Πως "εξαφάνιζαν" οδοστρωτήρες, μπουλντόζες και άλλα μεγάλα οχήματα...

18-01-12


















-Έκλεβαν τεράστια οχήματα και τα έκαναν παλιοσίδερα (ΣΚΡΑΠ)


-Είχαν "ανακυκλώσει" ακόμα και οδοστρωτήρα

-Είχαν έτοιμο και ένα μηχάνημα έργων τύπου «BOBCAT» του Δήμου

-Στη συμμορία εμπλέκεται και ένας 17χρονος


Μια 4μελή εγκληματική ομάδα κατάφερε να εξαρθρώσει το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, η οποία δρούσε σε περιοχές της Ευβοίας, Βοιωτίας και Αττικής, ενώ εξιχνιάσθηκαν μέχρι τώρα έξι (6) περιπτώσεις κλοπών και μία (1) περίπτωση υπεξαίρεσης οχημάτος – μηχανημάτος έργων.


Με άλλα λόγια τεράστια οχήματα όπως, ένας οδοστρωτήρας, μια μπουλντόζα ή ένα φορτηγό, μέσα σε λίγη ώρα είχαν "εξαφανιστεί ".

Για μικρότερα οχήματα δεν συζητάμε γιατί όπως φαίνεται θα τα είχαν για πρωινό!!!



Τις πινακίδες των "ανακυκλωμένων" οχημάτων τις χρησιμοποιούσαν σε άλλα κλεμμένα αυτοκίνητα ή οχήματα που έφερναν από το εξωτερικό χωρίς να πληρώνουν τους δασμούς.



Τα δύο νεαρά μέλη της σπείρας, ηλικίας 24 και 17 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν χθες στη Χαλκίδα, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία και σε βάρος των 2 άλλων μελών της ομάδας, ενός 45χρονου και ενός 69χρονου, που κατηγορούνται κατά περίπτωση για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, υπεξαίρεσης και αποδοχής – διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.



Ο 45χρονος και οι 2 νεαροί έκλεβαν τα οχήματα και τα παρέδιδαν στο τέταρτο μέλος της ομάδας, τον 69χρονο, ο οποίος διατηρεί εταιρεία ανακύκλωσης στη Βοιωτία, με παράρτημα στο Βαθύ Αυλίδας Ευβοίας, όπου άμεσα μετατρέπονταν σε παλιοσίδερα «ΣΚΡΑΠ», προκειμένου να μη γίνει δυνατός ο εντοπισμός τους.



Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης των ΚΤΕΛ Ευβοίας σε Ι.Χ. φορτηγό χωρίς πινακίδες, ενώ εκεί κοντά βρέθηκε και άλλο φορτηγό που είχε πάρει ο 45χρονος από μάντρα αυτοκινήτων στη Κόρινθο πριν από τρεις μήνες, με το πρόσχημα της δοκιμής και φυσικά δεν το επέστρεψε ποτέ.



Πάνω στο φορτηγό ήταν φορτωμένο ένα μηχάνημα έργων τύπου «BOBCAT», ιδιοκτησίας του Δήμου Χαλκίδας, το οποίο λίγη ώρα πριν είχαν αφαιρέσει ο 24χρονος και ο 17χρονος από χώρο στάθμευσης δημοτικών οχημάτων, που βρίσκεται στη Νέα Αρτάκη και το οποίο το ετοίμαζαν για "ΣΚΡΑΠ".



Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πινακίδες Ι.Χ. φορτηγού αυτοκίνητου, ιδιοκτησίας 32χρονης , το οποίο, όπως διαπιστώθηκε είχαν αφαιρέσει, το τελευταίο δίμηνο, από συνεργείο επισκευής οχημάτων στη Χαλκίδα.



Μέχρι τώρα οι αστυνομικοί έχουν εξιχνιάσει τις κλοπές των παρακάτω οχημάτων

•Κλοπή ενός μηχανήματος έργου – οδοστρωτήρα από την 85η χ/θ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, πλησίον εργοταξίου, πριν από ένα μήνα περίπου.

•Κλοπή ενός μηχανήματος έργου - κομπρεσέρ (ρυμουλκούμενο) από την περιοχή της Νέας Λαμψάκου Χαλκίδας.

•Κλοπή Ι.Χ. φορτηγού τετραξονικού αυτοκίνητου από εργοτάξιο στην 44η χ/θ Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης κατά το χρονικό διάστημα από 01-01-2012 έως 04-01-2012

•Κλοπή ενός μηχανήματος έργων τύπου «BOBCAT» από τη περιοχή Λιανής Άμμου Χαλκίδας το χρονικό διάστημα από 19-12-2011 έως 20-12-2012



Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για την εξιχνίαση και άλλων κλοπών, καθώς επίσης και για το αν τα μέλη της σπείρας εμπλέκονται και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.


Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στη κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και τιμολόγιο πώλησης - ζυγολόγιο, με ημερομηνία σύνταξης 12-01-2012, ποσότητας (5.000) κιλών σιδήρου της παραπάνω εταιρείας ανακύκλωσης, με στοιχεία πελάτη τον 24χρονο δράστη!!!!!.


Πηγή:lamiareport.gr

Σχόλια