Απολύσεις στο εργοστάσιο ΒΕΤ ΑΕ του ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ στη Χαλκίδα.

23-10-11











ΕΡΩΤΗΣΗ



Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης



Θέμα: Απολύσεις στο εργοστάσιο ΒΕΤ ΑΕ του ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ στη Χαλκίδα.



Η ΣΙΔΕΝΟΡ είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία σιδήρου στη χώρα και εντάσσεται στον όμιλο ΒΙΟΧΑΛΚΟ, επιχειρηματικών συμφερόντων του κ. Στασινόπουλου, που είναι ο μεγαλύτερος όμιλος μεταλλουργικών εταιρειών στην Ελλάδα με τεράστια κέρδη. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ο όμιλος ΣΙΔΕΝΟΡ, μόνο για το Α’ εξάμηνο του 2011, κατέγραψε σημαντική αύξηση παραγωγής σε σχέση με το αντίστοιχο του 2010.


Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η εργοδοσία αξιοποιεί την κρίση για να αυξήσει την κερδοφορία της και στηριζόμενη στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης προχωρά σε απολύσεις εργαζομένων. Συγκεκριμένα προχώρησε σε απόλυση 2 εργαζομένων από το εργοστάσιο ΒΕΤ ΑΕ στη Χαλκίδα που απασχολεί συνολικά περίπου 63 εργαζόμενους. Η διοίκηση του εργοστασίου ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι θα προβεί σε 5% μείωση προσωπικού για το μήνα Νοέμβρη, για να μειώσει όπως λέει τις δαπάνες.

Το ΚΚΕ δηλώνει την αντίθεσή του στις απολύσεις στο εργοστάσιο ΒΕΤ ΑΕ και απαιτεί την άμεση ανάκληση τους.



Ερωτάται ο κ υπουργός, σε τι ενέργειες θα προχωρήσει για να ανακληθούν οι 2 απολύσεις. Τι μέτρα σκοπεύει να πάρει ώστε να διασφαλίσει πως δεν θα συνεχιστούν οι απολύσεις σύμφωνα με τις εξαγγελίες της διοίκησης.



Οι βουλευτές



Γιώργος Μαρίνος

Γιάννης Γκιόκας

Γιώργος Μαυρίκος

Πηγή:thivanews.blogspot.com

Σχόλια