Λαμία: Σύλληψη επ' αυτοφόρω από αστυνομικούς ΔΙ.ΑΣ.

05-01-12



















Συμμορίες απατεώνων και διαρρηκτών στοχεύουν κυρίως ηλικιωμένους...




Την ώρα που προσπαθούσαν να παραβιάσουν την πόρτα διαμερίσματος στον 3ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Τσακάλωφ στη Λαμία, συνέλαβαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 3 γυναίκες ρομά.



Μέσα στο διαμέρισμα ήταν η ιδιοκτήτρια με την 14χρονη κόρη της, η οποία τις αντιλήφθηκε και τηλεφώνησε στην αστυνομία. Όπως είπε η ίδια στο LamiaReport, οι ίδιες γυναίκες αποπειράθηκαν να την κλέψουν ξανά την ημέρα του Αγ. Λουκά. Τότε τις είδε από το ματάκι της πόρτας και τηλεφώνησε στη φίλη της που έμενε στον επάνω όροφο. Όταν η γυναίκα βγήκε για να δει τι συμβαίνει, αυτές μπήκαν στο ασανσέρ και έφυγαν εγκαταλείποντας την προσπάθεια.



Εν τω μεταξύ έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο τα κρούσματα προσπάθειας εξαπάτησης ηλικιωμένων στην πόλη της Λαμίας και την ευρύτερη περιοχή. Μόνο στην οδό Τσακάλωφ, που βρεθήκαμε σήμερα το πρωί με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, ηλικιωμένοι μας κατήγγειλαν τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις, που κάποιοι απατεώνες προσπάθησαν να τους πάρουν χρήματα, με το πρόσχημα ότι το παιδί τους χρωστάει στην εφορία. Τους ζητούσαν 600 ευρώ και τους έδειχναν μάλιστα και χαρτιά, ενώ τους έλεγαν αν θέλουν να πάρουν τηλέφωνο και το παιδί τους για να μιλήσουν μαζί του.



Ευτυχώς και στις 4 περιπτώσεις οι ηλικιωμένοι κατάλαβαν ότι πρόκειται για απατεώνες και δεν τους έδωσαν χρήματα. Σε μια από τις περιπτώσεις ο απατεώνας επέμενε στην ηλικιωμένη γυναίκα να ανέβουν στο σπίτι για να της δείξει τα χαρτιά και μόνο όταν εκείνη είπε ότι θα πάρει την αστυνομία, εκείνος εξαφανίστηκε.



Εκτός από τις 3 γυναίκες που συνέλαβαν έξω από το διαμέρισμα, οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν λίγο πιο πέρα ακόμη 3 υποπτες γυναίκες, που μάλλον ανήκαν στην ίδια συμμορία και τις οποίες οδήγησαν στο αστυνομικό μέγαρο.



Οι περίοικοι μας έλεγαν ότι τις συγκεκριμένες κυρίες μαζί με άλλους τις έβλεπαν συχνά στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες και ότι χωρίζονται και δρουν σε "ομάδες", με στόχο κυρίως ηλικιωμένους.



Μας είπαν επίσης ότι φοβούνται για το τι θα γίνει στο μέλλον και ότι είναι σε απόγνωση, ενώ ζητούν από την αστυνομία περισσότερες περιπολίες στη γειτονιά τους όλο το 24ωρο.


Πηγή:lamiareport.gr

Σχόλια