Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

Εν όψει της Γενικής Συνέλευσης του Σ.Β.Θ.Σ.Ε...

 

on Μάι 30, 2011

 
Πλούσιο το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου γύρω από την εγχώρια επιχειρηματικότητα, αφού - μεταξύ άλλων- αναμένουμε τα αποτελέσματα των δημαιρεσιών στον Εμπορικό Συλλόγο της Θήβας (οι εκλογές έχουν ολοκληρωθεί), τα αποτελέσματα των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο της Λιβαδειάς (που έχουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ενώ παράλληλα θα διεχαθεί και η Γενική Συνέλευση στο Βόλο που οργανώνει για τις 3 Ιουνίου, ημέρα Παρασκευή, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.


Ο Πρόεδρος τους κ. Ευριπίδης Δοντάς (φωτογραφία) λέγεται πως επιφυλάσσει εκπλήξεις – παρόμοιες ή μη με εκείνες του κ. Δασκαλόπουλου όπως θα διαβάσετε στις μέσα σελίδες, θα δείξει. Πάντως, φήμες λένε πως στόχος του είναι να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο την παρουσία του Συνδέσμου στην Κεντρική Ελλάδα και να τονώσει το ενδιαφέρον των μελών της…
Αναρτήθηκε απο orchomenos-press.blogspot.com

Ανακοίνωση εκτέλεσης βολής – Απαγόρευση κυκλοφορίας για λόγους ασφαλείας
Ανακοινώνεται ότι τις ημερομηνίες:
Τετάρτη 1η Ιουνίου 2011 από 07:00 – 14:30
Τρίτη 7 Ιουνίου 2011 από 07:00 – 14:30
Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011 από 07:00 – 14:30
Τρίτη 21 Ιουνίου 2011 από 07:00 – 14:30
Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011 από 07:00 – 14:30
Θα εκτελούνται βολές φορητού οπλισμού στο Πεδίο Βολής Θηβών.
Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011 από 07:00 – 14:30, θα εκτελούνται βολές εκπαιδευτικής χειροβομβίδας στο Πεδίο Βολής Θηβών.
Επικίνδυνη είναι η περιοχή μεταξύ των περιοχών: Μοσχοπόδι, Στρατόπεδο, Νεοχωράκι, Ύψωμα Σωρός και Νοσοκομείο Θηβών.
Μέσα στην παραπάνω περιοχή, κατά τις ώρες που θα εκτελούνται βολές, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διέλευση ατόμων ή ζώων προς αποφυγή ατυχημάτων.
Σε περίπτωση ανευρέσεως βλήματος, παρακαλούμε όπως μη το αγγίζετε και να ειδοποιήσετε το ταχύτερο το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού τηλ, 22620 27760 και 22620 27590 ή την Αστυνομία στο 100.
Αναρτήθηκε απο orchomenos-press.blogspot.com

«Μπαμπάδες με ρούμι» στη Θήβα


Η Θεατρική Ομάδα της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας σας παρουσιάζει στις 14 & 15 Ιούνη στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, στις 9:00 μμ, το θεατρικό έργο των Ρέππα – Παπαθανασίου » Μπαμπάδες με ρούμι «.
Στη δεκαετία του ’80 γεννήθηκε μια νέα εποχή αμοραλισμού και ελαφρότητας.
Τα πάντα μπορούν να γίνουν χωρίς επιπτώσεις αλλά και χωρίς τύψεις. Γιατί οι τύψεις είναι αποτέλεσμα της συνείδησης. Και αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική διαφορά της σημερινής κοινωνίας με τη χθεσινή. Η έλλειψη συνείδησης. Πράγμα που κάνει τα μικρά καθημερινά μας εγκλήματα να μοιάζουν ασήμαντα, αναίτια και γελοία. Δεν έχουν καν τη γοητεία της ανηθικότητας. Το μαύρο μεγαλείο του κάκου όταν γίνεται με επίγνωση.
Στους ‘’Μπαμπάδες με ρούμι’’ προσπαθήσαμε να γράψουμε την ιστορία ενός τέτοιου γελοίου εγκλήματος. Την κωμωδία έξι ανάπηρων, ανόητων, ανήθικων, κακόμοιρων και απελπισμένων καθαρμάτων.
Θανάσης Παπαθανασίου
Μιχάλης ΡέππαςΑσωπός – υπάρχει ελπίδα.3, 4 και 5 Ιουνίου Πλαταιές – Οινόφυτα – Ωρωπός
on Μάι 30, 2011
Ασωπός – υπάρχει ελπίδα

3, 4 και 5 Ιουνίου
Πλαταιές – Οινόφυτα – Ωρωπός
Το Κέντρο Ελικώνας σε συνεργασία με Εθελοντικές Δυνάμεις Σχηματαρίου – ΕΔΥΣ, Ινστιτούτο Αειφόρου Ανάπτυξης και πολιτισμού, Πολιτιστικό και Πνευματικό Κέντρο Δηλεσίου, Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αγ.Θωμά, Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτουφίου, ‘‘ΩΕΡΟΗ’’ Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταιών, Πολίτες για την Αειφορία, Σύλλογο πολιτιστικής Ανάπτυξης Λάϊος, Βιοζώ, Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού, με την υποστήριξη των δήμων Θηβαίων και Ωρωπού, με την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής , της Περιφέρειας Αττικής – Περιφερικής ενότητας Ανατολικής Αττικής και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος – Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας,
σχεδιάζουν στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, 3, 4 και 5 Ιουνίου σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθεί από τις πηγές ως την εκβολή του ποταμού Ασωπού.
Ο Ασωπός ήταν ο Θεός των ποταμών, λατρευόταν για τα καθαρά του νερά και θεωρούνταν πατέρας των λαών που ζούσαν στις όχθες του.
Εδώ και χρόνια συντελείται ένα οικολογικό έγκλημα. Τόνοι βιομηχανικών λυμάτων διοχετεύονται κάθε χρόνο στα νερά του Ασωπού. Προεδρικό Διάταγμα του 1969 χαρακτήριζε τον Ασωπό αγωγό παροχέτευσης επεξεργασμένων λυμάτων εργοστασίων. Σήμερα, 42 χρόνια αργότερα, εκατοντάδες επιχειρήσεις εξακολουθούν να ρίχνουν τα λύματά τους στο ποτάμι χωρίς καμιά επεξεργασία.
Χημικές αναλύσεις δείχνουν ότι τα νερά του περιέχουν δηλητήρια σε ποσότητα μεγαλύτερη από τα όρια που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Ολόκληρος ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής έχει μολυνθεί, υποβαθμίζοντας σημαντικά την ποιότητα του πόσιμου νερού και των καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Η αγροτική παραγωγή της περιοχής έχει πληγεί.
Πέρσι το καλοκαίρι οργανώσαμε ένα τριήμερο αφιερωμένο στον ποταμό. Πήραμε το πρώτο ελπιδοφόρο μήνυμα. Το ΥΠΕΚΑ αποχαρακτήρισε τον Ασωπό από Αγωγό Βιομηχανικών Λημμάτων.
Φέτος επιδιώκουμε να διακοπεί άμεσα η μόλυνση του ποταμού Ασωπού. Να κάνουμε πράξη την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο αποχαρακτήρισε τον Ασωπό από Αγωγό Βιομηχανικών Λημμάτων, κλείνοντας στη πηγή, τους παράνομους αγωγούς.
Οργανώνουμε συζητήσεις, δράσεις , εκδηλώσεις κάθε μέρα και σε διαφορετικό μέρος δίπλα στο ποτάμι:
3 Ιουνίου στις Πλαταιές – αρχαιολογικό χώρο Πλαταιών
4 Ιουνίου στα Οινόφυτα – στο εξωκκλήσι του Αγίου Θωμά
5 Ιουνίου στον Ωρωπό – εκβολή του ποταμού.
Ας γίνουν οι ίδιες μας οι πράξεις μέρος της λύσης του προβλήματος.
Για τον Ασωπό υπάρχει ελπίδα, είμαστε όλοι Εμείς.
Θα είμαστε όλοι εκεί, γιατί ο αγώνας για τη σωτηρία του Ασωπού είναι υπόθεση όλων μας.
Ο Ασωπός πρέπει να ξαναπάρει το σκήπτρο του Θεού των Ποταμώνκαι του Καθαρού Νερού, όπως του αρμόζει.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων Ασωπός υπάρχει ελπίδα έχει εμπλουτιστεί με χορευτικές και αθλητικές δραστηριότητες.
Η ομάδα ποδηλάτου της Ασωπίας «Mountain Bikes Ασωπία 2011», καλεί τους φίλους του ποδηλάτου στην πλατεία της Ασωπίας το Σάββατο 4 Ιουνίου και ώρα 19:00, από όπου θα γίνει η εκκίνηση μιας ειδικής διαδρομής μέσα από τους αμπελώνες και τα τοξωτά γεφύρια του Ασωπού έως τον χώρο των εκδηλώσεων στο εξωκκλήσι του Αγίου Θωμά.
Ο Χορευτικός Πολιτιστικός Όμιλος Ασωπίας, θα παρουσιάσει χορούς της Ρούμελης με το χορευτικό τμήμα Δημοτικού – Γυμνασίου, αμέσως με την άφιξη των ποδηλατών γύρω στις 20:00 και θα ακολουθήσει το πρόγραμμα όπως έχει δημοσιευθεί.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κέντρο Ελικώνας
KIN   6947600420
www.kentro-elikonas.gr
info@kentro-elikonas.gr
Παρουσίαση του βιβλίου «Οσα δεν φτάνω τα κάνω παραμύθια» στη Θήβα


on Μάι 30, 2011

Οι εκδόσεις Ν. & Σ. Μπατσιούλας σας προσκαλούν στην εκδήλωση με αφορμή την έκδοση του βιβλίου
Όσα δεν φτάνω τα κάνω παραμύθια
Το ημερολόγιο μιας κότας και οι άλλες ιστορίες
του Άγγελου Μαρίνη που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Ιουνίου και ώρα 20:30 στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων στη Θήβα, Πελοπίδου 5.

Εναρξη θερινού Κινηματογράφου Σόνια


on Μάι 30, 2011

Με την ταινία, Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Σε Αγνωστα Νερά, κάνει έναρξη προβολών ο θερινός δημοτικός κινηματογράφος Σόνια την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011.
Η ταινία θα προβληθεί από 16-22 Ιουνίου και ώρα 9:00 μμ
Johnny Depp ….Jack Sparrow
Ian McShane ….Blackbeard
Penelope Cruz ….Angelica
Geoffrey Rush ….Hector Barbossa
ΠΛΟΚΗ
Ο κάπτεν Τζακ Σπάροου μπλέκει σε νέες περιπέτειες, όταν συναντά την Αντζέλικα, μια γυναίκα από το σκοτεινό παρελθόν του. Σαστισμένος από την αναπάντεχη επανεμφάνιση της στη ζωή του, κι ενώ προσπαθεί να καταλάβει αν εκείνο που την τράβηξε κοντά του είναι η… ακαταμάχητη γοητεία του ή η σφοδρή της επιθυμία να ανακαλύψει την θρυλική Πηγή της Αιώνιας Νεότητας, ο Τζακ καταλήγει αιχμάλωτος του φοβερού και τρομερού Μαυρογένη, του κουρσάρου που τρέμουν όλοι οι πειρατές! Στα μάτια του Τζακ, ωστόσο, η πανούργα Αντζέλικα φαντάζει πολύ πιο επικίνδυνη από τον διαβόητο αρχιπειρατή

Εργαζόμενοι εναντίον του προέδρου της ΕΑΣ Λιβαδειάςon Μάι 30, 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΗΝ Ε.Α.Σ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λιβαδειάς, κ. Ανέστης, εμφανίστηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της περιοχής και συγκεκριμένα, στο STAR ΛΑΜΙΑΣ, στις 17-5-2011, ημέρα Τρίτη και παραποιώντας πλήρως τα όσα αναγράφονται στην υπ’ αριθμ. 12/2011 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, προσπάθησε σκόπιμα, να διαστρεβλώσει τα γεγονότα και να δικαιολογήσει την δεινή του θέση.
Ενώ το Δικαστήριο, με την απόφασή του, δικαιώνει τον πρόεδρο των εργαζομένων ΕΑΣ Λιβαδειάς, Αίσωπο Κωνσταντίνο, δεχόμενο τόσο την συνδικαλιστική του δραστηριότητα, όσο και την καταχρηστική του απόλυση,
ο κ. Ανέστης επιλέγοντας φράσεις από την απόφαση και υποτιμώντας την κοινή νοημοσύνη, προσπάθησε να εξαπατήσει το τηλεοπτικό κοινό.
Συγκεκριμένα, η εν λόγω απόφαση στο σκεπτικό της αναφέρει :
1) ότι ο Κ. Αίσωπος είχε εκλεγεί πρόεδρος του σωματείου στις 8-12-2008,
2) ότι η εκλογή του αυτή είχε γνωστοποιηθεί, στις 22-12-2008 στην ΕΑΣ,
3) την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου 25/74 για την σύσταση του σωματείου, σωματείου του οποίου την σφραγίδα χρησιμοποιούσαν σε όλα τα έγγραφα, που υπογράφονταν από τον Αίσωπο, ως πρόεδρο, τις επιστολές προς το ΔΣ της ΕΑΣ, κλπ,
πλην όμως θεωρεί ασαφή την κατάθεση, σχετικά με το σωματείο.
Η πιο πάνω απόφαση, κρίνει ότι η συμπεριφορά της ΕΑΣ κατά την κίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας και την επιβολή της πειθαρχικής ποινής της απόλυσης εις βάρος του Αίσωπου υπερβαίνει τα όρια που επιβάλουν η καλή πίστη και τα συναλλακτικά ήθη και ασκήθηκε καταχρηστικά, αντίθετα με τα οριζόμενα στη διάταξη του άρθρου 281 ΑΚ ( φύλλο 14ο , στίχος 18 έως 22).
Επίσης η απόφαση καταρρίπτει και αποσαθρώνει όλες τις στημένες κατηγορίες του πειθαρχικού της ΕΑΣ και συγκεκριμένα, όσον αφορά την κατηγορία για ψευδή κατάθεση στη συνεδρίαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, στις 8-5-2008 με βάση τα προσκομισθέντα πρακτικά, θεωρεί ότι ο Αίσωπος δεν διέπραξε το αδίκημα αυτό (φύλλο 14ο της απόφασης, στίχος 38 «..τα όσα αποδίδονται στον ενάγοντα ότι είπε, δεν αποδεικνύονται ότι πράγματι κατατέθηκαν»), και ακόμη αναφέρει ότι «…δεν προέκυψε ότι τα όσα κατέθεσε ο ενάγων ήταν αναληθή» (φύλλο 14ο στίχος 62), συνέπεια, η κατηγορία αυτή έμπνευσης του πειθαρχικού έγινε απλά και μόνο, για να μεθοδεύσουν την απόλυση.
Επίσης θεωρεί ότι νόμιμα με την αγωγή του, διεκδικεί διάφορα ποσά και ότι σε καμία περίπτωση η ΕΑΣ δεν έχει δικαίωμα, να αποκλείσει τον εργαζόμενο από την άσκηση αγωγής. Μάλιστα ρητά το Δικαστήριο σημειώνει, ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα η προσφυγή στα Δικαστήρια, για ικανοποίηση δικαιώματος, δικαίωμα το οποίο το πειθαρχικό της ΕΑΣ, θεωρεί τιμωρητέα πράξη.
Επίσης, σχετικά με την κατηγορία της υπεξαίρεσης, η απόφαση σημειώνει ότι λόγος που παρακρατούσε, τα χρήματα ο Αίσωπος, ήταν για να δοθούν στους εργαζόμενους, όπως κάθε χρόνο, έναντι οφειλομένων αποδοχών και όταν στη συνέχεια, η ΕΑΣ απέκλεισε αυτό, και μετά την κατάσχεση που έγινε, εις χείρας του για άλλους εργαζομένους, που είχαν ασκήσει αγωγή και τους έχουν επιδικασθεί ποσά, το υπόλοιπο ποσό νόμιμα και δικαιωματικά το κράτησε.
Συγκεκριμένα για το γεγονός αυτό, η απόφαση, στο 17ο φύλλο της, στίχος 20 αναγράφει «Στο υπόλοιπο ποσό, 4.260,94 ευρώ, ο ίδιος άσκησε επίσχεση έναντι των μισθών που του οφείλονταν, από την εναγομένη, όπως είχε δικαίωμα να πράξει……και επομένως δεν μπορεί να γίνει λόγος για υπεξαίρεση από τον ίδιο».
Το μόνο παράπτωμα που τελικά του αποδίδεται, είναι ότι ουσιαστικά καθυστέρησε να ασκήσει το δικαίωμα αυτό της επίσχεσης.
Τέλος η προαναφερόμενη απόφαση αναγνωρίζει ότι είναι άκυρη η καταγγελία σύμβασης του Αίσωπου από την ΕΑΣ και την υποχρεώνει να αποδέχεται τις υπηρεσίες του όπως και πριν την απόλυσή του (φύλλο 18ο).
Η δίωξη που έχει εξαπολυθεί, κατά των εργαζομένων στην ΕΑΣ και μάλιστα των μελών του ΔΣ του σωματείου, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά και από την παραπάνω συνέντευξη του προέδρου της ΕΑΣ, κ. Ανέστη, ο οποίος μεθόδευσε, χωρίς βέβαια να είναι άμοιροι ευθυνών και οι συνεργοί του, ένα ανυπόστατο κατηγορητήριο, προκειμένου να τεκμηριώσει απόλυση.
Αξιόλογο είναι να σημειωθεί, ότι παρά την προαναφερόμενη απόφαση, στη συνέντευξή του συνεχίζει να συκοφαντεί, να λασπολογεί και μάλιστα υπέπεσε σε σοβαρά ποινικά αδικήματα, για τα οποία βέβαια οσονούπω θα κληθεί να δώσει λόγο σε αστικά και ποινικά δικαστήρια, καθώς δεν έχει κανένα δικαίωμα να απευθύνει ανύπαρκτες βαριές και υποτιμητικές κατηγορίες και να βλάπτει την τιμή και την υπόληψη οποιουδήποτε στοχοποιεί , και να παραποιεί δικαστικές αποφάσεις, αφού δεν τον εξυπηρετούν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΙΣΩΠΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ             ΒΑΓΙΑΚΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ
Θέματα συνεδρίασης Δημοτικής Κοινότητας Θήβαςon Μάι 30, 2011
«Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικής Κοινότητας Θήβας» (Άρθρο 88 του Ν. 3852/10)
Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Θήβας που θα διεξαχθεί στο Παλαιό Δημαρχείο (Πινδάρου και Οιδίποδος) την 3η του μηνός Ιουνίου έτους 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.30 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 88 του Ν. 3852/10 (ΦΕΚ Α’ 87).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΧΑΡΕΜΗΣ
Συνημμένα:

Πίνακας θεμάτων ημερήσιας διάταξης

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΗΒΑΣ ΣΤΙΣ 3/06/2011 ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 13315/30-05-2011 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ (άρθρο 88 Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87)

Θέμα 1ο : Πρόταση για το νέο κανονισμό λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς.
Θέμα 2ο : Προέγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, «ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΨΙΛΙΚΩΝ», επί της οδού Αγ.Νικολάου 17 στη Θήβα, μετά από αίτηση της κ. Γερογιάννη Κερασίως του Αθανασίου.
Θέμα 3ο : Προέγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος « ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟ», επί της οδού Θηβών – Καπαρελλίου στο Τάχι Θηβών ( Ο.Τ.747), μετά από αίτηση του κ. Καρατσόλια βασιλείου του Γεωργίου.
Θέμα 4ο : Προέγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος , «Παντοπωλείο», επί της οδού Παν.Τσαλδάρη, στον προσφυγικό Συνοικισμό, στη Θήβα, μετά από αίτηση της Ζουρντού Αργυρούλας του Νικολάου.
Θέμα 5ο : Προέγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, « ΣΝΑΚ ΜΠΑΡ – ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙΟ», επί της οδού Καβείρων 66 στη Θήβα, μετά από αίτηση του κ. Ρουπάκα του Χρήστου.
Θέμα 6ο : Προέγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, «Παντοπωλείο», επί της οδού Επαμεινώνδα 130 στη Θήβα, μετά από αίτηση του κ. SINGH OUJMAIL του DIARA SINGH.
Θέμα 7ο : Λήψη απόφασης για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικής (στερεοφωνικού μηχανήματος) στο κατάστημα «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ – ΜΠΑΡ» που βρίσκεται επί των οδών Πελοπίδα και Βουρδουμπά γωνία, στη Θήβα, μετά από αίτηση του κ. Τσαρουχά Δημήτριου του Ιωάννη.
Ψηφοδέλτιο Ενωτικής Κίνησης Εμπόρων ΛιβαδειάςΛιβαδειά, 30 Μαΐου 2011

Είναι λυπηρό νέοι συνάδελφοι που φιλοδοξούν να υπηρετήσουν τον εμπορικό κόσμο, την πόλη και την κοινωνία, να ξεκινούν τον αγώνα τους με ύβρεις, συκοφαντίες, λάσπη, απειλές και προβοκατόρικές δηλώσεις.
Δυστυχώς γι’ αυτούς η συμπεριφορά τους έχει ήδη καταδικαστεί από τους πολίτες και τον εμπορικό κόσμο που βλέπουν και ακούν τακτικές που δεν συνάδουν με την πολύχρονη ιστορική διαδρομή του συλλόγου μας, το ήθος και την προσωπικότητα όλων των εμπόρων.
Σε όσους επιχειρούν να υποτιμήσουν βάναυσα και να προσβάλλουν την τιμή, την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια μας, δηλώνουμε ότι «Στον καθρέπτη των (ανυπόστατων) καταγγελιών τους εικονίζονται εκείνοι που μεθόδευσαν αυτές τις αθλιότητες.
Γι’ αυτή την λανθασμένη, άδικη και παράνομη συμπεριφορά τους, ελπίζουμε ότι θα έλθει η ώρα να ζητήσουν συγνώμη απ’ όλο τον εμπορικό κόσμο πολύ σύντομα.

Τα μέλη συνδυασμού:
1. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΛΟΥΚΑΣ (Τρόφιμα -Ποτά)
2. ΒΑΡΒΑΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Γυναικεία ενδύματα – CASTA DIVA)
3. ΓΕΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Είδη Υγιεινής)
4. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ( Έπιπλα)
5. ΚΑΤΗ ΒΑΣΙΛIΚΗ (Είδη δώρων – ΤΟ ΔΩΡΑΚΙ)
6. ΚΑΦΡΙΤΣΑ – ΜΩΡΑΙΤΗ ΝΤΙΝΑ (Παιδικά –LOONEY)
7. ΛΑΜΠΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ (Υφάσματα – Κουρτίνες)
8. ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (Ηλ. Υπολογιστές)
9. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ (Εμπορία Ποτών)
10. ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ (Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική)
11. ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΚΩΣΤΑΣ (Έπιπλα κουζίνας AVELON)
12. ΤΣΙΦΗΣ ΖΩΗΣ (Χαλιά – Μοκέτες)
13. ΤΣΙΦΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (Αλουμίνια – Κατασκευές)
14. ΧΑΝΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (Αναλώσιμα Ηλ. Υπολογιστών)Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Ένωση Μικρασιατών Θήβας: Ολοκληρώθηκε το τριήμερο πολιτιστικό στον Συνοικισμό

Ένα όμορφο πολιτιστικό 3ήμερο, προσέφερε στα μέλη και τους φίλους της, η Ένωση Μικρασιατών Θήβας, τιμώντας τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη, προστάτες της Ένωσης αλλά και των Μικρασιατών της Θήβας που είναι και οι κτήτορες του ομωνύμου ιερού ναού και στολίδι του Συνοικισμού. Την παραμονή στις 20 Μαΐου, την σεπτή εικόνα συνόδευσε αντιπροσωπεία των χορευτικών τμημάτων μαθητών, ενώ το βράδυ αναβίωσε γλέντι στην πλατεία με ζωντανή μουσική που θύμισε παλιές καλές εποχές.
Το Σάββατο 21 Μαΐου το πρωί (που γιόρταζε ο Συνοικισμός) μετά την Θεία Λειτουργία στην πλατεία στήθηκε μια όμορφη εκδήλωση με την συμμετοχή του συλλόγου Δρομέων Υγείας και Μαραθωνοδρόμων (ΣΔΥΜ) Θήβας, των αθλητών του Γ.Σ. ΠΙΝΔΑΡΟΣ και των μαθητών του 3ου Δημοτικού σχολείου, οι οποίοι θέλησαν με τον συμβολικό τους αγώνα, στους δρόμους του Συνοικισμού, να στείλουν σε όλους το μήνυμα της ανάπτυξης και μιας καλύτερης προοπτικής για τη συνοικία και το μέλλον της.
Σημαντική για εμάς ήταν η παρουσία του Δημάρχου Καισαριανής κ.Αντώνη Καμπάκα, που με την Θήβα όπως αποδείχτηκε τον συνδέουν αρκετά, καθώς οι γονείς του έχουν καταγραφεί στο πρώτο δημοτολόγιο προσφύγων της Θήβας, το οποίο εξέδωσε πρόσφατα η Ενωση.
Την Κυριακή το πρωί τα μέλη των εθελοντών μας συμμετείχαν στην πρόσκληση του Δήμου Θηβαίων για καθαρισμό του Μοσχοποδιού, μαζί με άλλους συλλόγους και φορείς.
Την Κυριακή το απόγευμα στη Μικρασιατική Εστία, ο Αριστογείτων Κώτσας παρουσίασε μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα την ιστορία των Μικρασιατών της Θήβας, με καταγωγή από τον Γέροντα της Μιλήτου.
Οι Γεροντιανοί της Θήβας αντάμωσαν και γνωρίσθηκαν μεταξύ τους, μετά από πολλά χρόνια και μέσα από μαρτυρίες των ηλικιωμένων και όσων έφυγαν από τη ζωή, άκουσαν και είδαν εικόνες από το χωριό της καταγωγής των παπούδων τους, σε μια προσπάθεια διατήρησης της μνήμης.
Να ευχαριστήσουμε για την παρουσία τους όλους όσους συμμετείχαν και συνέβαλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων μας, ιδιαιτέρα τα μικρά παιδιά των τμημάτων της Ένωσης αλλά και όσα έτρεξαν γιατί αποτελούν οδηγό για εμάς και την προσπάθεια μας.
Οι δραστηριότητες της Ένωσης κλείσουν με την καθιερωμένη επί 4 χρόνια επετειακή εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης στις 29 Μαΐου στις 19:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας με την συνεργασεια του Ελληνικού Ιδρύματος Τεχνών(Ε.Ι.ΤΕ) και της ΔΗ.ΚΕ.Θ.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει :
Ομιλία από τον Λέκτορα της Νομικής Σχολής Κομοτηνής κο Γιάννη Κτιστάκι με θέμα : « Οι Ρωμιοί της Πόλης σήμερα ».
Τραγούδια από τη μικτή χορωδία της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας με χοράρχη τον πρωτοψάλτη κο Δημήτρη Αναδιώτη και του μουσικού τμήματος του Ε.Ι.ΤΕ. με την καλλιτεχνική επιμέλεια του κου Χάρη Παπανικολάου.
Χορούς από τα χορευτικά τμήματα νηπίων, μαθητών δημοτικού, μαθητών γυμνασίου και ενηλίκων με τη χοροδιδασκαλεία της κας Χριστίνας Στέρπη.Πηγή: http://mikrasiatesthivas.wordpress.com/

Αναρτήθηκε απο orchomenos-press.blogspot.com


Πλάκα Δηλεσίου και Άγιος Ισίδωρος: Δύο μόνο παραλίες στη Βοιωτία βραβεύονται με τη Γαλάζια Σημαία το 2011


Με 34 λιγότερες Γαλάζιες Σημαίες υποδέχεται το καλοκαίρι η Ελλάδα. Το 2011 σε 387 ακτές και σε 9 μαρίνες θα κυματίζει η Γαλάζια Σημαία, ενώ σε 34 ακτές θα υποσταλεί. Πέρυσι η Ελλάδα είχε 421 βραβευμένες ακτές και 9 μαρίνες. Παρ' όλα αυτά διατηρεί τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 41 χώρες, με πρώτη και πάλι την Ισπανία. Δήμος Τανάγρας/ Πλάκα Δηλεσίου και Δήμος Διστόμου - Αράχωβας – Αντίκυρας / Άγιος Ισίδωρος κερδίζουν και φέτος το προβάδισμα των επιλογών μας για τις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις!Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), που είναι υπεύθυνοι του προγράμματος στη χώρα μας, η Ελληνική Επιτροπή εξαίρεσε 11 ακτές διότι δεν είχαν εξαιρετική ποιότητα νερών και άλλες 11 γιατί υστερούσαν σε οργάνωση και αριθμό δειγματοληψιών υδάτων. Άλλες 12 ακτές απορρίφθηκαν από τη Διεθνή Επιτροπή των Γαλάζιων Σημαιών διότι ο αριθμός των δειγματοληψιών δεν ήταν επαρκής. Σε όλο τον κόσμο βραβεύτηκαν 3.012 ακτές και 638 μαρίνες. Οι νομοί με τις περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες για φέτος είναι του Λασιθίου και των Δωδεκανήσων με 40 και 37 βραβευμένες ακτές αντίστοιχα. Η Χαλκιδική «έχασε» φέτος 10 σημαίες και από 40 βραβευμένες ακτές που είχε πέρυσι, φέτος η σημαία θα κυματίζει σε μόλις 30.
Γενικότερα στη Στερεά Ελλάδα μπορείτε να κολυμπάτε άφοβα στις παρακάτω παραλίες:
ΦΘΙΩΤΙΔΑ: Δήμος Στυλίδας / Γλύφα, Δήμος Μώλου - Αγ. Κωνσταντίνου
Καμένα Βούρλα/Γαλήνη, Δήμος Λοκρών/ Σκάλα Αταλάντης - Τραγάνα
ΕΥΒΟΙΑ: Δήμος Χαλκιδέων / Αλυκές Δροσιάς, Δήμος Ερέτριας / Ερέτρια 3
ΒΟΙΩΤΙΑ : Δήμος Τανάγρας/ Πλάκα Δηλεσίου και Δήμος Διστόμου - Αράχωβας – Αντίκυρας / Άγιος Ισίδωρος

Συνελήφθη Παυλαίος με δενδρύλλια ινδικής κάνναβης
Συνελήφθη, χθες (24.05.2011) το απόγευμα σε αγροτική περιοχή του δ.δ Παύλου του Δήμου Ορχομενού Βοιωτίας, ένας (1) ημεδαπός, ηλικίας 51 ετών, ο οποίος καλλιεργούσε δενδρύλλια ινδικής κάνναβης (χασίς).

Η σύλληψή του επετεύχθη στα πλαίσια γενικευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών ουσιών και την καταστολή της δράσης των καλλιεργητών δενδρυλλίων κάνναβης, μετά από συνεργασία των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών και Λιβαδειάς.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και αστυνομικών ερευνών που ακολούθησαν για καλλιέργεια ινδικής κάνναβης (χασίς) σε αγροτική περιοχή του δ.δ Παύλου, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, εντόπισαν το σημείο και, αφού το έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση, συνέλαβαν τον 51χρονο ημεδαπό όταν το προσέγγισε πεζός προκειμένου να περιποιηθεί τα δενδρύλλια της ινδικής κάνναβης.

Συνολικά ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν, εντός τελάρου είκοσι ένα (21) δενδρύλλια κάνναβης με πλήρες ριζικό σύστημα, ύψους 25 - 35 εκατοστών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.

Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Θήβας για ΠΕΤΖΕΤΑΚΙ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΘΗΒΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση συνεχίζει να αδιαφορεί για τους 350 εργαζόμενους στην εταιρεία Α.Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ, το μόνο που κάνει είναι να δεσμεύεται χωρίς να τηρεί τις δεσμεύσεις εδώ και δέκα μήνες.
Οι εργαζόμενοι μετά από υποσχέσεις των υπευθύνων περιμένουν να εξοφληθούν και να επαναλειτουργήσει η εταιρεία και το μόνο που έχουν εισπράξει έως σήμερα είναι η κοροϊδία και η ανευθυνότητα.
Η σημερινή Διοίκηση της εταιρείας, οι οποίοι ανέλαβαν ως νέοι επενδυτές αντί να λειτουργήσουν την εταιρεία διασπάστηκαν μεταξύ τους δημιουργώντας μεγαλύτερο πρόβλημα, με αποτέλεσμα τα θύματα αυτού του προβλήματος να είναι οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους.
Έχει υποχρέωση η κυβέρνηση άμεσα να δώσει λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και να σταματήσει τον εμπαιγμό της Διοίκησης εις βάρος των εργαζομένων.
Επίσης να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει υποσχεθεί η Υπουργός πριν δύο μήνες για την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων.
Η κοροϊδία και η αδιαφορία των Διοικούντων και της κυβέρνησης πρέπει επιτέλους να τελειώσει.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας να είναι σε συνεχής επαγρύπνηση.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                      Κ. ΚΑΠΟΥΛΑΣ

Αναρτήθηκε απο exeisminima.gr


Προγράμματα Διαπολιτισμικής Επιμόρφωσης του προσωπικού που υπηρετεί στις Γυναικείες Φυλακές και στο Κέντρο Απεξάρτησης Ελεώνα
Ξεκίνησε στη Θήβα η υλοποίηση των Προγραμμάτων Διαπολιτισμικής Επιμόρφωσης προσωπικού που υπηρετεί στα Καταστήματα Κράτησης, τα οποία πραγματοποιούνται στις Γυναικείες Φυλακές και στο Κέντρο Απεξάρτησης Ελεώνα, από τις 23 Μαΐου 2011 έως τις 17 Ιουνίου 2011, ειδικά για τους εργαζομένους στα συγκεκριμένα σωφρονιστικά ιδρύματα. Τα Προγράμματα αποτελούν μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και υλοποιούνται στο πλαίσιο του Ετήσιου Προγράμματος 2009 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών με τη συγχρηματοδότηση εθνικών και κοινοτικών πόρων.
Πρωταρχική επιδίωξη της Ελληνικής πολιτείας είναι η βελτίωση των συνθηκών κράτησης και διαβίωσης στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, μέσα από το σεβασμό της διαφορετικής κουλτούρας των αλλοδαπών κρατουμένων, την κατανόηση της πολιτισμικής τους ταυτότητας, την αναγνώριση των πολιτισμικών τους ιδιαιτεροτήτων, καθώς και την αποδοχή των ηθών, των εθίμων, της γλώσσας και της θρησκείας τους.
Η αποτελεσματική αντιμετώπιση των αλλοδαπών κρατουμένων και η προσαρμογή των σωφρονιστικών αυτών ιδρυμάτων στη σύγχρονη διαπολιτισμική πραγματικότητα, αποτελούν τον κεντρικό άξονα των Προγραμμάτων. Σκοπός είναι να εμπλουτισθούν οι γνώσεις του προσωπικού - φυλακτικού, διοικητικού και επιστημονικού - σε βασικές αρχές διαπολιτισμικότητας και σε θέματα επικοινωνίας, ώστε αφενός να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας, λαμβάνοντας ουσιαστική υποστήριξη στο δύσκολο έργο τους και, αφετέρου, να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των αλλοδαπών κρατουμένων μέσα από την αποτελεσματική διευθέτηση κρίσιμων καταστάσεων και την άμεση εκτόνωση των εντάσεων.
Τα οφέλη που θα αποκομίσουν οι συμμετέχοντες στα Προγράμματα είναι σημαντικά, καθώς θα αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις για την εξοικείωση με τις πολιτισμικές ιδιαιτερότητες των αλλοδαπών κρατουμένων και την άμεση επίλυση περίπλοκων ζητημάτων, προσαρμοστικότητα σε θέματα αποτελεσματικής μεταχείρισης των ατόμων προερχόμενων από διαφορετικό πολιτισμικό περιβάλλον και, τέλος, βελτίωση των επικοινωνιακών τους δεξιοτήτων με αποτέλεσμα την ομαλή άσκηση του έργου τους μέσα σε κλίμα ασφάλειας.
Τα Προγράμματα αφορούν συνολικά στη διεξαγωγή 40 εκπαιδευτικών σεμιναρίων - από τον Απρίλιο 2011 έως τον Ιούνιο 2011 - για την επιμόρφωση 2.000 εργαζομένων που υπηρετούν στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στα Καταστήματα Κράτησης, στις Εταιρείες Προστασίας Ανηλίκων, στις Στέγες Φιλοξενίας, στις Υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων και στις Υπηρεσίες Επιμελητών Κοινωνικής Αρωγής.
Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, διάρκειας 80 ωρών, πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους των καταστημάτων κράτησης στις περιοχές της χώρας όπου λειτουργούν σωφρονιστικά ιδρύματα με πολυπληθές προσωπικό, το οποίο ερχόμενο σε άμεση και συχνή επαφή με αλλοδαπούς κρατούμενους, αντιμετωπίζει δυσεπίλυτα προβλήματα - λόγω, κυρίως, διαφορετικών πολιτισμικών καταβολών - που δυσχεραίνουν την απρόσκοπτη εκτέλεση των καθηκόντων του.
Το σχεδιασμό και την υλοποίηση των Προγραμμάτων έχουν αναλάβει τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης ΕΡΓΟΝ και INTEGRATION και η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. Με μακρόχρονη εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων και πολυετή δράση σε θέματα καταπολέμησης των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού, οι φορείς αυτοί ενώνουν δημιουργικά πόρους και έμψυχο δυναμικό, αξιοποιούν διαφορετικές γνώσεις, συνθέτουν εμπειρίες και πρακτικές, ώστε να εξασφαλίσουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα στην επιμόρφωση των συμμετεχόντων.
Με τη Διαπολιτισμική Επιμόρφωση επιτυγχάνεται ανάπτυξη ικανοτήτων κατανόησης και διαχείρισης της ποικιλομορφίας, με σεβασμό στις αξίες των ατόμων που έχουν διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο, αναγνώριση της πολιτισμικής διαφορετικότητας και, εν τέλει, διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής. Η αποδοχή του πολιτισμικού πλουραλισμού και η κατανόηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των διαφορετικών εθνοπολιτιστικών ομάδων, είναι ο μόνος δρόμος για την εξισορρόπηση των διακρίσεων και των εντάσεων στη μεταβαλλόμενη πολιτισμική πραγματικότητα της χώρας μας.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τηλ.: 210 5202500, κα. Ειρήνη Λαθουράκη - FAX: 210 5202527
& στην ιστοσελίδα: http://www.interculturalprisons.gr/

Μήνυμα – κάλεσμα για τον Εθελοντισμό στον Δήμο Θηβαίων


Σε μια κοινωνία που οι αξίες της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς είναι επίκαιρες όσο ποτέ άλλοτε. Σε μια συγκυρία γενικευμένης κρίσης, που απαιτείται μια αφύπνιση των συνειδήσεων, ο εθελοντισμός, ως συνειδητή συμμετοχή και προσφορά των πολιτών στις κοινές υποθέσεις αποτελεί στοιχείο αισιοδοξίας και ελπίδας. Είναι καιρός και στην πόλη μας, στο Δήμο μας, η κοινωνία των πολιτών, μέσα από ένα οργανωμένο και μαζικό κίνημα εθελοντισμού να παρέμβει δυναμικά σε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Η φτώχεια, η ανεργία, ο ρατσισμός, το αστικό και φυσικό περιβάλλον, η ποιότητα ζωής, ο πολιτισμός και ένα σωρό άλλοι τομείς συνιστούν προνομιακό πεδίο εθελοντικής δράσης και προσφοράς. Οι εκπρόσωποι των φορέων που συναντηθήκαμε με πρωτοβουλία του Δήμου Θηβαίων σας καλούμε να πλαισιώσετε τις ομάδες εθελοντών που πρόκειται να δημιουργηθούν, δηλώνοντας τη διαθεσιμότητα σας καθώς και τον τομέα στον οποίο θα θέλατε να δραστηριοποιηθείτε.
Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ.


Υ.Γ: Σας γνωρίζουμε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των ενδιαφερόμενων συλλόγων, φορέων και πολιτών με στόχο την δημιουργία ομάδων εθελοντών.
Στην διαδικτυακή πύλη του Δήμου μας
www.thiva.gr μπορείτε να κατεβάσετε την φόρμα αίτησης για τις εθελοντικές ομάδες την οποία μπορείτε να αποστείλετε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση ethelontesthivas@gmail.com.

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

Κατά της μελέτης Λιαρόπουλου η Βοιωτοί
Κατά της μελέτης Λιαρόπουλου που υποβαθμίζει κυρίως τη λειτουργία του νοσοκομείου της Λιβαδειάς τάχθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία.
Για έγκλημα σε βάρος των νοσοκομείων της Βοιωτίας και έλλειψη σοβαρότητας από την πλευρά της κυβέρνησης έκαναν λόγο αυτοδιοικητικοί και στελέχη τη ΝΔ.

lamiastar

Το Facebook ένωσε 2 αδελφές από τη Θήβα και το Αίγιο μετά από 37 χρόνια

Δύο αδελφές ξαναβρέθηκαν χάρη στην τεχνολογία
Η μία είχε χάσει τα ίχνη της άλλης, εδώ και 37 χρόνια. Όμως, οι δύο αδελφές ξαναβρέθηκαν χάρη στο Facebook. Η συγκλονιστική ιστορία εξελίχθηκε πριν από λίγο καιρό. Η Άντζελα και η Τόνια, που ζουν αντίστοιχα στο Αίγιο και στη Θήβα, άρχισαν να συνομιλούν στο Facebook. Μέρα με την ημέρα αντάλλασσαν όλο και περισσότερες πληροφορίες. Χωρίς να το ξέρουν, ξετύλιγαν σιγά-σιγά το κουβάρι της ζωής τους και τελικά έλυσαν το μεγαλύτερο μυστήριο που τόσα χρόνια τις βασάνιζε: ήταν αδελφές!
Η Άντζελα έγραψε: «Ας μοιραστώ τη χαρά μου μαζί σας. Είχα μια κοπέλα στο Facebook ως φίλη μου, όπως και εδώ στην ομάδα και μιλούσαμε σαν φιλενάδες. Πριν λίγα λεπτά μάθαμε πως είμαστε πραγματικές αδελφές»
Και η Τόνια της απάντησε: «Ναι αδελφούλα μου, δάκρυα χαράς έχουμε και οι δύο».
newsbeast.gr

Πανελλαδική συγκέντρωση επιτροπών ενάντια στα διόδια στη Θήβα

Αναρτήθηκε από exeisminima.gr 

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Στον ΕΛΓΑ ο Βασίλης Τόγιας για την μείωση των εισφορών σε συγκεκριμένες καλλιέργιες


Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΛΓΑ μεταξύ εκπροσώπων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θηβών και του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν.Βοιωτίας Βασίλη Τόγια με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θεόδωρο Σαρρή, ετέθησαν τα παρακάτω θέματα, που αφορούν τη μείωση των εισφορών υπέρ ΕΛΓΑ για τις ακόλουθες καλλιέργειες:
- Για τα ξερά κρεμμύδια, ζητήθηκε πέραν της μείωσης σε ποσοστό 20% η μέγιστη εισφορά να μην υπερβαίνει τα 25 ευρώ /στρέμμα.
- Σπόρος για κοκκάρι, η εισφορά να μην ξεπερνά τα 50ευρώ/στρέμμα
- Για τα κρασοστάφυλα, η εισφορά να κυμανθεί έως τα 8ευρώ/στρέμμα
- Για τα κηπευτικά, να υπάρξει μείωση κατά 20% τουλάχιστον.
Ο Βουλευτής έθεσε εκ νέου το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης που δόθηκε σε πληγέντες από την πυρκαγιά του 2007.
- Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Θεόδωρος Σαρρής απάντησε ότι, για μεν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που χορηγήθηκε στους πληγέντες, έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες προς την ΔΟΥ για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, για δε το αίτημα που αφορά την βελτίωση των εισφορών, δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα ευνοϊκά και να απαντήσει.
Πηγή orchomenos-press.blogspot.com

Να αναβαθμιστούν οι ΔΟΥ Θήβας και Λιβαδειάς ζήτησε από τον Υφ. Οικονομικών η Άρια Αγάτσα

«Δεν κλείνει η ΔΟΥ της Θήβας, εξετάζονται όλα κατά περίπτωση» απάντησε ο Δ. Κουσελάς

Δυναμικό παρόν έδωσε η Βουλευτής Βοιωτίας Αριάδνη Αγάτσα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων της 18ης Μαΐου 2011. Στην συνεδρίαση, συζητήθηκε προ ημερησίας διατάξεως το ενδεχόμενο να κλείσει η ΔΟΥ της Θήβας, στα πλαίσια του εθνικού επιχειρησιακού προγράμματος καταπολέμησης της φοροδιαφυγής 2011-2013. Η Βουλευτής πήρε ανοιχτή θέση υπέρ της διατήρησης της ΔΟΥ Θηβών, μεταφέροντας μάλιστα την δήλωση του Υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά, αρμόδιου για τα θέματα των ΔΟΥ, μετά από σχετική επικοινωνία μαζί του, ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση για να κλείσει η ΔΟΥ της Θήβας.Η κυρία Αγάτσα μετέφερε στον Υφυπουργό την ανησυχία και την αγωνία των πολιτών για το μέλλον των ΔΟΥ. Ο κ.Κουσελάς απάντησε πως η οποιαδήποτε απόφαση θα ληφθεί, μετά από την αξιολόγηση των αναγκών των περιοχών που λειτουργούν οι ΔΟΥ.
Η κυρία Αγάτσα, λαμβάνοντας τον λόγο, υπερασπίστηκε την αναβάθμιση των ΔΟΥ και όχι την υποβάθμισή τους, με στόχο, όπως αποτελεί και στόχο της Κυβέρνησης, τον εκσυγχρονισμό τους, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Αποκρούοντας δε τις φήμες για ενδεχόμενο κλείσιμο της ΔΟΥ της Θήβας, η Βουλευτής δήλωσε ότι κάτι τέτοιο δεν θα εξυπηρετούσε καμία σκοπιμότητα, δεδομένου ότι η ΔΟΥ Θηβών παρέχει τις υπηρεσίες της σε μία περιοχή με μεγάλο αριθμό βιομηχανιών, βιοτεχνιών, αγροτών και επαγγελματιών. Η κυρία Αγάτσα, κλείνοντας την τοποθέτησή της, δήλωσε ότι θα ενεργήσει οτιδήποτε είναι δυνατό ,για την διατήρηση της ΔΟΥ τόσο της Θήβας όσο και της Λιβαδειάς και για την αναβάθμιση αυτών, παραδίδοντας ταυτόχρονα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και την σχετική ερώτηση που έχει υποβάλλει για το θέμα, προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου.
Πηγή  orchomenos-press.blogspot.com/

Αιματηρή ληστεία στο κέντρο της Θήβας

Μάι 19Ωρα 9:30 μμ

Μας ενημέρωσαν ότι αυτήν την ώρα έγινε αιματηρή ληστεία στο κέντρο της πόλης.
Πιο συγκεκριμένα  ένοπλη ληστεία σε Χρυσοχοείο της Οδού Πινδάρου (στο ύψος της πιάτσας των ταξί, δίπλα από το κόρνερ) και τραυμάτισαν τον ιδιοκτήτη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο τραυματισμένος στο πόδι από πυροβολισμούς.

Η ληστεία έγινε στις 9 το βράδυ από 5 κουκουλοφόρους (1 ήταν έξω από το κόρνερ, 1 οδηγός και 3 μπήκαν στο κατάστημα). Ο ιδιοκτήτης αντιστάθηκε και  προσπάθησε να κλείσει την πόρτα, τότε έσπασαν την είσοδο με βαριοπούλα και τον τραυμάτισαν στα πόδια.

Στο σημείο συγκεντρώθηκε κόσμος,   κατέφθασε η αστυνομία η οποία  και αναζητεί τους δράστες.
Πηγή http://www.exeisminima.gr/

Ψήφισμα για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από την ΕΛΜΕ Βοιωτίας

«Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στις αρχές του 20ου αιώνα, αναγνωρίστηκε ομόφωνα το Φεβρουάριο του 1994 από τη Βουλή των Ελλήνων. Η 19η Μαΐου ανακηρύχθηκε επίσημα «Ημέρα Μνήμης». Η αναγνώριση αυτή, παρά τη μακρόχρονη καθυστέρηση, δικαιώνει ηθικά τον Ελληνισμό του Μικρασιατικού Πόντου και συνδέει το σύγχρονο ελληνισμό με την ιστορική μνήμη και διαδρομή του.
Σήμερα, τα θέματα των γενοκτονιών αποτελούν κεντρικό ζήτημα συζήτησης στη διεθνή κοινότητα. Πέρσι, στις αρχές του 2010, και το Σουηδικό Κοινοβούλιο αναγνώρισε τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Η διεθνής αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί μια ώριμη, ιστορικά και πολιτικά, πράξη αλλά και μια συμβολή στην αποτροπή ανάλογων εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας και του Πολιτισμού για το μέλλον»
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Χρήστος Δαμιανίδης
Η Γενική Γραμματέας Χριστίνα Ρηγοπούλου
Πηγή sterea-news.blogspot.com

Παρών στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς ο Κ. Παπασπύρου


Τη Δευτέρα 1η Ιουνίου θα προσέλθουν στις κάλπες οι έμποροι της Λιβαδειάς για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου στον Eμπορικό Σύλλογο. Ο Κώστας Παπασπύρου δηλώνει παρών στη μάχη της νέας εκλογικής αναμέτρησης σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για το Ελληνικό εμπόριο. Πηγή http://www.lamiastar.gr/


Η Ερυθρόλευκη βραδιά της Θύρας 7 Θήβας


Με επιτυχία πραγματοποίηθηκε η ετήσια συνεστίαση της Θύρας 7 Θήβας το Σάββατο 14-5  στο κέντρο Μπαρμπαγιάννης του Μοσχοποδίου της Θήβας.
Η βραδιά είχε έντονο  ερυθρόλευκο χρώμα και βασικό καλεσμένο τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Γ.Μανιάτη ο οποίος είχε φορέσει και την φανέλα της Θήβας πριν κάνει την επαγγελματική του καριέρα. Τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού βράβευσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θύρας 7  Θήβας Κ.Λυμπερίου. Αναμνηστικά με τον χάρτη της πόλης της Θήβας έλαβαν και οι Γιάννης Χάρος του Συνδέσμου Πειραιά και Αλέκος Αδαμαντόπουλος μέλος ΔΣ του ερασιτέχνη Ολυμπιακού.
Οι φίλαθλοι  του Ολυμπιακού μικροί και μεγαλοι (και από Αλίαρτο και Λιβαδειά) που γέμισαν την άιθουσα διασκέδασαν με ζωντανή μουσική, ενώ δεν έλειψαν και τα συνθήματα και οι πανηγυρισμοί.
Να σημειώσουμε ότι η Θύρα 7 Θήβας θα λάβει μέρος την Κυριακή 22 Μαΐου στον εθελοντικό καθαρισμό του Μοσχοποδίου.
Αναρτήθηκε από exeisminima.gr

Ντομινίκ, προσέχουμε που βάζουμε την υπογραφή μας. Πάρτε πίσω ΤΩΡΑ το μνημόνιο!

Του Ζαφείρη Σπυριδάκη
Εμείς κύριε, είμαστε ηθικός λαός. Τιμούμε, την θρησκεία μας, τα ήθη μας και τα έθιμά μας, την πατρίδα μας και την οικογένεια πάνω απ όλα.
Ποιος είσαι εσύ ρε …Δομίνικε, που είσαι πάνω από το κεφάλι μας και σε ξέρουν στην Ελλάδα μέχρι και οι πέτρες, και δίνεις τέτοια ηθικά διδάγματα στις νέες μας γενιές;
Πάρτε τώρα πίσω το μνημόνιο και θα σας κάνουμε και μήνυση ΔΝΤ, για ηθική βλάβη και προσβολή ηθών και συνειδήσεων.
Και κάτσε μην το ψάξουμε λίγο ακόμα και αποδείξουμε ότι η 32χρονη καμαριέρα έχει…ελληνικές ρίζες! Εκεί να δεις. Πού σε πονεί και που σε σφάζει!
Τώρα πέρα από την πλάκα, δεν θα την βγάλει καθαρή το φιλαράκι μας ο Ντομινίκ. Και πες ότι ξεμπερδεύει με τις κατηγορίες γιατί έχει λεφτά και τους καλύτερους δικηγόρους και μπορεί να αποδείξει στο δικαστήριο ότι… εκείνη τον προκάλεσε και ήθελε να τον «φάει ερωτικά», τρομάρα του.
Όμως η ετικέτα και η ρετσινιά κατά το ελληνικότερον, δεν φεύγει. Αυτή η σύλληψη και διαπόμπευση στα παγκόσμια ΜΜΕ τον στιγματίζει και τον καταστρέφει πολιτικά.
Φαντάζομαι ότι θα αποσύρει και το ενδιαφέρον του για την υποψηφιότητα του προέδρου της Γαλλικής δημοκρατίας, γιατί απλά οι «φραντσέζοι», ούτε να τον φτύσουν πια.
Κι εδώ που τα λέμε για να μην τρέφουμε και αυταπάτες, άνθρωπος είναι και ο Στρος, είχε …ορμές βγαίνοντας από το μπάνιο και την έπεσε σε μια γυναίκα κατά πολύ μικρότερή του.
Κάθε άντρας θα τον δικαιολογούσε είναι αλήθεια. Αλλά ρε φιλαράκι, εσύ το παράκανες. Εντάξει είπαμε να την πέσεις, αλλά αν δεν γουστάρει μια γκόμενα, βάζεις την ουρά στα σκέλια, ζητάς και μια συγνώμη και την κάνεις.
Εσύ νομίζοντας ότι είσαι ο κυρίαρχος του κόσμου, προσπάθησες να την βιάσεις κρατώντας την μάλιστα και όμηρο. Αλλά για κακό δικό σου, το έκανες σε μια χώρα που λειτουργούν οι νόμοι της.
Φαντάζεστε να γινόταν εδώ; Μάλλον θα το μαθαίναμε όταν ήταν έτοιμος να αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο και έγραφε τα απομνημονεύματά του. Σαν τον Μιτεράν ένα πράγμα.
Ρε μάστορα, ακόμη και ο δάσκαλος σε αυτά τα πράγματα Ανδρέας, το σκασε από την Ελλάδα και πήγε στην Αγγλία για να κάνει τις κουτσουκέλες του.
Μάθε μπαλίτσα αγόρι μου από τον δάσκαλο, που θα λεγε και ο Αλέφαντος!
Αλλά, όλα τ αγοράκια από τότε που γεννιόμαστε ένα πράγμα μας βάζουν καλά στο μυαλό. Την υπογραφή μας και το άλλο, να προσέχουμε που θα τα βάζουμε.
Εσύ monsier, είχες το μυαλό σου αλλού όταν σου έκαναν αυτό το μάθημα.
Ας πρόσεχες!
www.newstoday.gr

Συνάντηση με τη συγγραφέα Γιώτα Αλεξάνδρου


Η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Θήβας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Νηπιαγωγείου Θήβας, καλούν τους μικρούς τους φίλους σε μια συνάντηση με τη συγγραφέα Γιώτα Αλεξάνδρου, για να γνωρίσουν το νέο της βιβλίο » Η χειρομβομβίδα που ήθελε να είναι σαν …τη βίδα».
Την Κυριακή 29 Μαΐου 2011, ώρα 11:30 πμ στην Αιθουσα Αρμονία του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας.
Πληροφορίες Βιβλιοπωλείο Γραφή. τηλ: 22620 24221
Αναρτήθηκε από exeisminima.gr

Ανακοίνωση – Δήλωση Συμμετοχής για το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Λυκείου των Ελληνίδων

Ανακοίνωση – Δήλωση Συμμετοχής για το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Λυκείου των Ελληνίδων (3 -6 Νοεμβρίου 2011 , Αθήνα) Λύκειο των Ελληνίδων
Πινδάρου 3, Θήβα
Τηλ. 22620 25961
Ανακοίνωση – Δήλωση Συμμετοχής
Προς μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων Θηβών
15ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Λυκείου των Ελληνίδων από 3 έως 6 Νοεμβρίου 2011 στην Αθήνα στις αίθουσες του Ε.Β.Ε.Α. (Ακαδημίας 7) με τίτλο: «Η εξάπλωση του θεσμού του Λυκείου των Ελληνίδων». Δηλώσεις συμμετοχής έως Παρασκευή, 20 Μαϊου 2011.
Κατάθεση του ποσού των 100 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό
του Λυκείου των Ελληνίδων: ALPHA BANK 124/002002003171, IBAN GR85 0140 1240 1240 0200 2003 171 (Ολογράφως το ονοματεπώνυμό σας στο καταθετήριο).
Ακολούθως επικοινωνία με την κα Πηνελόπη Κουρκούτη (Γεν. Γραμματέα), τηλ. 6973 213395 για συμπλήρωση της δηλώσεως συμμετοχής.
Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος Μιμίκα Αγάτσα
Αναρτήθηκε από exeisminima.gr


Συνέδριο για τον Αγιο Λουκά Κριμαίας

Την Κυριακή 22 Μαΐου 2011 και ώρα 7:00 μμ θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας  Συνέδριο για τη ζωή και το έργο του Αγιου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, καθηγητή της τοπογραφικής ανατομίας και χειρουργικής, με την ευκαιρία των 50 χρόνων από την κοίμηση του (11 Ιουνίου 1961).
Για τη ζωή και το έργο του, θα παρουσιαστούν νέες εκδόσεις, προβολή ντοκυμαντέρ και   θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών & Λεβαδείας ψάλλοντας ύνους από την ακολουθία του.
Αναρτήθηκε από exeisminima.gr

Ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά της απόφασης για κατάργηση-συγχώνευση της ΔΟΥ Θηβών

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ
ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝΘΗΒΑ 18-5-2011
ΨΗΦΙΣΜΑ
Μετά από την φημολογούμενη κατάργηση – συγχωνευση των υπηρεσιών της ΔΟΥ ΘΗΒΩΝ αισθανόμαστε υποχρεωμένοι, ως επαγγελματίες αλλά και ως πολίτες αυτού του τόπου να διαμαρτυρηθούμε για την διαρκή προσπάθεια από πλευράς Κυβερνήσεως προς υποβάθμιση της μεγαλύτερης πόλης του Νομού Βοιωτίας.
Δυστυχώς οι κρατούντες, αντί να ενσκήψουν στις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις μας για ελαστικοποίηση των τελευταίων μέτρων, έρχονται τώρα να επιβεβαιώσουν τις υποψίες μας για κοινωνική αναλγησία, αδιαφορία για τον πολίτη και ισοπέδωση των πάντων.
Οφείλουν να ανακαλέσουν άμεσα την οποιαδήποτε σκέψη ή απόφαση για συγχώνευση της ΔΟΥ ΘΗΒΩΝ, αναλογιζόμενοι ταυτόχρονα τις πιθανές επιπτώσεις από την αποφασή τους αυτή.
Δεν είναι δυνατό να συγχωνευθεί η υπάρχουσα δομή των φορολογικών υπηρεσιών της πόλης μας διότι, πέραν της υποβάθμισης του τόπου, κάτι τέτοιο θα σήμαινε ταυτόχρονα και πολλαπλή άνοδο του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών από όλους τους επαγγελματίες, οι οποίοι θα αναγκάζονται να μετακινούνται από την πόλη τους για την διεκπεραίωση των υποθέσεών τους.
Εξάλλου η ΔΟΥ ΘΗΒΩΝ εξυπηρετεί πέραν των πολιτών και τα εκατοντάδες εργοστάσια της ευρύτερης περιοχής της πρώην Επαρχίας Θηβών.
Είναι πλέον βέβαιο ότι κανένας σχεδιασμός δεν υπάρχει στα λαμβανόμενα μέτρα, και οι όποιες τυχόν αποφάσεις λαμβάνονται, απουσιάζει η εκτίμηση των επιπτώσεων που αυτές έχουν στην κοινωνία και την οικονομία.Επειδή η πόλη μας έχει γίνει πλέον στόχος της προσπάθειας αυτής για υποβάθμιση των πάντων (ΣΕΠΕ, Νοσοκομείο), εμείς ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους συμπολίτες μας και το Δημοτικό Συμβούλιο

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ
Την απόφαση για κατάργηση – συγχώνευση της ΔΟΥ ΘΗΒΩΝ και
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ
Για τη διαρκή προσπάθεια υποβάθμισης του τόπου μας από πλευράς Κυβερνήσεως.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΙΦΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ
1)ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΞΕΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
2)ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΠΑΠΑΡΓΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
3)ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ : KΩΝΣΤΑΣ-ΦΙΛΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
4)ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ-ΑΡΤΟΠΩΛΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
5)ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ-ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ-ΤΑΒΕΡΝΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
6)ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ-ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΛΙΑΛΗ ΣΜΑΡΩ
7)ΚΟΜΜΩΤΩΝ-ΚΟΥΡΕΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΛΛΙΩΡΑ ΒΙΚΥ
8)ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟ-ΤΑΞΙ “O ΚΑΔΜΟΣ”
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
9)ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ “H ΘΗΒΑ”
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Αναρτήθηκε από exeisminima.gr


Χρειάστηκαν να γίνουν πολλά για να νομιμοποιηθεί το λιμάνι της Νούσας
Πριν από λίγες μέρες, 3/5/2011, ήρθε για συζήτηση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.) – «το κορυφαίο γνωμοδοτικό, επιστημονικό όργανο του Υπουργείου Πολιτισμού» – για πέμπτη στη σειρά φορά, το θέμα της νομιμοποίησης των παράνομων λιμενικών εγκαταστάσεων της «ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. Α.Ε.» που βρίσκονται στον Όρμο της Νούσας, του αρχαίου λιμανιού όπου αποβιβάστηκε ο Παυσανίας για να περιηγηθεί την Αρχαία Θίσβη.
Η απόφαση που πήρε είναι ότι τα αρχαία, ενάλια και χερσαία, που έχουν βρεθεί στον μυχό του όρμου της Νούσας, στη Θίσβη Βοιωτίας, δεν πλήττονται από τις παράνομες λιμενικές εγκαταστάσεις της εταιρίας «ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. Α.Ε.».
Ας δούμε όμως τι χρειάστηκε να γίνει πριν, για να πάρει την απόφαση αυτή το Κ.Α.Σ.
Χρειάστηκε, να περάσουν 23 ολόκληρα χρόνια για να κατορθώσει το Κ.Α.Σ., γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, αφού αναίρεσε όλες τις προηγούμενες αποφάσεις του, να κρίνει για πρώτη φορά με την τωρινή γνωμοδότηση του ότι δεν υπήρξε «βλάβη αρχαίων» στον όρμο της Νούσας, από τις παράνομες λιμενικές εγκαταστάσεις της εταιρίας «ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. Α.Ε.».
Χρειάστηκε, να μην ληφθούν υπόψη του νέου Συμβουλίου, οι 5 προηγούμενες αρνητικές γνωμοδοτήσεις που είχε πάρει το ίδιο όργανο στο θέμα αυτό.
Χρειάστηκε, να συνεδριάσει το Κ.Α.Σ. πάνω από 10 ώρες, ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα για την εταιρία. Από τα 17 μέλη, τα εναπομείναντα 10, στις 7 το πρωϊ αποφάσισαν την νομιμοποίηση, με 8 ψήφους υπέρ και 2 κατά.

Χρειάστηκε, να αναιρεθούν 4 υπουργικές αποφάσεις πρώην Υπουργών Πολιτισμού. Της Μελίνας Μερκούρη (31/5/1988 και 24/8/1988), του Μιχάλη Λιάπη (10/10/2008) και του Αντώνη Σαμαρά (30/04/2009), που δεν είχαν δεχθεί να νομιμοποιήσουν τις παράνομες λιμενικές εγκαταστάσεις.
Χρειάστηκε, ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, να μην υπογράψει την προηγούμενη γνωμοδότηση του Κ.Α.Σ. (6/7/2010) που έλεγε πως είναι παράνομες οι λιμενικές εγκαταστάσεις και να ξαναστείλει παράτυπα την υπόθεση στο ΚΑΣ για νέα γνωμοδότηση (αναπομπή), προκειμένου να ικανοποιήσει το αίτημα της «ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. Α.Ε.».
Χρειάστηκε, να λάμψουν με την απουσία τους οι βουλευτές του νομού μας οι οποίοι ουδέποτε ασχολήθηκαν σοβαρά με το θέμα. Αδράνησαν και δεν κινήθηκαν κοινοβουλευτικά για να προστατέψουν την περιοχή μας από τις παρανομίες της «ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. Α.Ε.», που έχουν σαν αποτέλεσμα την ρύπανση του περιβάλλοντος και την καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Χρειάστηκε, να αγνοηθούν αποφάσεις, τόσο του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου της Θίσβης αλλά και του τωρινού Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας, που με ευρεία πλειοψηφία (21 Δημοτικοί Σύμβουλοι), αποφάσισε να τοποθετηθεί κατά της νομιμοποίησης των παράνομων λιμενικών εγκαταστάσεων. Θλιβερή παραφωνία αποτέλεσαν οι 7 σύμβουλοι της παράταξης του προηγούμενου Δημάρχου κ. Σβίγγου που ψήφισαν υπέρ της νομιμοποίησης των παρανομιών.
Χρειάστηκε, να καταθέσουν υπέρ της νομιμοποίησης των λιμενικών εγκαταστάσεων, οι πρόεδροι των 5 Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης (Τριάντη Ντίνα των Χωστίων, Καρβούνης Λουκάς της Θίσβης, Κιούσης Γεώργιος της Δομβραίνας, Κεφαλάς Ευστάθιος της Ξηρονομής και Σύρος Λουκάς της Ελλοπίας), που τους κουβάλησαν για τον σκοπό αυτό στον τόπο της Συνεδρίασης, με πούλμαν της Εταιρίας. Ας σημειωθεί ότι κανένας από τους παραπάνω κυρίους δεν μπήκε στον κόπο να συγκαλέσει για ένα τόσο σοβαρό θέμα το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας του ή να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για την απόφαση του να παρευρεθεί στην συνεδρίαση αυτή και να ψηφίσει υπέρ της νομιμοποίησης των παράνομων λιμενικών εγκαταστάσεων.
Χρειάστηκε, να μεταφερθούν με έξοδα της εταιρίας 30 περίπου «αγανακτισμένοι πολίτες» της περιοχής στην Αθήνα (ορισμένοι εκ των οποίων δεν είναι καν εργαζόμενοι της εταιρίας), για να δημιουργήσουν «κλίμα» και «ατμόσφαιρα» στο Κ.Α.Σ.
Χρειάστηκε, να γίνουν και πολλά άλλα ακόμα…
Με λίγα λόγια χρειάστηκαν να έρθουν τα πάνω – κάτω για να γνωμοδοτήσει αυτή τη φορά το Κ.Α.Σ. αντίθετα από τις 4 προηγούμενες φορές.
Δυστυχώς για όλους μας, το παράδειγμα που δίνει το Κ.Α.Σ. με την απαράδεκτη απόφαση του να νομιμοποιήσει το λιμάνι της Νούσας, ένα λιμάνι που μέχρι χθες το χαρακτήριζαν παράνομο, είναι ότι για μια περιοχή με τόσο σημαντικά μνημεία, όταν υπάρχει οικονομική ή άλλου τύπου πίεση, μπορούν εύκολα να γίνουν βορά εκμετάλλευσης, υπερβαίνοντας κάθε επιστημονική και ηθική δεοντολογία.
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΙΣΒΗΣ
Αναρτήθηκε από exeisminima.gr


Συζήτηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Ντίνο Ρόβλια στη Λιβαδειά

                                              N.E. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΛΙΒΑΔΕΙΑ 19/05/2011

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας σας καλεί σε συζήτηση στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας στη Λιβαδειά στις 22 Μαίου 2011 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και ομιλητή τον  Υφυπουργό Ανάπτυξης Ντίνο Ρόβλια.

Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Αναρτήθηκε από exeisminima.gr

Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

Βόλτα με το ποδήλατο στους δρόμους της πόλης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Βόλτα με το ποδήλατο στους δρόμους της πόλης
Με την συμμετοχή αρκετών ποδηλατών κάθε ηλικίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η βόλτα με τα ποδήλατα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Την αθλητική εκδήλωση διοργάνωσε ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Θηβαίων στο πλαίσιο των Επαμεινώνδειων 2011.
Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός της μεγάλης συμμετοχής παιδιών που με τα ποδήλατα τους έκαναν τον γύρο του Κέντρου της πόλης με τερματισμό την κεντρική πλατεία της Θήβας.
Σε δήλωση του ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Θήβας κ. Κώστας Χαρέμης, ο οποίος μάλιστα συμμετείχε με το ποδήλατο του, είπε σχετικά:
«Με αυτήν την εκδήλωση θέλουμε να στείλουμε σε μικρούς και μεγάλους ένα μήνυμα εναλλακτικής – οικολογικής μετακίνησης. Θέλουμε να δώσουμε το έναυσμα ώστε ο πολίτης της Θήβας να βάλει το ποδήλατο στη ζωή του. Βέβαια η πόλη μας, εξαιτίας της διαμόρφωσης του εδάφους, δεν προσφέρεται για ποδήλατο. Όμως, αισθανόμαστε τυχεροί που έχουμε το Μοσχοπόδι…..» και συνέχισε καλώντας όλους τους πολίτες, φορείς και συλλόγους στον εθελοντικό καθαρισμό του δάσους του Μοσχοποδιού που θα γίνει την Κυριακή 22 Μαΐου ώρα 09:30, με σημείο συνάντησης το θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».


Τρέχουμε για το Συνοικισμό
Σάββατο 21 Μαΐου  στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Ενωσης Μικρασιατών Θήβας για τον εορτασμό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης διοργανώνεται αγώνας δρόμου 3χλμ γύρω από τους δρόμους τους Συνοικισμού και μίνι διαδρομή για μικρούς αθλητές.
Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου, οι μικροί αθλητές του Γ.Σ. ΠΙΝΔΑΡΟΣ και οι Δρομείς Υγείας και Μαραθωνοδρόμοι Θήβας δίνουν με τη συμμετοχή τους σε δύο αγώνες στους δρόμους του Συνοικισμού το μήνυμα της ανάπτυξης και της προοπτικής της γειτονιάς.
Ωρα εκκίνησης 11:30 πλατεία Συνοικισμού.
Αναρτήθηκε από exeisminima.grΔύσκολη η επόμενη μέρα της Θήβας


Το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε με απαρτία μελών η γενική συνέλευση της ομάδας της Θήβας κατά την οποία  έγινε οικονομικός και αγωνιστικός απολογισμός της χρονιάς.
Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης  ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Λυμπερόπουλος και τα μέλη του ΔΣ δήλωσαν την παραίτηση τους και ανανέωσαν το ραντεβού  τους για την επόμενη Γενικη Συνέλευση όπου θα προκύψει η νέα διοίκηση την Τετάρτη 1 Ιουνίου στις 20:00 στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας
Ο πρόεδρος της ομάδας Γ.Λυμπερόπουλος δήλωσε στο σώμα ότι η ομάδα αυτή, την τριετία της οποίας είχε την ευθύνη, μπορεί να μην ανέβηκε κατηγορία, αλλά έχει αποκτήσει σωστές βάσεις, δεν έχει χρέη και κέρδισε την εκτίμηση και τον σεβασμό των ομάδων όπου αγωνίστηκε, αλλα΄όχι των φιλάθλων της πόλης.
Εξέφρασε τον προβληματισμό του για άλλη μια φορά, για τη μη στήριξη των φιλάθλων προς την ομάδα και άφησε να εννοηθεί ότι δύσκολα θα συνεχίσει από το πόστο του πρόεδρου με τις υπάρχουσες συνθήκες.
Δεν παρατάει την ομάδα, τόνισε,  ούτε θα την απαξιώσει, αντίθετα θα την βοηθήσει και οικονομικά αλλά με κάποιο άλλο σχήμα, καθώς ο ίδιος κουράστηκε ως πρόεδρος και άφησε πίσω τις επαγγελματικές και άλλες του υποχρεώσεις.
Η υπάρχουσα οικονομική συγκυρία και το θολό μέλλον  όσον αφορά  και τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα και στη δ΄εθνική, φαίνεται ότι  επηρεάζει και την ομάδα της Θήβας και θα φανεί στην επόμενη συνέλευση αν προκύψει νέα διοίκηση ώστε να εξασφαλίσει την επόμενη μέρα για την ομάδα

Η ξενιτειά στο Δημοτικό μας τραγούδι

Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Λιβαδειάς

Λιβαδειά:16-5-2011
Η ΞΕΝΙΤΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Μια ξεχωριστή βραδιά απόλαυσαν οι συμπολίτες μας το βράδυ της Τετάρτης 11/5/2011 στην αίθουσα της Εστίας Μητέρας. Ήταν μια βραδιά αφιερωμένη στο δημοτικό τραγούδι και την ξενιτειά. Τα μέλη του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου Λιβαδειάς , οι μαθητές του 2ου Λυκείου Λιβαδειάς με την επιμέλεια του φιλόλογου Παναγιώτη Πλαστήρα, καθώς και η εξαιρετική παραδοσιακή ορχήστρα του Ηλία Πλαστήρα από την Ήπειρο , συνέθεσαν μια εκδήλωση ποιοτική και πρωτόγνωρη για τα δρώμενα της πόλης , σε ένα κατάμεστο θέατρο όπου οι θεατές εξέφρασαν με το θερμό τους χειροκρότημα την ικανοποίηση αλλά και τη συγκίνησή τους.        Αναρτήθηκε από exeisminima.gr

Τριήμερο εκδηλώσεων προς τιμή των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης- Αλωση της Πόλης

ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ                                                   Θήβα 13-5-2011


Το Διοικητικό Συμβούλιο σας ενημερώνει για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις μας τον μήνα Μάιο.
ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ
Η Ένωση Μικρασιατών Θήβας γιορτάζει και τιμά τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη την Παρασκευή 20/5, το Σάββατο 21/5 και την Κυριακή 22/5 συμμετέχοντας και στις λατρευτικές εκδηλώσεις της Ενορίας του Αγίου Κωνσταντίνου με το παρακάτω πρόγραμμα :

Παρασκευή 20/5

19:00 Εσπερινός και λιτανεία της Εικόνας των Αγίων που θα συνοδεύουν αντιπροσωπεία των
χορευτικών τμημάτων της Ένωσης.
22:00 Πανηγυράκι στην πλατεία του Συνοικισμού με ζωντανή μουσική.

Σάββατο 21/5

08:00 Όρθρος και Θ. Λειτουργία
11:30 Τρέχουμε για το Συνοικισμό. Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου, οι μικροί αθλητές
του Γ.Σ. ΠΙΝΔΑΡΟΣ και οι Δρομείς Υγείας και Μαραθωνοδρόμοι Θήβας δίνουν με τη
συμμετοχή τους σε δύο αγώνες στους δρόμους του Συνοικισμού το μήνυμα της ανάπτυξης
και της προοπτικής για να αλλάξει η συνολική εικόνα της συνοικίας μας.
(Θα παρευρίσκεται ο Μικρασιάτης Δήμαρχος Καισαριανής κος Αντώνης Καμπάκας)

Κυριακή 22/5

09:30 Οι Εθελοντές και οι Εθελόντριες της Ένωσης συμμετέχουν στην πρόσκληση του Δήμου Θηβαίων για καθαρισμό στο Μοσχοπόδι από τις 9:30 έως τις 12:30 (Συνάντηση στις 9:30 στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη)
19:00 Εκδήλωση στην Μικρασιατική Εστία αφιέρωμα στον Γέροντα Μ. Ασίας από τον Αριστογείτων Κώτσα με θέμα: Οι Γεροντιανοί Μ.Ασίας στη Θήβα. Θα προβληθεί βίντεο με μαρτυρίες και αφιέρωμα στον Γεροντιανό μουσικό Μαυρουδή από τη Θήβα.

ΣΤΙΣ 29 ΜΑΪΟΥ Η ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Η Ένωση Μικρασιατών Θήβας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Τεχνών (Ε.Ι.ΤΕ.) και τη ΔΗ.ΚΕ.Θ. σας προσκαλεί στην επετειακή εκδήλωση της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης την Κυριακή 29 Μαΐου 2011 στις 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει :

* Ομιλία από τον Λέκτορα της Νομικής Σχολής Κομοτηνής κο Γιάννη Κτιστάκι με θέμα : « Οι Ρωμιοί της Πόλης σήμερα ».
* Τραγούδια από τη μικτή χορωδία της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας με χοράρχη τον πρωτοψάλτη κο Δημήτρη Αναδιώτη και του μουσικού τμήματος του Ε.Ι.ΤΕ. με την καλλιτεχνική επιμέλεια του κου Χάρη Παπανικολάου.
* Χορούς από τα χορευτικά τμήματα νηπίων, μαθητών δημοτικού, μαθητών γυμνασίου και ενηλίκων με τη χοροδιδασκαλεία της κας Χριστίνας Στέρπη.
Η παρουσία και η συμμετοχή σας θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα και θα συμβάλει στην ανάδειξη της Ιστορίας και του Πολιτισμού της Μ. Ασίας όσο και στην προσπάθεια που καταβάλουμε για την συνολική ανάπτυξη της συνοικίας του Συνοικισμού.
Με τιμή
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Αυτοκτόνησε μέσα στο αστυνομικό τμήμα Θήβας


Θύμα μία 28χρονη από τη Ρουμανία που βρισκόταν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θηβών για απέλαση…
Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η άτυχη κοπέλα βράδυ Σαββάτου προς ξημερώματα Κυριακής κρεμάστηκε με την μπλούζα της μέσα στο κρατητήριο.
Όπως καταγγέλθηκε, η 28χρονη είχε κάνει και άλλες φορές απόπειρα αυτοκτονίας τις προηγούμενες ημέρες και την μετέφεραν στο νοσοκομείο Θηβών.
Κανείς όμως δεν ενδιαφέρθηκε για να της παρασχεθεί η απαραίτητη ψυχιατρική βοήθεια, ώστε να μην έχει αυτή την τραγική κατάληξη

Ψήφισμα ΕΛΜΕ Βοιωτίας για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
Ψήφισμα για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στις αρχές του 20ου αιώνα, αναγνωρίστηκε ομόφωνα το Φεβρουάριο του 1994 από τη Βουλή των Ελλήνων. Η 19η Μαΐου ανακηρύχθηκε επίσημα «Ημέρα Μνήμης». Η αναγνώριση αυτή, παρά τη μακρόχρονη καθυστέρηση, δικαιώνει ηθικά τον Ελληνισμό του Μικρασιατικού Πόντου και συνδέει το σύγχρονο ελληνισμό με την ιστορική μνήμη και διαδρομή του.
Σήμερα, τα θέματα των γενοκτονιών αποτελούν κεντρικό ζήτημα συζήτησης στη διεθνή κοινότητα. Πέρσι, στις αρχές του 2010, και το Σουηδικό Κοινοβούλιο αναγνώρισε τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Η διεθνής αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί μια ώριμη, ιστορικά και πολιτικά, πράξη αλλά και μια συμβολή στην αποτροπή ανάλογων εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας και του Πολιτισμού για το μέλλον.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                 η Γενική Γραμματέας
Χρήστος Δαμιανίδης              Χριστίνα Ρηγοπούλου

Αναρτήθηκε από exeisminima.gr 

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

Εθελοντικός καθαρισμός του Μοσχοποδίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 22 Μαΐου ο Δήμος Θηβαίων σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς της πόλης μας διοργανώνει εθελοντικό καθαρισμό το δάσους του Μοσχοποδίου.
Η δράση θα γίνει από τις 09:30π.μ έως τις 12:30 μ.μ. με σημείο συνάντησης το θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»
Το δάσος του Μοσχοποδίου τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμιστεί. Πολλά σημεία έχουν μετατραπεί σε χωματερές ενώ και οι προ ετών πυρκαγιές συνέβαλαν σε αυτή την υποβάθμιση.
Καλούμε όλους εσάς που ενδιαφέρεστε για το περιβάλλον και το μέλλον όλων μας να δώσετε δυναμικό παρόν στην προσπάθεια αυτή, προκειμένου να αποκτήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση και να καταστήσουμε το Μοσχοπόδι καθαρό αλλάζοντας την σημερινή του εικόνα που μόνο θλίψη προκαλεί.
Το περιβάλλον, το Δάσος του Μοσχοποδίου, χρειάζεται την φροντίδα μας.
Είναι υπόθεση όλων μας!!!
Μετά το τέλος του καθαρισμού ραντεβού στο κέντρο «Μπαρμπαγιάννης» για καφέ και ανταλλαγή απόψεων.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...