Νέα εποχή στην ελληνοκινεζική συνεργασία

25-10-11


















Το επενδυτικό ενδιαφέρον της Κίνας στρέφεται στην Ελλάδα


Τον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Κινεζικής Λαϊκής Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης (Γερουσία) Τζια Κιγκλίν και τους Κινέζους επιχειρηματίες που τον συνοδεύουν δέχθηκε νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.



Ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε στη «στρατηγική εταιρική» σχέση των δύο χωρών, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην επένδυση της εταιρείας «Cosco» στον Πειραιά, η οποία, όπως τόνισε, «δείχνει το ενδιαφέρον της Κίνας για στενούς οικονομικούς και εμπορικούς δεσμούς με την Ελλάδα».



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ακόμη ως «σκέψη εγκάρδιας φιλίας» το ενδιαφέρον της Κίνας για αγορά περισσότερων ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο της κρίσης της ελληνικής οικονομίας και τόνισε ότι η σχέση των δύο χωρών είναι φιλική και εγκάρδια, καθώς οι δύο χώρες «αγωνίζονται για την παγκόσμια ειρήνη και για μια αρμονική διαβίωση των λαών του κόσμου, μακριά από φόβους και απειλές».



Ο κ. Τζια αναφερόμενος στον κ. Παπούλια έκανε λόγο για έναν «πραγματικό φίλο του κινεζικού λαού, ο οποίος συμμετείχε σε σημαντικές στιγμές για την Κίνα» και θυμήθηκε την παρουσία του Έλληνα Προέδρου στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ολυμπία το 2008, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Πηγή:newsbeast.gr

Σχόλια