Συνομιλία Παπανδρέου - Χριστόφια για την ένταση στη Μεσόγειο

03-10-11

















Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε μετά από πρωτοβουλία του κ. Χριστόφια και εντάσσεται στο πλαίσιο της τακτικής και συχνής επικοινωνίας που διατηρούν ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.Την ανάγκη αποφυγής της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και την ανάγκη τήρησης υπεύθυνης στάσης από όλους τους εμπλεκόμενους, υπογράμμισαν στη σημερινή τηλεφωνική τους συνομιλία ο Γιώργος Α. Παπανδρέου και ο Δημήτρης Χριστόφια.



Επίσης, ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στις προσπάθειες του κ. Χριστόφια για την επίτευξη ουσιαστικής προόδου στις συνομιλίες με τους Τουρκοκυπρίους. Για την πορεία των σχετικών συνομιλιών ενημέρωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Από την μεριά του, ο κ. Χριστόφιας ενημέρωσε, επίσης, τον πρωθυπουργό για το πόρισμα της έρευνας σχετικά με την έκρηξη της 11ης Ιουλίου στην Ναυτική Βάση "Ευάγγελος Φλωράκης" στο Μαρί, καθώς και για τις ερευνητικές δραστηριότητες εντοπισμού υδρογονανθράκων που διεξάγει η Κύπρος στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.


Πηγήhttp://www.newsit.gr/

Σχόλια