ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ από τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ


04-10-11















Εμείς, οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς, δηλώνουμε μέσω της κατάληψης του σχολείου μας, την αγανάκτησή μας για την κατάντια της Παιδείας στη χώρα μας.

Θα ‘πρεπε να ντρέπονται οι υπεύθυνοι που οδήγησαν την οικονομία και την Παιδεία της Ελλάδας σ’ αυτή την κατάσταση.

Για ποια προβλήματα να μιλήσουμε; Για την κατάργηση της δωρεάν παιδείας; Για την κατάργηση της δεύτερης ξένης γλώσσας; Για τα χρήματα που δεν επαρκούν για τη λειτουργία των σχολείων; Για την έλλειψη των σχολικών βιβλίων; Για τη μείωση του μισθού των καθηγητών; Για την έλλειψη ουσιαστικού ενδιαφέροντος από τη μεριά της Πολιτείας;


Η Παιδεία μοιάζει σαν ένα ακυβέρνητο καράβι. Κι εμείς νιώθουμε ότι είμαστε θύματα στα παιχνίδια των μεγάλων. Υψώνουμε, λοιπόν, τη φωνή μας και διαμαρτυρόμαστε και ζητάμε την καλυτέρευση της Εκπαίδευσης. Ζητάμε να μας ακούσετε, εσείς οι μεγάλοι, και να σκύψετε με αληθινό ενδιαφέρον πάνω απ’ τα προβλήματά μας.

Η κατάληψη έχει συμβολικό χαρακτήρα και γίνεται για να σας ταρακουνήσουμε και να σας κάνουμε να ενδιαφερθείτε για τη μόρφωσή μας πραγματικά. Υποχρέωσή μας είναι να γυρίσουμε στα μαθήματά μας και υποχρέωσή σας είναι να λύσετε τα προβλήματά μας. Σας ακούμε συνεχώς να λέτε ότι, εμείς οι νέοι, είμαστε το μέλλον της χώρας, όμως δεν μας πείθετε για το ενδιαφέρον σας.

Παραδίδουμε τη σκυτάλη της διαμαρτυρίας στους καθηγητές και στους γονείς μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας υποτιμήσει και να ενεργήσει εις βάρος μας.


Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς

Πηγή: orchomenos-press.blogspot.com

Σχόλια