Το κινητό από τη Λαμία «κάρφωσε» τη συμμορία με τα καλάσνικοφ

12-10-11
















Ένα κινητό που κατέληξε σε μια κοπέλα από την Λαμία (που ήξερε ένα άτομο που είχε συλληφθεί παλιότερα -μαζί με ένα από τα μέλη της συμμορίας- για την κλοπή στην Καλλιθέα) ήταν το μοιραίο λάθος της σπείρας με τα καλάσνικοφ που είχε σκορπίσει τον πανικό στην Αθήνα. Οι αστυνομικοί ακολούθησαν την πορεία του κινητού και εντόπισαν τον έναν από τους δράστες.




Aξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν στο ΒΗΜΑ online«αυτή η σπείρα ήταν ουσιαστικά μία εγκληματική παρέα 20χρονων παιδιών ορισμένοι από τους οποίους ήταν συμμαθητές σε λύκειο της Δάφνης. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι ο 21χρόνος αρχηγός της συμμορίας, ο οποίος έχει πάρει την ελληνική υπηκοότητα, και η 16χρονη Ελληνίδα φίλη του εντοπίσθηκαν σε κατάληψη στο συγκεκριμένο σχολείο. Μερικοί από αυτούς είχαν προχωρήσει σε παράνομες πράξεις και προ μερικών μηνών αποφάσισαν να προχωρήσουν στην μεγάλη εγκληματική υπέρβαση.


Πήραν τα καλάσνικοφ από μεσάζοντα στην Λούτσα, που δεν έχουμε κατορθώσει να εντοπίσουμε, ενώ είχαν βρει και δίκτυο κλεπταποδόχων. Όμως έκαναν το μοιραίο λάθος. Ενα από τα κινητά που έκλεψαν δεν το απενεργοποίησαν αλλά το έδωσαν σε έναν φίλο τους. Το κινητό άρχιζε ν' αλλάζει χέρια και τελικά κατέληξε σε μια κοπέλα από τη Λαμία που ήξερε ένα άτομο που είχε συλληφθεί παλιότερα -μαζί με ένα από τα μέλη της συμμορίας- για την κλοπή στην Καλλιθέα. Εμείς ξετυλίξαμε αυτό το νήμα της "πορείας" του κινητού. Έτσι λοιπόν μέσω αυτής της αντίστροφης διαδικασίας εντοπίσαμε έναν από τους δράστες. Στην συνέχεια με παρακολουθήσεις υπόπτων αλλά και τηλεφώνων εντοπίσαμε κι άλλους δυο συνεργούς του».



ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ





Σχόλια