Διαβουλεύσεις για το νέο φορολογικό σύστημα

31-01-12
















Στο τραπέζι αλλαγές στο ΦΠΑ και στη φορολόγηση ακινήτων


Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με θέμα το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα με τη συμμετοχή ΝΔ και ΛΑΟΣ.


Στην σύσκεψη την κυβέρνηση εκπροσωπούν οι Γενικοί Γραμματείς του υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλίας Πλασκοβίτης και ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Χάρης Θεοχάρης, ενώ μετέχουν ο κ. Γιάννης Βρούτσης, αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών της ΝΔ και ο κ. Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ. Αχαΐας.



Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση εξετάζονται οι αλλαγές στην φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, στους συντελεστές ΦΠΑ, στην φορολόγηση των ακίνητων, στον μηχανισμό εισπράξεως των φόρων, αλλά και στις ποινές.


Ειδικότερα, προς συζήτηση τίθενται η μείωση του αριθμού των κλιμακίων της φορολογικής κλίμακας φυσικών προσώπων, η επαναφορά του αφορολογήτου στα 12.000 ευρώ, η μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 20% στο 15%, με παρακράτηση 15% στα διανεμόμενα κέρδη και εξάντληση της φορολογήσεως των μετόχων ή εταίρων και η κατάργηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ.

Πηγή:newsbeast.gr

Σχόλια