Εξιχνίαση ληστείας

31-12-11

















Εξιχνιάσθηκε η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε την 22-11-2011 σε πολυκατάστημα «SUPER MARKET» στην Αλίαρτο Βοιωτίας. Ταυτοποιήθηκε, ως ένας από τους δύο δράστες, 37χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη την 13-12-2011 στη Θήβα και προφυλακίσθηκε για ληστεία την 12-12-2011 σε κατάστημα στη Θήβα Βοιωτίας.





Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και την σύλληψη του συνεργού του, ενώ διερευνάται το ενδεχόμενο εμπλοκής του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.



Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε την 22-11-2011, από δύο δράστες, σε πολυκατάστημα «SUPER MARKET» στην Αλίαρτο Βοιωτίας.



Μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός από τους δύο δράστες. Πρόκειται για έναν 37χρονο ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη την 13-12-2011 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για ένοπλη ληστεία σε κατάστημα «καφέ – εστιατόριο» στην περιοχή της Θήβας Βοιωτίας (σχετικά τα από 12-12-2011 και 15-12-2011 Δελτία Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας).



Ειδικότερα την 22-11-2011 το απόγευμα, ο 37χρονος μαζί με έναν ακόμη δράστη, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων ταυτότητας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε πολυκατάστημα «SUPER MARKET» στην Αλίαρτο Βοιωτίας και με την απειλή όπλων (πιστόλια), απέσπασαν από τα ταμεία του καταστήματος το χρηματικό ποσό των (2.500,00) ευρώ.



Την 12-12-2011 το πρωί, ο 37χρονος μαζί με συνεργό του, εισήλθαν σε κατάστημα «καφέ – εστιατόριο», το οποίο βρίσκεται στην 90η χ/θ της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή όπλων (πιστόλια), ανάγκασαν τον 31χρονο ημεδαπό υπάλληλο να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ.



Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οργάνωσαν συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση και συνέλαβαν τον 37χρονο στην οικία του, το μεσημέρι της 13-12-2011.



Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ρούχα που φορούσε κατά την διάπραξη της ληστείας , ενώ πλησίον της οικίας του βρέθηκε και κατασχέθηκε το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη ληστεία.



Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στις Εισαγγελικές Αρχές και προφυλακίσθηκε, ενώ όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 37χρονος είχε αποφυλακισθεί πρόσφατα από τις Δικαστικές Φυλακές Κέρκυρας όπου κρατείτο για παρόμοια αδικήματα.



Οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας συνεχίζονται, για τον εντοπισμό και την σύλληψη του, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων ταυτότητας, συνεργού του 37χρονου, ενώ διερευνάται η συμμετοχή του δράστη στην τέλεση και άλλων κακουργηματικής φύσεως αδικημάτων.



Πηγή:lamiastar.gr




Σχόλια