Η ανασύσταση των Ποντίων «φάρος ελπίδας» για τους Νεοέλληνες!

16-01-12


















Πολυπληθής και ευχάριστη ήταν η σημερινή πρωτοχρονιάτικη γιορτή του Συλλόγου Ποντίων Νομού Βοιωτίας «Ο Ευκλείδης» που οργανώθηκε σε γνωστό καφέ μπαρ της περιοχής της Κρύας. Υπό τους ήχους παραδοσιακών ποντιακών τραγουδιών τα μέλη του ΔΣ με επικεφαλή τον αεικίνητο και ιδιαίτερα επικοινωνιακό τους Πρόεδρο κ. Τριαντάφυλλο Υφαντίδη, αντάλλαξαν ευχές με τους επίσημους προσκεκλημένους, τους φίλους και τους υποστηρικτές τους.


Την βασιλόπιτα ευλόγησαν εκπρόσωποι του Σεβασμιοτάτου ενώ χαιρετισμοί έγιναν από τον εκπρόσωπο του Περιφερειάρχη Στερεάς, Περιφερειακό Σύμβουλο Βοιωτίας κ. Γιώργο Ζιώγα, τον Αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και Πρόεδρο του ΕΠΒ κ. Παναγιώτη Αγνιάδη καθώς και τον Αντιδήμαρχο Λεβαδεών κ. Βασίλη Παπαλάμπρο, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής. Παρόντες ήταν ακόμη Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, όπως ο κ. Κακοτρίχης, ο κ. Ρούτης, η κα Σίμου, ο κ. Αποστόλου και η κα Πούλου, Πρόεδροι και εκπρόσωποι παραγωγικών και κοινωνικών – πολιτιστικών φορέων της πόλης και του Νομού, εκπρόσωποι Ν.Π. του Δήμου Λεβαδεών, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας στην ΚΕΕΕ κ. Αλέκος Μηττάς, κ.α.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής, μάλιστα, ο Πρόεδρος κ. Υφαντίδης απέδωσε μια αναμνηστική και τιμητική συνάμα πλακέτα για την αφιλοκερδή της συνεισφορά στην χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου κα Έφη Ζάχαρη, ενώ ποντιακά κάλαντα έψαλλε η παιδική χορωδία υπό την καθοδήγηση του κ. Βαράγκη.

Μεταξύ άλλων προσφέρθηκαν και αύθονα σπιτικά ποντιακά εδέσματα, προσφορά των Αδελφών Μελίδη, εις μνήμη των γονιών τους Ιωάννη και Σοφίας Μελίδη. Την γιορτή συντόνισε η κα Φανή Παναγιώτου, Γραμματέας του ΔΣ. Και του χρόνου!

Πηγή:orchomenos-press.blogspot.com

Σχόλια