«Παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου»

16-01-12

















Επιτακτική ανάγκη να πετύχει η προσπάθεια της κυβέρνησης, είπε ο Μ. Όθωνας


Για μία ακόμη φορά επανέλαβε το αίτημα των «7» που με επιστολή τους ζήτησαν την παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο υφυπουργός Μανώλης Όθωνας από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Όπως είπε χαρακτηριστικά:
«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει την πολιτική πρωτοβουλία να προτείνει την παράταση της κυβερνητικής θητείας. Δεν εισηγείται κανείς ούτε καμιά θεσμική εκτροπή ούτε βέβαια καμία "πολιτική απάτη", όπως είπε ο κ. Μιχελάκης.
Η συμφωνία τριών τότε κομμάτων να σχηματιστεί η κυβέρνηση Παπαδήμου σε καμία περίπτωση δεν απαγορεύει στο ΠΑΣΟΚ να αναλάβει την πολιτική πρωτοβουλία διατύπωσης μιας νέας πρότασης που θα απευθύνεται στο σύνολο των κομμάτων για τη δημιουργία, προφανώς μίας άλλης σύνθεσης κυβερνητικού σχήματος υπό τον Λουκά Παπαδήμο, που θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αποδοχή της πρότασής του από τα πολιτικά κόμματα, πρωτίστως από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά όχι μόνο».
Και καταλήγει: «Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε κάνει το χρέος μας και άλλοι θα αναλάβουν την ευθύνη απόρριψής της. Γιατί οι πολίτες ζητούν πολιτική σταθερότητα και καταλαβαίνουν ότι με την υλοποίηση της συμφωνίας, το κούρεμα του χρέους, την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης και την εξασφάλιση των δανειακών αναγκών της χώρας μέχρι το 2015, γίνεται ένα σημαντικό βήμα, πατάμε το σανίδι, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος το επόμενο βήμα να γίνει ένα βήμα στο κενό».


Πηγή:newsbeast.gr

Σχόλια