Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς στην Τουρκία...

23-10-11















Κτίρια κατέρρευσαν ενώ υπάρχουν φόβοι για εκατοντάδες θύματα από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 13.41 κοντά στην πόλη Βαν της Τουρκίας. Οι πρώτες τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν γκρεμισμένα κτίρια, ενώ οι κάτοικοι της πόλης Βαν είναι πανικόβλητοι στους δρόμους. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν μεταβαίνει εσπευσμένα στην...


περιοχή.

18:05 - Η τουρκική τηλεόραση μεταδίδει ότι περισσότεροι από 50 νεκροί έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Βαν

17:22 - Οι πρώτες εικόνες από το Reuters

17:10 - Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές που επικαλείται η Χουριέτ μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ότι οι νεκροί ανέρχονται στους 30. Περίπου 80 κτίρια έχουν καταρρεύσει.

17:05 - Το τουρκικό Ινστιτούτο Καντιλί εκτιμά ότι περίπου 500 με 1.000 άνθρωποι ενδέχεται να έχουν χάσει τη ζωή τους από ισχυρό σεισμό τέτοιου μεγέθους στην επαρχία Βαν της νοτιοανατολικής Τουρκίας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk. Αυτό ανακοίνωσαν επιστήμονες του Ινστιτούτου, οι οποίοι παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου που μετέδωσε η τουρκική τηλεόραση. Το επίκεντρο του σεισμού, που σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ήταν 7,3 βαθμών, ήταν η πόλη Ταμπανλί στην επαρχία Βαν, κοντά στην ιρανική μεθόριο.

16:52 - Το Ισραήλ προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην Τουρκία, μεταδίδει η ιστοσελίδα της ισραηλινής Χαρέτζ. Παρά τις κακές σχέσεις των δύο κρατών, ο υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ έδωσε εντολή να μεταφερθεί στην Άγκυρα η ετοιμότητα του Ισραήλ για παροχή βοήθειας.

16:50 - Δεν υπάρχει προς το παρόν επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των θυμάτων. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εκατοντάδες νεκρούς.

16:43: Με νέα ανακοίνωσή του το σεισμολογικό Ινστιτούτο Καντίλλι της Κων/πολης μιλάει για σεισμό μεγέθους 8 με 9 Ρίχτερ, ενώ νωρίτερα ανέφερε πως ο σεισμός ήταν 7,2 Ρίχτερ και νωρίτερα 6,6 Ρίχτερ.

Πηγή:press-gr.blogspot.com

Σχόλια