Προτάσεις για δυο Χ.Υ.Τ.Υ. σε Φθιώτιδα και Βοιωτία

23-11-11

















Με την κατάθεση δύο προτάσεων πραγματοποιήθηκε η ευρεία σύσκεψη που προκάλεσε ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς με θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων. Οι δήμαρχοι καλούνται να καταλήξουν σε συγκεκριμένη λύση άμεσα αφού ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την επιβολή προστίμων και την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων.


Οι προτάσεις που κατατέθηκαν από τον Δήμο Θήβας αλλά και από την Δέσποινα Σπανούδη δεν διαφέρουν σημαντικά τόσο που δεν αποκλείεται να υπάρξει συγκερασμός όταν οι δήμαρχοι κληθούν να αποφασίσουν.

Όλα δείχνουν πως οι δήμαρχοι θα αναγκασθούν να πάνε στην λύση των δύο ΧΥΤΥ με μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων σε Θήβα και Λαμία και σταθμούς μεταφόρτωσης στις υπόλοιπες περιοχές.

Σε ρήξη μεταξύ του δημάρχου Λαμίας και του δημάρχου Λοκρών οδήγησε η τοποθέτηση του Νίκου Λιόλιου επι της πρότασης των Θηβαίων.


Αρνητικά τοποθετήθηκαν επι της πρότασης των Θηβαίων και οι δήμαρχοι της Εύβοιας, ενώ ο δήμαρχος Μακρακώμης επανέλαβε το αίτημα της τοπικής κοινωνίας που δεν θέλει τον ΧΥΤΑ Φθιώτιδας στην θέση τρίλοφο.


Η παρουσίαση του διευθυντή της ΔΕΠΟΔΑ ΘΗΒΑΣ ικανοποίησε και τους υπόλοιπους δημάρχους της Βοιωτίας.

Την ανάγκη αναθεώρησης του Περιφερειακού σχεδιασμού για το θέμα των απορριμμάτων τόνισαν και οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που παρακολούθησαν την συνεδρίαση Τόνια Αντωνίου και Κατερίνα Μπατζελή αλλά και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ανατολικής Στερεάς Αποστόλης Καραναστασης.


Ο Κλέαρχος Περγαντάς έδωσε ενάμιση μήνα διορία στους δημάρχους προκειμένου να επεξεργαστούν τα όσα συζητήθηκαν σε αυτή την συνάντηση εργασίας. Η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει σε επίπεδο ΠΕΔ και μέσα στον Δεκέμβρη όπου και πρέπει να ληφθεί η τελική απόφαση.

Πηγή:thivanews.blogspot.com

Σχόλια