παρακινούσαν να ανοίγουμε σχολεία!

Όπου ανοίγει ένα Σχολείο κλείνει μια φυλακή !

Εμείς πάντως δε θα είμαστε αυτοί που θα τα κλείσουν!!!

 
Πηγή: sogal-stiri.blogspot.com

Σχόλια