Η Αρια Αγάσα για τους Χειριστές Μηχανήμάτων Έργων






















ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Βοιωτίας



Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2011



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστολή της Άριας Αγάτσα, Αναπληρωτή Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Σωκράτη Ξυνίδη, για τους Χειριστές Μηχανημάτων Έργων

Η βουλευτής ΒοιωτίαςΑριάδνη Αγάτσα, με επιστολή της προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Σωκράτη Ξυνίδη, επισημαίνει την αναγκαιότητα να συμπεριλήφθη στο υπό έκδοση Π.Δ. που σχετίζεται με το επάγγελμα του Χειριστή Μηχανημάτων Έργου, η δυνατότητά τους -μέσω των Επαγγελματικών Σωματείων- για Γνωμοδότηση.

Η επιστολή της κυρίας Α. Αγάτσα έχει ως εξής:



ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Βοιωτίας

Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2011

Προς: Αναπληρωτή Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Σωκράτη ΞυνίδηΘέμα: «Χειριστές Μηχανημάτων Έργων»

Κύριε Υπουργέ,

όπως γνωρίζετε έχει αναρτηθεί για διαβούλευση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου σας το σχέδιο νέου Προεδρικού Διατάγματος για τα «Τεχνικά Επαγγέλματα και τις Αδειοδοτήσεις», σύμφωνα με τον Νόμο 3982/2011.

Ένα σημαντικό θέμα του υπό έκδοση Π.Δ. που σχετίζεται με το επάγγελμα του Χειριστή Μηχανημάτων Έργου είναι η δυνατότητά τους –μέσω των Επαγγελματικών Σωματείων- για Γνωμοδότηση, όπως αυτό προέβλεπε και το Π.Δ. 31/90. Άρθρο 8.

Επειδή σε χώρες της Ε.Ε., όπως για παραδείγματα στη Γερμανία, έχουν το δικαίωμα γνωμοδότησης τα Επαγγελματικά Σωματεία και όπως είναι γνωστό τα Σωματεία χειριστών διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στην εξέλιξη του επαγγέλματος, θα είναι άδικο και θα δημιουργούσε άνιση μεταχείριση να αφαιρεθεί το δικαίωμα της ισάξιας γνωμάτευσης τους, ώστε να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για την ένταξη των νέων εργαζομένων στον ανωτέρω κλάδο.

Αγαπητέ Σωκράτη,

Είμαι βέβαιη για την αντιμετώπιση του ζητήματος και τη θετική του έκβαση.

Με εκτίμηση

Άρια Αγάτσα



ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΡΙΑΔΝΗΣ ΑΓΑΤΣΑ

Σχόλια