Τον συνέλαβαν γιατί πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο

16-01-12

















Σκότωσε τον σκύλο της γειτόνισσας του και συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Ο λόγος για έναν 66χρονο Αλβανικής καταγωγής που πυροβόλησε με καραμπίνα σκύλο που ανήκε σε 30χρονη υπήκοο Αλβανίας. Η γυναίκα υπέβαλε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα της Ερέτριας και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν έξω από το σπίτι του εφαρμόζοντας την αυτόφωρη διαδικασία , ενώ επίσης κατασχέθηκε και η κυνηγετική καραμπίνα που πάντως κτείχε νόμιμα. Δικαιολογόντας την πράξη του ο 66χρονος είπε στους αστυνομικούς πως πέρασε τον σκύλο για αλεπού.



Σύμφωνα με τον νόμο η κακοποίηση, ο βασανισμός και η αναίτια θανάτωση ζώου είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές σύμφωνα με το Ν. 1197 / 1981 όπως ισχύει σήμερα.


Κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται κάποια από τις παραπάνω πράξεις έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της αρμόδιας Νομαρχίας, καθώς επίσης και στη οικεία Εισαγγελία.


Πηγή:lamiastar.gr




Σχόλια