Μultiple choice στις πανελλαδικές

17-10-11

















Τι αλλάζει στο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ


Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Παιδείας μελετά και το σύστημα απαντήσεων πολλαπλών επιλογών γνωστότερο ως multiple choice για την επιλογή των υποψηφίων για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια.

Το νέο σύστημα, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», που επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου εξετάζει το ενδεχόμενο ο συνδυασμός του multiple choice με τα πανελλαδικών εξεταζόμενα μαθήματα να κρίνουν τις ικανότητες και τις δεξιότητες των υποψηφίων για τη σχολή που επιθυμούν να εισαχθούν.


Παράλληλα η εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δεν θα γίνεται σε τμήματα αλλά σε σχολές, απ' όπου θα ακολουθούν εξετάσεις για να πουν στο τμήμα, ενώ δεν αποκλείεται και η ελεύθερη πρόσβαση σε κάποιες σχολές που δεν είναι υψηλής ζήτησης. Επίσης, λόγω της κρίσης θα περιοριστεί ο αριθμός των εμπλεκομένων στη διαδικασία των πανελληνίων, καθώς φέτος απασχολήθηκαν περίπου 30.000 άνθρωποι. Οι βασικές αρχές του νέου συστήματος, που θα ισχύσει από το 2013-2014, θα είναι λιγότερα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, λιγότερη εξεταστέα ύλη, αλλά έλεγχος της συνολικής εκπαίδευσης των μαθητών.



Οι αλλαγές για τις φετινές πανελλήνιες


- Καταργήθηκαν ήδη οι μετεγγραφές και θεσπίστηκε ειδικός αριθμός θέσεων για κάθε τμήμα ή σχολή και για κάθε κατηγορία, πέραν του αριθμού εισακτέων, δηλαδή για τρίτεκνες, πολύτεκνες οικογένειες.
- Καταργήθηκε η κατηγορία του 10% με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι να μην έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν εκ νέου τη βαθμολογία τους για εισαγωγή σε κάποια σχολή.
- Οι φετινοί υποψήφιοι που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές θα μπορούν να αποκτήσουν απολυτήριο Λυκείου με ενδοσχολικές εξετάσεις.


- Το υπουργείο Παιδείας κατήργησε πέρυσι 24 τμήματα και φέτος αναμένεται να μπει λουκέτο σε άλλα

Πηγή:newsbeast.gr

Σχόλια