Απάντηση του Ιατρικου Συλλόγου Θήβας στην καταγγελία του ιατρού κ.Πλιακοστάμου

09-01-12














Ο Iατρικός Σύλλογος Θηβών θεωρεί υποχρέωσή του να καταδικάσει απαράδεκτες και προσβλητικές για συναδέλφους και την πόλη της Θήβας πρακτικές συναδέλφων και ιδιαίτερα του γενικού χειρουργού του Νοσοκομείου Λιβαδιάς κ. Πλιακοστάμου, που δημοσιοποιεί στον τύπο προσωπικές του απόψεις και επικριτικά σχόλια για συναδέλφους και την πόλη, του τύπου «το Νοσοκομείο της Θήβας σχεδιάστηκε και ανεγέρθη για ψηφοθηρικούς λόγους» και άλλα παρόμοια.




Ε όχι κύριε συνάδελφε. Ξεπεράσατε τα όρια. Όχι μόνο του επιτρεπτού , αλλά και του ανεκτού. Το Νοσοκομείο της Θήβας δεν έγινε για ψηφοθηρικούς λόγους. Αλλά καλύπτει επιτακτικές ανάγκες μιας ολόκληρης επαρχίας και μιας πόλης με τεράστια βιομηχανική ζώνη, με τις μεγαλύτερες γυναικείες φυλακές της χώρας , μιας πόλης που βρίσκεται δίπλα στην Εθνική οδό και είναι από τα πρώτα στη χώρα σε διακομιδές τροχαίων ατυχημάτων...



Αλλά όπως και να έχουν τα πράγματα, αλλοίμονο αν ο κάθε εργαζόμενος σε κάθε Δημόσια υπηρεσία, κοινοποιεί στον τύπο τις απόψεις του (καθ όλα σεβαστές) περί τρόπου λειτουργίας της υπηρεσίας του, προβαίνοντας παράλληλα σε δυσφημιστικά σχόλια για τους συναδέλφους του .



Η επιχειρηματολογία του είναι δυνατόν να εκτεθεί στα θεσμικά όργανα της υπηρεσίας του, στους ανωτέρους του, ή στο Διοικητικό συμβούλιο. Εκεί θα ψάξουν τρόπους καλύτερης και αποδοτικότερης λειτουργίας κι όχι με λίβελους οργής και κακοήθη επικριτικά σχόλια για συναδέλφους, αναρτημένα στο διαδίκτυο ή δημοσιευμένα στον τύπο.



Θα του προτείναμε μάλιστα να ασχοληθεί με τα της επιστήμης του και μόνον, πράγμα που άλλωστε αρέσκεται να διαφημίζει ότι το πράττει καλύτερα των λοιπών, υπερβάλλοντας συχνά εαυτόν , και να αφήσει κατά μέρος τα άκομψα σχόλια και προσβλητικές για τους λοιπούς προτάσεις.



Τέλος θα τον συμβουλεύαμε να παραπέμπει τα διαχειριστικά και διοικητικά προβλήματα (που κάθε Δημόσια υπηρεσία έχει) στα όργανα που η πολιτεία έχει θεσπίσει για την αντιμετώπισή τους ακολουθώντας την ιεραρχική δομή της μονάδας του.



Για τον Ιατρικό Σύλλογο Θηβών



Η Πρόεδρος: Φιλιώ Πρωτόπαπα

Ο Γεν.γραμματέας: Λουκάς Ανανίκας


Πηγή:aliartos-city.blogspot.com

Σχόλια