Στα "βήματα" του Νικηταρά - Από την Πελοπόννησο στη Ρούμελη

29-11-11


















Στη Λαμία σήμερα ο Γιάννης Κούρος...

Τον «Νικητάρειο Άθλο» από 22 έως 29 Νοεμβρίου 2011, αναβιώνει με τον δικό του τρόπο ο Έλληνας δρομέας και πολυνίκης υπερμαθωνίων Γιάννης Κούρος.


Τρέχοντας στην Πελοπόννησο και στη Ρούμελη στα «βήματα» του Νικηταρά, στους τόπους δηλαδή όπου ο αγωνιστής του 1821 έδωσε ή προετοίμασε τις μεγάλες μάχες κατά των Τούρκων για την απελευθέρωση της Ελλάδας.


Σε ένα σχεδιασμό πορείας του ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΟΥ ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ του ΝΙΚΗΤΑΡΑ, που περιλαμβάνει οκτώ συμβολικές διαδρομές και εκδηλώσεις προς τιμήν του Νικηταρά .


Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011, 7η μέρα «Νικητάρειου Άθλου», ο δρομέας Γιάννης Κούρος βρέθηκε στην Υπάτη από εκεί στη Λαμία (πλατεία Διάκου) όπου τον υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Κ.Μουστάκας και στο Δημαρχείο ( γραφείο Δημάρχου ) όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς, οι οποίοι προσυπέγραψαν το αίτημα του δρομέα για την κατασκευή στον Πειραιά αγάλματος Νικηταρά .


Στην συνέχεια ο δρομέας αναχώρησε για την Αγ. Μαρίνα(16:30) και θα ολοκληρώσει τη σημερινή ημέρα στην Στυλίδα ( 17:00-18:00)
Δείτε στο συνημμένο αρχείο όλα τα ΒΗΜΑΤΑ του «Νικητάρειου Άθλου»


Πηγή:lamiareport.gr

Σχόλια