Σε λαϊκό δικαστήριο η υπόθεση «Βιολογικός Δαύλειας»

10-10-11














Κραυγή αγωνίας για την συνεχιζόμενη αδιαφορία εκ μέρους της δημοτικής αρχής του δήμου Λεβαδέων, σχετικά με την τουλάχιστον ανεπαρκή λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Δαύλειας, ύψωσαν επιστήμονες και απλοί πολίτες, κατά τη διάρκεια λαϊκής συγκέντρωσης, που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην πλατεία του χωριού.
Μετά εργαστηριακές μετρήσεις και επιθεωρήσεις ειδικών στο Βιολογικό Σταθμό Δαύλειας, αποδεικνύεται -από επίσημα έγγραφα- η μη καλή λειτουργία του η οποία θέτει σε κίνδυνο την υγεία όχι μόνο των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής αλλά μέσω Υλίκης και αυτών της Αθήνας.

Και ενώ η όλη υπόθεση έχει φθάσει στην κα. Εισαγγελέα Λιβαδειάς, προφανώς για αναζήτηση και απόδοση ευθυνών, χθες έλαμψαν με την απουσία τους, όχι μόνον το ΠΑΣΟΚ αλλά και ο υποστηριζόμενος από αυτό για την εκλογή του, δήμαρχος Λιβαδειάς κ. Νίκος Παπαγγελής, καθώς και όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, επιβεβαιώνοντας κατ’ αυτή την έννοια την σοβαρότητα της υπόθεσης αλλά και της κατάθεσης αγωνίας εκ μέρους όλων των υπολοίπων ευαισθητοποιημένων πολιτών.


Εκτός του συντονιστή της συζήτησης κ. Πραγιάννη, που του αξίζουν τα εύσημα γι αυτή την προσπάθειά του, μίλησαν: η Πρόεδρος του Ι.Σ. Λιβαδειάς κα. Μαρία Τρομπούκη, ο Χημικός κ. Παππάς, η κα Γιώτα Πούλου επικεφαλής μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λεβαδέων, ο επικεφαλής επίσης μειοψηφίας κ. Νώντας Κοτσικώνας, οι σύμβουλοι μειοψηφίας κ.κ. Ψυχογιός, Αποστόλου, Καρκάνας, ο ιατρός κ. Αρκουμάνης, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βοιωτίας κ. Καραμάνης, κ.α.

Η υπόθεση «Βιολογικός Δαύλειας» μοιάζει να παίρνει μορφή ολοκληρωμένου αγώνα, υπέρ της προστασίας της δημόσιας υγείας, με τον κ. Καραμάνη να προτείνει αντίστοιχους ελέγχους και στο Βιολογικό και ΧΥΤΑ Λιβαδειάς.

Τέλος, από την πλευρά του, ο κ. Ψυχογιός αναφέρθηκε και στη μη σύννομη λειτουργία της ιστοσελίδας του δήμου Λεβαδέων, ζητώντας να γίνονται και ανά 15ήμερο αναλύσεις σχετικά με την ποιότητα νερού της περιοχής αλλά και δημοσιοποίησή τους .

Πηγή: «ΘΑΡΡΟΣ των Βοιωτών»

Σχόλια