50 μερίδες φαγητού μοιράζει καθημερινά ο Ι.Ν. Αγ. Φωτεινής Ιλισού













Γράφει ο Γιώργος Φερδής - 19:51

Σε μια δύσκολη περίοδο που διανύει αυτή την στιγμή η Ελλάδα, είναι πολύς ο κόσμος που έχει στραφεί με αγωνία προς την Εκκλησία αναζητώντας βοήθεια.
Η Εκκλησία, μητέρα όλων των πιστών που πάντα βοηθούσε στις δύσκολες στιγμές συνεχίζει εμπράκτως, ακόμα και σε περίοδο κρίσης να βοηθάει.
Σήμερα το έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών είναι αξιοθαύμαστο.
Όταν καθημερινά δυστυχώς οι άνθρωποι, ακόμα και έλληνες πολίτες, που καταφεύγουν στα συσίτια πολλαπλασιάζονται η Εκκλησία είναι εκεί για να τους στηρίξει.
Οι κληρικοί μέσω των ενοριών, πιστοί στρατιώτες στην υπηρεσία του ανθρώπου, βοηθούν με κάθε τρόπο, να απαλύνουν τον πόνο των πιστών παράγοντας σημαντικό φιλανθρωπικό έργο.

Σε αυτό έρχονται να συνεισφέρουν πολλές φορές και κάποιοι πιστοί από εκείνους που μπορούν και θέλουν να συνδράμουν σε ένα τόσο σημαντικό εγχείριμα.
Ένα παράδειγμα, η ενορία της Αγίας Φωτεινής Ιλισού και ο προϊστάμενος της Αρχιμ. Μάξιμος Κάππας σε μια προσπάθεια να προσφέρει κοινωνικό έργο ξεκίνησε, ένα πρόγραμμα αγάπης σε συνεργασία, με τον ιδιοκτήτη του Ξενοδοχείου ROYAL OLYMPIC κ. Ι. Παπαδημητρίου στο κέντρο της Αθήνας.
Το αποτέλεσμα είναι ότι από τις 21 Ιουλίου 2011 διανέμονται σε οικογένειες της ενορίας της Αγίας Φωτεινής καθημερινά 50 μερίδες φαγητό, που ετοιμάζει η κουζίνα του πολυτελούς ξενοδοχείου.
Η διανομή γίνεται από ενοριακή επιτροπή κάθε μέρα σε εκείνες τις οικογένειες που έχουν ανάγκη.
Ελπίζουμε να υπάρξουν κι άλλου είδους τέτοιες προσφορές, οι οποίες θα βοηθήσουν την συνεισφορά της Εκκλησίας και θα ενισχύσουν το ενοριακό έργο της.

Πηγή: romfea.gr/

Σχόλια