«Εστία» ψυχικής ανάτασης η κοπή της βασιλόπιτας για το πρότυπο Ίδρυμα της Λιβαδειάς

16-01-12



















Το στοργικό χέρι της παρηγοριάς σε όποια ηλικία κι` αν είναι ο άνθρωπος μας άπλωσαν κι` απόψε από τη Λιβαδειά και το πρότυπο Ίδρυμά τους, η Πρόεδρος κα Σοφία Τσιτσοπούλου και τα μέλη του ΔΣ της Εστίας στην ετήσια συνάντησή τους για το καλοσόρισμα του νέου χρόνου! Γυναίκες απ` όλη την Επ. Λιβαδειάς αλλά και φίλοι του Ιδρύματος συνάντηθηκαν για να ανταλλάξουν ευχές για το 2012 ενώ δεν έλειψαν ούτε οι επιβραβεύσεις για εκείνουν που προσφέρουν στον συνάνθρωπο και στην τοπική κοινωνία.


Λιτή αλλά πάντοτε ουσιαστική και με στόχο την ψυχική ανάταση των παρισταμένων η φετινή εορταστική εκδήλωση στην Εστία Μητέρας Λιβαδειάς, η πρώτη του 2012, παρουσία των εκπροσώπων της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των σωμάτων ασφαλείας, του επιχειρηματικού κόσμου και πολλών ακόμη φορέων και συλλόγων της Επ. Λιβαδειάς.

Για προσωπικούς λόγους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας απουσίαζε γι` αυτό και την βασιόπιτα ευλόγησαν ο Αρχιμανδρίτης π. Θεόδωρος και ο π. Νεκτάριος, ο οποίος και μετέφερε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα ευχές και επίκαιρες σκέψεις του κκ. Γεωργίου και των ιερών κειμένων.






Στην συνέχεια, η κα Τσιτσοπούλου κάλεσε στο βήμα μία μία τις εθελόντριες της Εστίας, που από μικρά ... Εστιάκια έως ενήλικες πλέον και ώριμες κυρίες βοηθούν αθόρυβα το έργο του Ιδρύματος. Γι` αυτό και η Πρόεδρος τις επιβράβευσε φέτος με το σήμα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Γυναικών Υπαίθρου, στο οποίο ανήκει η Εστία Μητέρας Λιβαδειάς από το 1963.

Αμέσως μετά, όπως κάθε χρόνο, με την συμβολή χορηγών, η Εστία επιβραβεύει συμβολική ένα μαθητή από το Ειδικό Σχολείο Λιβαδειάς. Φέτος, στη μνήμη της μητέρας της και αείμνηστης Προέδρου της Εστίας κας Φούλας Νικολάου, το βραβείο στον μαθητή Χαράλαμπο Καμούτσο προσέφερε η κόρη της Μήτσα Νικολάου – Ρουμπέα.


Η βραδιά έκλεισε σε μουσικό πρόγραμμα από τις καλλιτέχνιδες Ασπασία Φραγκούλη και Κατερίνα Μπότση και μοιράστηκε η βασιλόπιτα. Τυχερή ήταν ένα μέλος της Εστίας από τους κρίκους φιλίας. Και του χρόνου.



Πηγή:orchomenos-press.blogspot.com

Σχόλια