Διαμαρτυρία χωροδών της Δημοτικής Χωροδίας Δήμου Λεβαδέων

18-10-11












Προς τον κ.Δήμαρχο Λεβαδέων Κοινοποίηση : Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λεβαδέων
Κύριε Δήμαρχε, Οι υπογράφοντες χορωδοί της χορωδίας του Δήμου, με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε την αλλαγή της στάσης της παρούσαςΔ ημοτικής Αρ­χής ως προς τη χορωδία και προβληματιζόμαστε ποιά θα είναι η τύχη της. Συγκεκριμένα, φοβούμαστε ότι η Δημοτική Αρχή, που μέχρι τώρα υ­πήρξε ένθερμος υποστηρικτής της προσπάθειας της δημοτικής χορωδί­ας, ήδη αδιαφορεί πλήρως γι’αυτήν με αποτέλεσμα εκ των πραγμάτων να υπονομεύεται η λειτουργία της. Αναρωτιώμαστε, λοιπόν, ποιοί λόγοι οδήγησαν τη Δημοτική Αρχή στη στάση αυτή. Κατά τη γνώμη μας, η δη­μοτική χορωδία δεν αξίζει τέτοια μεταχείρηση.


Κύριε Δήμαρχε, γνωρίζετε βεβαίως, όπως και οι δημότες ότι με τις ακού­ραστες προσπάθειες του Δήμου, των χορηγών, του Μαέστρου μας και των χορωδών η επί σειρά δεκαετιών αδρανής ουσιαστικά χορωδία μας, α­ναστήθηκε και από το 2003, που την διεύθυνσή της ανέλαβε ο Μαέστρος μας κ.Τodor Kabakchiev, μέχρι σήμερα αναδείχτηκε σε μία από τις κο­ρυφαίες χορωδίες της Ελλάδας με σημαντικές επιτυχίες τόσο στο εσω­τερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό (θυμίζουμε π.χ τη μετατροπή του θολωτού της Κρύας σε πρότυπο χώρο για τις ανάγκες της χορωδίας και τις 152 συναυλίες της).
Κύριε Δήμαρχε, χωρίς ίχνος αυτοθαυμασμού, πιστεύουμε ότι η δη­μοτική χορωδία αποτελεί καύχημα για τον Δήμο, οι κύριες δε συνιστώ­σες της είναι πανθομολογουμένως η δημοτική αίθουσα του θολωτού της Κρύας, ο Μαέστρος της και οι χορωδοί της.


Θα είναι κρίμα, κύριε Δήμαρχε η θαυμαστή πορεία της χορωδίας μας να ανακοπεί και όλες οι προσπάθειες που την έστησαν να πάνε χαμένες.
Λιβαδειά 16 .10.2011

Πηγή:siriosfm.gr

Σχόλια