Και η Google στον χορό των μουσικών cloud υπηρεσιών;

15-10-11
















Προτού κυριαρχήσουν Amazon και Apple


Σήμερα είναι η μέρα της Google οπωσδήποτε αφού έχουμε ήδη αναφέρει αρκετά νεάκια για την εταιρεία. Το ηλεκτρονικό ψαχτήρι, λοιπόν, που είχε ανακοινώσει το Μάιο, την cloud υπηρεσία του, τώρα φημολογείται ότι ετοιμάζει και ηλεκτρονικό μουσικό κατάστημα, πιθανότητα για να συναγωνιστεί αυτά της Amazon και της Apple.



Οι New York Times ανέφεραν την Πέμπτη ότι σύμφωνα με πολλά στελέχη της μουσικής βιομηχανίας, το κατάστημα είναι πολύ πιθανό να συνδέεται άμεσα με την υπάρχουσα υπηρεσία cloud της Google, την Beta Music, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των τραγουδιών τους σε απομακρυσμένους διακομιστές και μετά μέσω streaming να τα απολαμβάνουν σε φορητές και μη συσκευές.



Η Google, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα ξεκινήσει την υπηρεσία ακόμα και πριν να έχει διευθετήσει το ζήτημα της απόκτησης δικαιωμάτων πώλησης τραγουδιών, από τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες.



Σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, αν και έχουν γίνει συνομιλίες με τις 4 μεγάλες δισκογραφικές, μόνο η EMI φαίνεται στο να είναι κοντά στο κλείσιμο συμφωνίας.



Από τη μεριά τους τόσο η Google, όσο και οι δισκογραφικές εταιρείες αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη δεδομένη στιγμή αυτές τις πληροφορίες, ωστόσο οι Times, σημειώνουν ότι είναι πολύ πιθανό να δούμε την νέα υπηρεσία, πριν από την εγκαινίαση της νέας cloud υπηρεσίας της Apple, iTunes Match.



Πηγή: proho.gr

Σχόλια