«Στηρίξτε την κυβέρνηση»

07-01-12



















Ο Σταύρος Δήμας δεν δέχεται το ενδεχόμενο αποτυχίας


Την ανάγκη για στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου επισημαίνει ο Σταύρος Δήμας, τονίζοντας ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρει να εκτελέσει την κρίσιμη αποστολή της.



Σε συνέντευξη, που παραχώρησε στην εφημερίδα «Το Βήμα» ο υπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει κανένας χώρος για μικροπολιτικές τακτικές και σημειώνει πως «η έννοια του πολιτικού κόστους στη σημερινή συγκυρία είναι πολυτέλεια».



Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρίζει την κατάσταση πολύ δύσκολη, εκφράζει την εκτίμηση πως η χώρα θα παραμείνει στην ενωμένη Ευρώπη και στην ευρωζώνη. Είναι, όμως, σαφής όσον αφορά το διακύβευμα. «Δεν μπορώ να αποδεχτώ ότι θα υπάρχει περίπτωση αποτυχίας. Κανείς δεν δικαιούται να μην κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να φέρει εις πέρας η κυβέρνηση τους στόχους, που έχει αναλάβει. Όλοι πλέον έχουν αντιληφθεί ποιο είναι το διακύβευμα», τονίζει και ξεκαθαρίζει πως η ΝΔ θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση, επισημαίνοντας πως «η ολοκλήρωση της δανειακής σύμβασης συμπεριλαμβάνεται στα καθήκοντα της κυβέρνησης και πρέπει να κυρωθεί εγκαίρως».



Σε ό,τι αφορά τα θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει έτοιμος να στηρίξει την ενεργοποίηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας με τα Σκόπια, ενώ θετικός εμφανίζεται και σε μια ουσιαστική συνεργασία για τα θέματα ενέργειας με τις χώρες της ευρύτερης περιοχής.


Πηγή:newsbeast.gr

Σχόλια