«Τα μέτρα θα οδηγήσουν την Ευρώπη σε 15 χρόνια ύφεσης»

12-01-12

















Βέλγος υπουργός επικρίνει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής


Η πολιτική λιτότητας που επιβάλλεται στα κράτη της ΕΕ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι σωστή και θα οδηγήσει σε 15 χρόνια ύφεσης για την Ευρώπη, δήλωσε ένας βέλγος υπουργός σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα «La Libre Belgique».


«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει λάθος και η οικονομική πολιτική που επιβάλλει στα κράτη δεν είναι σωστή», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιων Επιχειρήσεων Πολ Μανιέτ (σοσιαλιστής).

«Τα κράτη πρέπει να επιβάλουν τη λιτότητα», παραδέχθηκε ο Μανιέτ, όμως, πρόσθεσε, «πρέπει επίσης τα κράτη να βοηθηθούν να χρηματοδοτήσουν τα ιστορικά χρέη τους με μικρότερο κόστος μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Αυτό θα επέτρεπε να γίνει διαφορετικά η εξυγίανση και να μην υπάρξουν περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες», εξήγησε.


Ο Μανιέτ, υπουργός της κυβέρνησης του Έλιο Ντι Ρούπο, είναι ο δεύτερος βέλγος αξιωματούχος που επικρίνει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Χθες, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και πρώην υπουργός Οικονομικών του Βελγίου, ο Φιλίπ Μεϊστάτ, είχε δηλώσει πως η Επιτροπή δεν έχει τη δικαιοδοσία για να εγκρίνει ή να απορρίψει τον προϋπολογισμό ενός κράτους μέλους.

Πηγή:newsbeast.gr

Σχόλια