Καθαρισμοί ακτών από μέλη της HELMEPA στη Βοιωτία

24-10-11




















Σε παραλίες της Βοιωτίας εξόρμησαν στελέχη εταιρειών και παιδιά μέλη της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA, ολοκληρώνοντας το μήνα δράσης για τη φετινή “Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών”.



Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στελέχη της LAMDA FLISVOS MARINA Α.Ε., εταιρικό μέλος της HELMEPA, συμμετείχαν για τρίτη συνεχή χρονιά στην παγκόσμια αυτή πρωτοβουλία καθαρίζοντας εθελοντικά την παραλία Λιβαδόστρα στη περιοχή της Θήβας.



Στο πλαίσιο της ευρύτερης υποστήριξης που παρέχει η Μαρίνα Φλοίσβου σε πρωτοβουλίες της HELMEPA για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς, η εταιρεία προσκάλεσε στη δράση της και λιλιπούτεια μέλη της Παιδικής HELMEPA από το 6ο Νηπιαγωγείο Θήβας, τα οποία μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό.



Επίσης, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, ο Φορέας Διαχείρισης και Διοίκησης της Βιομηχανικής Περιοχής Θίσβης Βοιωτίας (ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. Α.Ε.), νέου εταιρικού μέλους της HELMEPA, πραγματοποίησε καθαρισμό των ακτών Αλυκές, Αγ. Νικόλαος και Σαράντι στην ευρύτερη περιοχή της Θίσβης. Στους καθαρισμούς, που συντόνισε η HELMEPA, συμμετείχαν εθελοντές-στελέχη του Φορέα.



Από την καταγραφή των απορριμμάτων που συνέλεξαν οι εθελοντές προκύπτει ότι τα αποτσίγαρα συνεχίζουν να αποτελούν το πολυπληθέστερο απόρριμμα στις ακτές, ενώ σημαντικός είναι και ο κίνδυνος που προκαλείται από τη διασπορά πλαστικών απορριμμάτων όπως μπουκάλια, σακούλες, καλαμάκια καθώς και από αλιευτικά σύνεργα (δίχτυα, πετονιές κ.ά.) που παγιδεύουν και τραυματίζουν τη θαλάσσια ζωή.



Η HELMEPA συγχαίρει θερμά τις εταιρείες μέλη για το αίσθημα της κοινωνικής τους ευθύνης και όλους τους συμμετέχοντες για το πνεύμα εθελοντισμού που επέδειξαν, κάτι τόσο σημαντικό στη δύσκολη αυτή εποχή που βιώνει η ελληνική κοινωνία.



Πηγή:anparatiritis.gr

Σχόλια