ΚΚΕ:Προς τον Υπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

16-10-11


















ΕΡΩΤΗΣΗ



Προς τον Υπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων





Θέμα: Ελλείψεις σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό στα ΤΕΙ Λαμίας και Χαλκίδας.



Είναι γεγονός ότι η γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εκδηλώνεται με ιδιαίτερη σφοδρότητα στην παιδεία, με οδυνηρά αποτελέσματα σε βάρος των μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών των εργατικών – λαϊκών οικογενειών, αλλά και την περικοπή δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Η κατάσταση χειροτερεύει με τον αντιεκπαιδευτικό, αντιλαϊκό νόμο – πλαίσιο που εφαρμόζει η Κυβέρνηση, με βαριές συνέπειες στην λειτουργία των ΤΕΙ Χαλκίδας και Λαμίας που αντιμετωπίζουν το χρόνιο πρόβλημα των ελλείψεων σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.


Όπως είναι γνωστό βασικές λειτουργίες αυτών των ΤΕΙ, όπως τα εργαστήρια, στηρίζονταν στην πρόσληψη εκτάκτων καθηγητών και αυτό με μεγάλες καθυστερήσεις, με καθυστερήσεις στην καταβολή των αμοιβών και άλλα προβλήματα.

Οι έκτακτοι καθηγητές έφταναν στο 64% του εκπαιδευτικού προσωπικού για το ΤΕΙ Χαλκίδας και το 57% για το ΤΕΙ Λαμίας.

Αυτή την περίοδο η κατάσταση είναι πέρα από δραματική. Οι περικοπές στην πρόσληψη έκτακτων καθηγητών ξεπερνούν το 60% κατά ΤΕΙ και αυτό σημαίνει πλήρη αδυναμία στην οργάνωση των εργαστηρίων, ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση των μαθημάτων και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.



Ερωτάται η κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται α πάρει η Κυβέρνηση για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά των καθηγητών με μόνιμο προσωπικό πλήρους απασχόληση στα ΤΕΙ Χαλκίδας και Λαμίας.





Οι βουλευτές



Γιώργος Μαρίνος



Γιάννης Γκιόκας



Γιώργος Μαυρίκος



Πηγή: thivanews.blogspot.com

Σχόλια