Μνημόνιο οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας - Κίνας

25-10-11
















Υπεγράφησαν τέσσερις συμφωνίες ύψους 537 εκατ. ευρώ
Μνημόνιο Οικονομικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας που αφορά στους τομείς των υποδομών της βιομηχανίας και των κατασκευών υπεγράφη πριν από λίγο μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του υφυπουργού Εμπορίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Zhong Shan.


Η συμφωνία υπεγράφη στο πλαίσιο επιχειρηματικού δείπνου που διοργάνωσε το Ελληνο-Κινεζικό Επιμελητήριο, υπό την αιγίδα του ΣΕΒ και του ΙΟΒΕ και στη συνέχεια υπεγράφησαν και 4 επιχειρηματικές συμφωνίες συνολικού ύψους 537 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι από το απόγευμα της Κυριακής βρίσκεται στην Αθήνα, πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη, ο κ. Jia Qinglin, πρόεδρος της Κινεζικής Γερουσίας και τέταρτος στην πολιτική ιεραρχία, επικεφαλής πολυπληθούς επιχειρηματικής αποστολής.

Οι επιχειρηματικές συμφωνίες μεταξύ ελληνικών και κινεζικών εταιρειών που υπεγράφησαν είναι οι ακόλουθες: Ανάμεσα στην εταιρεία μαρμάρων Aghia Marina Marble και την Xibang Builiding Stone Development Ltd, ύψους 500 εκατ. ευρώ, ανάμεσα στη Sky Solar και τη Mesogeos S.A. για την κατασκευή φωτοβολταϊκών ισχύος 100 MW, ύψους 33 εκατ. ευρώ, ανάμεσα στη Forthnet και τη Huawei Technologies Ltd, ύψους 3 εκατ. ευρώ, και ανάμεσα στη Zhejiang International Trade Group Wenzhou Ltd και την Τσελεπός Οινοποιητική Α.Ε. ύψους 840.000 ευρώ.

Αύριο θα πραγματοποιηθούν επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ των ελληνικών και κινεζικών εταιρειών. Σημειώνεται ότι η κινεζική αποστολή απαρτίζεται από υψηλόβαθμα στελέχη 20 εταιρειών του τραπεζικού κλάδου, καθώς και του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, της αυτοκινητοβιομηχανίας, της υαλουργίας, του real estate, της ζυθοποιίας, της τσιμεντοβιομηχανίας κ.α.

Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Σχόλια