Ουρές νέων Eλλήνων για μετανάστευση στην Αυστραλία

09-10-11




















''Ήρθα από τα Γιάννενα στην Αθήνα για να φύγω στην Αυστραλία να φτιάξω το μέλλον μου''.Δείτε σε video γιατί η Ελλάδα χάνει το μέλλον της.


Κάποιοι απο αυτούς ταξίδεψαν απο διάφορες πόλεις της Ελλάδας για να παραβρεθούν στην ημερίδα για τη μετανάστευση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και την οποία διοργάνωσε η κυβέρνηση και η πρεσβεία της Αυστραλίας.



Ενας απο αυτούς ο 28χρονος Θάνος Μακρυπούλιας, που ταξίδεψε απο τα Ιωάννινα μέχρι την Αθήνα για να παρακολουθήσει την ημερίδα. Μιλώντας στο Newsit ανέφερε την δύσκολη πλέον καθημερινότητα στην Ελλάδα και όπως είπε χαρακτηριστικά, “η προοπτική να πάω καπου καλύτερα και πιο οργανωμένα απο εδώ είναι σίγουρη πλέον. Αν μου γίνει μια καλή πρόταση έχω αποφασίσει να φύγω, γιατί εδώ δεν υπάρχει μέλλον ... Το δύσκολο κομμάτι είναι ο αποχωρισμός των φίλων και της οικογένειας αλλά στην ηλικία που είμαι, πρέπει να κοιτάξω το μέλλον μου..”.




Ο Θ. Μακρυπούλιας και ο Θ. Δημουλάς. Δύο νέοι άνθρωποι που σκέφτονται πολύ σοβαρά να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους.



Ο Θανάσης Δημουλάς δεν έχει πάρει την τελική απόφαση αλλά το σκέφτεται σοβαρά. Οπως λέει στόχος είναι να μεταναστεύσει κάπου που θα είναι καλύτερα για εκείνον και το μέλλον του. Δουλεύει σε διαγνωστικό κέντρο και έχει τελειώσει ακτινολογία. “Οι λόγοι που σκέφτομαι να φύγω είναι η αβεβαιότητα που υπάρχει πλέον στην Ελλάδα και φυσικά τα οικονομικά κίνητρα” αναφέρει στο Newsit.



Ο Προκόπης Παπαζαφείρης είναι 34 ετών, ανύπαντρος και διορισμένος στο κέντρο υγείας Ζαχάρως του νομού Ηλείας. Κι εκείνος σκέφτεται να φύγει απο την Ελλάδα και γι' αυτο κάνει έρευνα σχετικά με την εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στην Αυστραλία για να πάρει την οριστική του απόφαση. "Ο λόγος που φεύγω ειναι η ανασφάλεια που επικρατεί αυτή την στιγμή στη χώρα και κυρίως στον ιατρικό χώρο που εργάζομαι" αναφέρει χαρακτηριστικά ενώ σε περίπτωση που αποφασίσει να εγκαταλείψει τη χώρα μας οι φίλοι και οι συγγενείς του τον στηρίζουν απόλυτα.



O 34χρονος Προκόπης Παπαζαφείρης



Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην ημερίδα για να μεταναστεύσει κάποιος στην Αυστραλία πρέπει να κάνει online αίτηση στο site της αυστραλιανής κυβέρνησης, αλλά θα πρέπει να περιμένει απο 18 έως 24 μήνες για να εγκριθεί. Απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκριση όμως είναι η κατοχή του πτυχίου αγγλικής γλώσσας IELTS. Αν όμως κάποιος έχει στείλει αίτηση για δουλειά σε κάποια εταιρία και έχει προσληφθεί, τότε η visa βγαίνε αυτόματα και δεν χρειάζεται η παραπάνω διαδικασία.



Επίσης, σύμφωνα με τους ομιλητές, συγκεκριμένες πόλεις της Αυστραλίας χρειάζονται συγκεκριμένες ειδικότητες. Για παράδειγμα στη δυτική Αυστραλία ζητούν επαγγέλματα που σχετίζονται με το χώρο της υγείας ενώ στην Αδελαϊδα ζητούν μηχανικούς, οικοδόμους κλπ.

Πηγή: newsit.gr

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για όσους νέους θέλουν να μεταναστεύσουν στην Australia και για τουσ νέους που έχουν οικογένεια με παιδιά προσχολικής ηλικίας.Η Australia δεν είναι παράδεισος είναι όμως μια χωρα που λειτουργεί μια χωρα που έχει ακόμα δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες που εργάζονται σε έναν πολύ ικανοποιητικό ρυθμό.Στην Australia έχουν γίνει αρκετές αλλαγές και όχι προς το καλύτερο στα τελευταία 20 χρονια, όμως παραδέχομαι ότι το επίπεδο ζωής είναι πολύ ανώτερο από την Ελλάδα.Ας πούμε όμως τα πράγματα με το όνομα τους.Τα σπίτια στην Australia κοστίζουν πάνω από 600,000 χιλιάδες δολάρια το λιγότερο.Εκτος εάν πάρεις σπίτι πακέτο (Γη και οίκημα καινούργιο σε μακρινή περιοχή-έξω από την πόλη- τότε πληρώνεις γύρω στις 300,000). Πρώτον πρέπει να μιλάς ικανοποιητικά με πολύ καλά Αγγλικά ώστε να βρείς εργασία γρήγορα.Να έχεις κάποιο δίπλωμα που αναγνωρίζ...εται διότι είναι βασικό όπως επίσης όρεξη για δουλειά.Τα υπέρ της Αυστραλίας είναι ότι μετά από δυο χρονια μόνιμης παραμονής παίρνεις υπηκοότητα.Μια φοιτητική visa μπορεί να είναι το παράθυρο που θα σου ανοίξει το δρόμο για μόνιμη εγκατάσταση αργότερα.Εάν θέλεις να βρείς την τύχη σου έξω από τα μεγάλα αστικά κέντρα μπορεί η ζωή σου να είναι πιο μονότονη αλλα έχει πολλές ευκαιρίες και είναι πιο φθηνή.Υπάρχει αρκετή εκμετάλλευση προς τους νέους μετανάστες από τους εργοδότες,εάν όμως κανεις υπομονή τα πράγματα θα καλυτερεύσουν.Η ζωή είναι πανάκριβη τα είδη διατροφής και τα νοίκια είναι πολύ υψηλά.Οι μισθοί όμως είναι ικανοποιητικοί.Όμως η Australia αυτή την στιγμή έχει γεμίσει από Ινδούς που εκμεταλλεύονται το σύστημα σαν βδέλλες και πληρώνονται με πιο χαμηλά ημερομιίσθια.ΟΜΩΣ ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ,ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ.Είναι βεβαια προτιμότερο να έχετε κάποιους συγγενείς εδώ ,ιδιαιτερα παίζει ρολο στην αρχή που τα έχεις δύσκολα.Όμως συμβουλή μην περιμένεις πολλά.Ήλθα με την οικογένεια μου εδώ πριν 20 χρονια(Ήλθα από τρίτη χωρα). Όλα αυτά τα χρονια είχα μέσα μου την αμφιβολία εάν έκανα καλά που δεν γύρισα με τα παιδιά μικρά να ζήσω στην Ελλάδα ,εάν πήρα την σωστή απόφαση που ήλθα Australia.Πέρυσι το καλοκαίρι με τα παιδιά μου να έχουν τελείωση πανεπιστήμιο και οι δυο γύρισα Ελλάδα μετά από 25 χρονια για διακοπές.Τα παιδιά μου είπαν μπαμπά ωραία η Ελλάδα για μπάνιο και διακοπές αλλα σε ευχαριστούμε που μας έφερες μικρούς να ζήσουμε στην Australia.Καλή τύχη σε όσους αποφασίσουν να φύγουν.Δεν θα είναι εύκολο αλλα θα είναι μια ζωή σε μια καλύτερη χωρα.