Ντόμινο από πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

05-01-12


















Μπορεί να επιταχύνει μία ευρωπαϊκή τραπεζική κρίση


Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλούσε αλυσιδωτή αντίδραση στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης που πλήττονται από την κρίση, δήλωσε ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Κλέμενς Φούεστ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, απόσπασμα της οποίας αναμετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg.


Ο κ. Φούεστ ανέφερε ότι οι κάτοικοι των άλλων χωρών της Ευρωζώνης θα έσπευδαν σε μία τέτοια περίπτωση να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες.


Στις συνέπειες που θα έχει μία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη αναφέρεται και ο Αμερικανός καθηγητής Ντέσμοντ Λάχμαν σε άρθρο του που δημοσιεύει η εφημερίδα Financial Times.

Ο κ. Λάχμαν σημειώνει ότι πρέπει να αναγνωρισθεί ότι μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα οδηγούσε σε ένα πραγματικό ντόμινο για τις άλλες χώρες της περιφέρειας της Ευρωζώνης και αυτό θα μπορούσε να επιταχύνει μία ευρωπαϊκή τραπεζική κρίση, όπως η κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας Lehman Brothers προκάλεσε την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.



Πηγή:newsbeast.gr

Σχόλια