Προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας,















Λαμία, 17/1/2012.

Προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας,

κ. Κλέαρχο Περγαντά.



Είναι γεγονός το ενδεχόμενο έξωσης , με δικαστική απόφαση, του Σταθμού Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλιβέριου από το οίκημα που είναι εγκατεστημένος.



Πρόκειται για μια σοβαρή εξέλιξη, που αποτυπώνει το λειψό και ανεπαρκές ενδιαφέρον του ταξικού κράτους για τις περιφερειακές υπηρεσίες που χρειάζεται ο λαός και ο τόπος.



Είναι ενδεικτικό του ενδιαφέροντος τους για το λαό και τις ανάγκες του. Για την ασφάλεια του απέναντι στις συνέπειες της όποιας φυσικής καταστροφής, όπως η φωτιά, οι πλημμύρες, οι σεισμοί και άλλα.

Το λειψό και ανέσωστο ενδιαφέρον τους για την πρόληψη τους, για υποδομές που θα τις περιορίζουν, έρχεται να συμπληρωθεί από την πλήρη εγκατάλειψη της υποχρέωσης τους να παρεμβαίνουν και στις συνέπειες των φυσικών καταστροφών. Από την αδιαφορία τους για τα προβλήματα του πυροσβεστικού σώματος και για την σοβαρή έλλειψη προσωπικού και μέσων. Από την στροφή τους στον εθελοντισμό και την εξατομικευμένη ευθύνη των πολιτών, που περιμένουν να μειώσει το κόστος του κρατικού ενδιαφέροντος..



Πέρα από την καταγγελία του γεγονότος σαν τραγικού, ηθικά και πολιτικά απαράδεκτου, που δεν μπορεί να συγκαλυφθεί πίσω από ισχυρισμούς γύρω από την κακή κατάσταση της οικονομίας της Χώρας που οι ίδιοι διαχειρίζονται υπηρετώντας σταθερά και επίμονα τις ανάγκες της πλουτοκρατίας, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί τον λαό να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Να κατανοήσει, πως, σε συνθήκες συνεχιζόμενης καταπίεσης και εκμετάλλευσης του λαού, με εξουσία που θα ενδιαφέρεται για τα κέρδη των μονοπωλίων, δεν μπορούν να υπάρξουν μέτρα αποτελεσματικά για την βοήθεια του μπροστά σε φυσικές ή άλλες καταστροφές.



Σε αυτή την βάση, ζητάμε ολοκληρωμένη ενημέρωση από τον κ. Περιφερειάρχη για το τι ακριβώς συμβαίνει και το ποιες είναι οι προθέσεις του. Για τα μέτρα που θα παρθούν ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία του ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αλιβερίου, βελτιώνοντας τις υπηρεσίες του όσο χρειάζεται.




ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)

ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πηγή:thivanews.blogspot.com

Σχόλια