«Η κρισιμότερη εβδομάδα για την Ελλάδα και την Ευρώπη»

17-10-11
















Με τον Παπούλια συναντήθηκε ο πρωθυπουργός στη σκιά των σεναρίων διαδοχής


Η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι «η κρισιμότερη για την Ελλάδα και την Ευρώπη», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για να συναντηθεί με τον Κάρολο Παπούλια.



«Αυτή την εβδομάδα θα καθοριστεί η τύχη της Ευρωζώνης, πρέπει να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεν θα πάει τελικά στις ΗΠΑ αλλά θα έχει τηλεφωνικές διαβουλεύσεις με τους αμερικανούς επισήμους, ενώ στις 4 το απόγευμα θα συνεδριάσει το άτυπο υπουργικό συμβούλιο.



Πάντως, η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πραγματοποιείται στη σκιά των σεναρίων περί διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, με τον πρωθυπουργό να υπογραμμίζει εκ νέου την ανάγκη όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν τις εξελίξεις με αίσθημα ενότητας και ευθύνης ώστε, όπως είπε, να δοθεί η μάχη «με το κεφάλι ψηλά» στη σύνοδο κορυφής της 23ης Οκτωβρίου.



Από την πλευρά του, ο κ. Παπούλιας μίλησε για εβδομάδα με πολλές και δύσκολες διεργασίες.



Συνεργάτες του πρωθυπουργού αποδραματοποιούν τη συνάντηση Παπανδρέου – Παπούλια, τονίζοντας ότι «λίγες ημέρες πριν από την κρισιμότερη διαπραγμάτευση στην ιστορία της Ελλάδας, είναι απολύτως αναμενόμενο να ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τις θέσεις της κυβέρνησης».



Κυβερνητικές πηγές μάλιστα έλεγαν ότι η κοινή πρωτοβουλία των υπουργών Υγείας, Παιδείας και Μεταφορών «μάλλον θα ξαναφέρει κοντά τους Παπανδρέου και Βενιζέλου, μετά από μία περίοδο σχετικής απόστασης μεταξύ τους».



Πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών φέρονται να συζήτησαν τους άξονες της κυβερνητικής γραμμής ενόψει της λύσης που ετοιμάζουν οι Ευρωπαίοι για το ελληνικό χρέος.



Οι πληροφορίες λένε ότι συζητήθηκαν πρωτοβουλίες για την ευρύτερη δυνατή συναίνεση αλλά και τη σκλήρυνση της κυβερνητικής στάσης ενόψει των κινητοποιήσεων και των καταλήψεων των υπουργείων.

Πηγή.newsbeast.gr


Σχόλια