Απεργία 19 & 20 Οκτώβρη – Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς

15-10-11















ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!




ΑΠΕΡΓΙΑ 19 & 20 ΟΚΤΩΒΡΗ



ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΣΤΗΝ Κ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ



Η κυβέρνηση ετοιμάζεται, κατόπιν πρότασης της τρόικας, να προχωρήσει σε κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μετά από συνεννόηση με τους «κοινωνικούς εταίρους».




Με πρόσχημα την τρόικα, η κυβέρνηση εδώ και ενάμιση χρόνο αποφασίζει και εφαρμόζει ολοένα και πιο άγρια αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα, προκειμένου να θωρακίζεται το κεφάλαιο, για να βγει όσο γίνεται πιο αλώβητο από την οικονομική κρίση που καταστρέφει παραγωγικές δυνάμεις. Αλλά τα μέτρα κυβέρνησης – τρόικας καταστρέφουν την εργατική δύναμη. Έτσι, στο όνομα του να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία, δηλαδή το κεφάλαιο, χρεοκοπούν τους εργαζόμενους.

Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων είναι απαίτηση των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων, των τραπεζιτών, όλων των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων:

 είναι η συνέχεια της μείωσης των μισθών μας, της παύσης των πληρωμών στον ιδιωτικό τομέα που μας έχουν ήδη κάνει με το κόψιμο του 13ου και 14ου μισθού με την περικοπή των επιδομάτων και τόσα άλλα,

 είναι η συνέχεια των 4ωρων και των σπαστών ωραρίων στα περισσότερα πολυκαταστήματα

 είναι η συνέχεια των εκβιασμών για απλήρωτη εργασία

 είναι η συνέχεια των άσχημων συνθηκών εργασίας στους χώρους δουλειάς που τσακίζει την υγεία των περισσότερων γυναικών και ανδρών

 είναι η συνέχεια των νέων μορφών που μας επέβαλλαν με εκ περιτροπής εργασίας με 3μερα και 4μερα.

 είναι η συνέχεια της κατάστασης στην υγεία που γίνεται επικίνδυνη, η ανεπάρκεια των βρεφικών σταθμών(στην πόλη μας έμειναν εκτός πολλά βρέφη), της υπολειτουργίας των σχολείων (αντί βιβλίων φωτοτυπίες!, έλλειψη αιθουσών, εργαστηρίων κτλ).



Όλα αυτά συνδέονται και με τις μαζικές απολύσεις και τη δραστική συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, οδηγώντας στην εξαθλίωση εργατική τάξη και λαϊκά στρώματα.



ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!.

Καμία αναμονή, καμία πίστωση χρόνου. Κανένας δεν θα σωθεί από μόνος του από τη βαρβαρότητα της κυβέρνησης, της μεγαλοεργοδοσίας του κεφαλαίου. Οι εκβιαστές μόνο ένα πράγμα φοβούνται, την οργανωμένη άρνηση υποταγής, την οργανωμένη αντίσταση και πάλη.



Απαντάμε με συνεχή αγώνα – με οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς. Όσο μένουμε ανοργάνωτοι, ακόμα χειρότερα μέτρα θα παίρνουν σε βάρος μας.


Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χαράτσια

–συλλογικά και οργανωμένα- γιατί πολύ απλά δεν έχουμε, δε μπορούμε να πληρώσουμε, δε θέλουμε να πληρώσουμε χρέος που δεν είναι δικό μας!

Επικοινωνούμε με το Σωματείο και επιστρέφουμε τα

φοροχαράτσια.


Καλούμε κάθε εργαζόμενο να πάρει την πρωτοβουλία και να μπει μπροστά ώστε να εκδηλωθεί παντού η λαϊκή αυτενέργεια, η λαϊκή συμμαχία και αγωνιστική δράση.



Είναι ώρα η εργατική τάξη να γνωρίσει τη δύναμη της που βρίσκεται στη παραγωγή και να τη χρησιμοποιήσει. Εμείς οι εργαζόμενοι παράγουμε τον πλούτο, εμείς πρέπει να κάνουμε κουμάντο στην ζωή μας και στον τόπο μας. Οικοδομούμε την συμμαχία μας με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, τους νέους και τις νέες για την ανατροπή αυτού του βάρβαρου συστήματος.


Σκέψου ότι το κόστος του αγώνα και των απεργιών αποδεικνύεται τελικά ότι είναι πολύ λιγότερο από το κόστος των κυβερνητικών μέτρων.



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ



ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ 6973311744 Τάτση Νατάσα

6936974089 Αλεξανδρής Γιώργος


Πηγή:siriosfm.gr

Σχόλια